Pes na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení

psie exkrementy na detakom ihrisku

19. február 2018

Jozef

To ihrisko sa uz davnejsie premenilo na vencisko psov. Upozornoval som tu na tu uz viac krat. Psickari su lenivi ist o kusok dalej na volnu plochu filialneho nadrazia. Ved naco, ked sa ich psik hop-sup vykadi rovno na detskom ihrisku, a hlavne beztrestne, kedze v tejto lokalite este zivy policajt nebol... A problem nie su len vykaly, ale aj volne pobehujuce psy. Jedine co na miestnom urade urobili je, ze uz asi 3. krat na brany v celom okoli vyvesili oznam, ze sa stazivali ludia z okolia a aka je pokuta za nadodrzanie zakona. Psickari sa podla mna len zasmiali, kedze to aj tak nikto nikdy nepride skontrolovat...
19. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Kancelária starostu
19. február 2018

Pavol Liška

Pan Jozef,
v jednom sa samospravy musim zastat. Ked takyto podnet dostanu na vyriesenie, na druhy den pridu ihirsko upratat. Za to ich treba pochvalit. Otazka znie, ci by nebolo treba nasadit nejake preventivne opatrenia ako napr hliadka mestskej policie.
20. február 2018

Jozef

Pán Pavol, v tomto máte možno pravdu. Aj keď či tie výkaly upracú, alebo sa len priebežne biologicky rozkladajú netuším. Určite by však bolo efektívnejšie vynaložiť úsilie na umravnenie psíčkarov a nie na upratovanie ich následkov. Energia pracovníkov VPS by sa mohla využívať inde. A ako som napísal, problém nie sú len výkaly, ale aj voľne pobehujúce psy.
20. február 2018

Pavol Liška

Ci by bolo efektivnejsie umravnit psickarov to neviem, lebo si neviem predstavit, ze sa tam budu tyzden dnom, nocou striedat hliadky mestskej policie. A ak aj tak nikoho nechytia, alebo nechytia vsetkych, tak po tom tyzdni sa to vrati do starych kolaji.
...a volne pobehujuci psi nie su problem pre kazdeho, napr. ani pre mna nie.
20. február 2018

Jozef

Pre mna ano, ked tam maju byt na ihrisku 2-3 rocne deti a doleti k nim pes, ktory je dva krat vacsi ako to dieta. Proste na detskom ihrisku volne pusteny pes nema co robit. Inde mi tiez nevadia. Co sa tyka policie, ono stacia namatkove kontroly, par pokut za mesiac a ta info sa velmi rychlo rozsiri, ze tam chodia. Lebo dnes vedia, ze im nikto nikdy ziadnu sankciu neda... To je ako s sofermi. Budu parkovat aj v strede travnika, pokial tam raz za cas nepride policia a neda papuce. Ked to ostatni vidia, minimalne nejaky cas zrazu vedia ist zaparkovat aj o ulicu dalej.
20. február 2018

dedo Marian

Dodržiavanie hygienických predpisov na ihriskách vykonáva Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl. m. - z toho dôvodu doporučujem zaslať podnet aj tam.
21. február 2018

Jozef

...a rovno to ihrisko zrušia :D
24. február 2018

Pavol Liška

Psie exkrementy

co dodat...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania