Diera na vozovke v priestore zástavky Bzovícka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Di 09. júla 2013

Priamo na zástavke MHD Bzovícka (pri nemocnici Antolská) je veľká diera na ceste. Je efektívnejšie nechať ničiť vozidlá DPB, ako túto dieru opraviť?
Zároveň ma napadlo, že by sa mohla vybudovať lávka nad Chorvátskym ramenom, čím by sa cestujúci zo zástavky Bzovícka dostali oveľa ľahšie a kratšou cestou k nemocnici Antolská (na zástavku Bzovícka chodí oveľa viac spojov ako na zástavku Antolská). Cestovanie MHD treba podporovať práve takýmito aktivitami ako je skrátenie trasy zo zástavky MHD.

19. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedená komunikácia je cesta II. triedy, ktorej správu a údržbu zabezpečuje hlavné mesto SR Bratislava, nie mestská časť. Rovnako aj budovanie zastávok spadá do kompetencie hlavného mesta SR Bratislavy, to je zároveň aj správcom zastávky Bzovícka. Mestská časť bude informovať príslušné odd. magistrátu o požiadavke zabezpečiť lepšiu dostupnosť Nemocnice sv. Cyrila a Metoda prehodnotením liniek MHD ako aj o požiadavke dobudovania pešieho prepojenia zo zastávky MHD.
Domnievame sa však, že budovanie lávky v mieste zastávky Bzovícka by bolo nerentabilné. Z územnoplánovacieho hľadiska je požiadavka vybudovania lávky nad Chorvátskym ramenom pred nemocnicou sv. Cyrila a Metoda neopodstatnená z dôvodu malej frekvencie pešieho pohybu obyvateľov predmetným smerom.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
23. august 2013

migel001

Doplnil by som, ze taketo vytlky sa netykaju len autobusov alebo aut ale aj cyklistov, ktori jazdia pri krajnici a dieram sa musia vyhybat, z coho mozu vznikat konfliktne situacie s predbiehajucimi autami...
06. marec 2014

migel001

Preslo uz vyse 6 mesiacov a diery pri zastavke su tam stale...
18. marec 2014

migel001

Niekto sa s tou povodnou obrovskou dierou zjavne snazil nieco spravit, ale dlhodobo to nepomohlo a robi sa tam opat diera...
31. máj 2020

Martin Uváček

vzhľadom na to, že zastávka bola kompletne opravená aj novým povrchom, považujem podnet za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania