Podchod Trnavské mýto

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Miloš Benech 19. februára 2018

Podchod na Trnavskom mýte je jedná čistá katastrofa. Keď neviem koordinovať prestavbu, tak si na to najdem niekoho kto tomu rozumie, nie dávať všetko len spriazneným diletantským firmám. Vieme že primátor mal finančne náročnú kampaň, ale toto by lepšie zvládli škôlkári. Aj rekoštrukcia sa dá robiť tak aby sa ľudia nemuseli báť vstúpiť do podchodu, že ich niečo zabije, zraní. Vypadávajúce podhľady, tva v podchode, nefungujúce svetlá, je vizitka práce vedenia mesta.

23. február 2018

Lucia Mrazova

Prechod na Trnavskom mýte

Na nový prechod na Trnavskom mýte sa tešíme, no „cesta” k nemu je poburujúca. Skúste sa bez pošmyku, pádu, absolútneho zašpinenia alebo nebodaj priamo úrazu prejsť v rozostavanej zóne v podchode alebo po prístupových uliciach. Ťažko. Nebezpečenstvo číha na každom kroku, priechody sa šmýkaju ľuďom pod nohami, naokolo trčia elektrické káble, plechy a dosky; jamy a stavebný materiál kade tade, nehovoriac o bezpečnosti práce usilovných, no zjavne ohrozených robotníkov. Opravuje sa verejný priestor, cez ktorý aj v čase rekonštrukcie prechadzajú denne tisíce ľudí, nezabudlo sa na to? Nie je úlohou spoločností, ktoré priestor rekonštruujú, zabezpečiť ho podľa istých pravidiel aspoň v súlade s bezpečnostnými normami?
08. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava
23. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za zaslanie podnetu. Všetky nedostatky boli zo strany dodávateľov investora IMC group a dodávateľa HMBA odstránené. Musíme si však uvedomiť, že stavebné práce na revitalizácii TM musia prebiehať za čiastočných obmedzení pre verejnosť. Celkové uzatvorenie podchodu by bolo síce z pohľadu realizácie stavebných prác ideálne, avšak vzhľadom na intenzitu pohybu verejnosti a skutočnosti, že TM je dopravný prestupový uzol to nie je možné. Jednotlivý dodávatelia boli zo strany HMBA upozornení aby viac dbali na bezpečnosť verejnosti.


S pozdravom Oddelenie stavebných činností. Hlavné mesto SR Bratislava.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania