Parkovanie na zákaze zastavenia


Uzavretý
meno
Viktor 20. februára 2018

Poprosil by som Vás o riešenie dlhodobého ignorovania dopravnej značky B 34 - zákaz zastavenia. Policajti zo Sasinkovej ako aj mestská odťahová služba spolu s mestskými policajtmi chodia každodenne bez povšimnutia.

21. február 2018

Eo

nahlaste ich cielene telefonicky, som zvedavy co vam odpovie operator, ked sa opytate, ze preco neriesili tie vozidla:D nehovoriac o tom ze je tam znacka IP 15a a vozidla napriek tomu parkuju oboma kolesami na chodniku:D tymto pozdravujem obyvatelov, ktory brania normalnej chodzi po chodniku! karma je zdrama:D
22. február 2018

Michal K.

presne tak. policia ani mestska policia neriesia taketo veci iniciativne. musia mat podnet od obcana, ktorym sa uz potom zaoberaju. su to ich vlastne slova, nebudu si robit pracu naviac. smutne. takze volajte, ak ed nic, tak sa stazujte a pytajte sa preco.
08. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava
14. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, reagujem na Váš podnet ohľadne parkovania mot.
vozidiel na Krížnej ul. v súvislosti s nerešpektovaním dopravnej značky
B 34 (zákaz zastavenia). Dopravná značka B 34 je umiestnená na Krížnej
ul. v časti obytného bloku č. 5 na stĺpe VO č. 214/19 s dodatkovou
tabulou E 12 (okrem zásobovania 15 metrov) . Dopravná značka B 34 sa
používa v prípade, keď by zastavenie vozidla mohlo s prihliadnutím na
dané dopravné prostriedky výrazne ohroziť bezpečnosť cestnej premávky,
alebo narušiť jej plynulosť (Vyhláška MV SR č. 9/2009 Z.z.). Váš podnet
som si dňa 14.03.2018 osobne preveril a vec som okamžite postúpil k
vyriešeniu službukonajúcej hliadke MsP. Ubezpečujem Vás, že v budúcnosti
budeme príslušníkov MsP Bratislava na daný problém upozorňovať a snažiť
sa ho spoločnými silami vyriešiť.

S pozdravom

Mgr. Miroslav Švárny
Mestská polícia
Expozitúra Bratislava I
02. júl 2018

Mik

Dobrý deň, poprosím vás o zabezpečenie zvýšenia počtu kontrol, nakoľko autá tam opäť parkujú na 4 blinkre aj pól dňa.
02. júl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne podstúpený mestskej polícii.

Juraj Hurný
[email protected]
03. apríl 2019

Viktor

Dobrý deň, prešlo vyše roka od nahlásenia podnetu a nič sa nezmenilo, skôr zhoršilo. Možno nové vedenie starého mesta ako aj mestskej polície bude mať k danej veci (aj iným) promptnejší postoj. Posielam fotky z viacerých období.
Dané auta vytvárajú zápchy, ktoré často siahajú na odbočku Vazovová a samozrejme tým blokujú pred križovatkou na Odborarskom nám. aj odbočovací prúd. V minulosti to bolo riešené aj s mestskou aj štátnou políciou, ale bolo nám povedané, že nebránia plynulosti premávke, nakoľko je ešte jeden voľný pás. Keď som im oponoval, že bránia plynulosti tym, že tu vzniká dlhá rada, opakovali stále to isté.....
Ďalej by som vás poprosil o predĺženie intervalu na semafore na Odborarskom námestí smerom do centra, nakoľko zjednosmernenim Blumentalskej ulice došlo k zvýšeniu počtu áut, ktoré odbočujú na Majkovú. Vzhľadom k tomu, že odbočujúce auta musia čakať kým prejdú chodci cez prechod prejdú veľmi často iba 4 autá cez dany interval.
Poprosil by som vás o skoré vyriešenie danej situácie. Prispeje to k zvýšenej kvalite života obyvateľom danej oblasti.
Ďakujem
18. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I za obdobie od 01.01.2019 do 11.04.2019 na ul. Krížna riešili spolu 99 priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa § 22 ods. 1 pís. l) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Dopravnej situácii na tomto úseku sa venujú popri plnení ďalších služobných úloh aj naďalej.

Komentár týkajúci sa dopravného problému na ul. Vazovova sa týka krátkodobého státia rodičov, ktorí prinášajú svoje deti do základnej školy na Vazovovej ulici, a na túto dobu zostávajú stáť v pravom jazdnom pruhu, pričom pre ostatné vozidlá ponechávajú tak iba ľavý jazdný pruh.
V zmysle ustanovenia § 23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z. z. ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť aj v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy.
Je zrejmé že vodiči – rodičia školákov – si toto ustanovenie zákona vysvetľujú extenzívne: v pravom jazdnom pruhu nielen zastavujú, ale i krátkodobo stoja (nakoľko deti odprevádzajú do budovy). Následným zaradením sa do ľavého jazdného pruhu obmedzujú plynulosť cestnej premávky, čím dochádza k ďalším zdržaniam motoristov.
Hliadky Exp. MsP BA I vykonávajú popri ďalších služobných povinnostiach sporadickú kontrolu státia motorových vozidiel na najfrekventovanejších resp. najproblémovejších miestach Bratislavy, vrátane tohto úseku Vazovovej ulice. MsP však nemá dosť síl na vyčlenenie hliadky na „proaktívne“ riešenie priestupkov len na tomto úseku.
Z tohto dôvodu v prípade potreby je žiadúce vyrozumenie dispečingu linky 159, ktorá podľa možností čo najskôr vyšle hliadku na riešenie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Požiadavka týkajúca sa zmeny dĺžky intervaliu na semafore na Odborárskom námestí je predmetom riešenia Sekcie dopravy Magistrátu hl. m. SR Bratislavy.



ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
18. apríl 2019

Viktor

Dobrý deň p. Sabinová,
daný problém, ktorý je tu popísaný sa vôbec netýka Vazovovej ulice pred ZŠ Vazovová, ale Krížnej ulice v časti od odbočky na Vazovovú po Americké námestie. Na Krížnej ulici je aj dopravna značka B 34 - zákaz zastavenia, ktorá je neustále ignorovaná.
Čo sa týka Vášho prvého vyjadrenia viete prosím Vás napísať/uverejniť štatistiku daných priestupkov? Zaujímavé by bolo porovnať koľko z tých 99 priestupkov sa týkalo daného problému.
Prosím Vás a v zmysle fotiek, ktoré sú tu uverejnené nie je podľa Vás ohrozená plynulosť premávky?
Vopred ďakujem za vyjadrenia.
30. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dňa 12. 04. 2019 sme Vás informovali, že príslušníci Exp. MsP BA I sa budú dopravnej situácii na tomto úseku (parovanie na ul. Krížna) venovať popri plnení ďalších služobných úloh aj naďalej.

Avšak dňa 24.4.2018 sa uskutočnila na KR PZ BA, odbor dopravnej polície pracovná porada, ktorej predmetom bol sústavný problém s nedodržiavaním zákazového dopravného značenia B34 s dodatkovou tabuľkou – „okrem zásobovania 15m“ umiestnenej na Krížnej ulici a medzi Vazovovou ulicou a Májekovou ulicou v Bratislave. Príslušníci KDI KR PZ skonštatovali, že súčasné dopravné značenie nie je jednoznačné a zrozumiteľné. MsP spracovalo podnet, ktorý bude prejednaný v dopravnej komisii Magistrátu hl.m.SR Bratislavy a bude rozhodnuté o novom dopravnom značení. Na základe záveru z porady bolo príslušníkmi PZ odporučené príslušníkom MsP do upravenia predmetného značenia neriešiť vodičov motorových vozidiel.

O riešení tejto situácie Vás budeme ďalej informovať.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
30. apríl 2019

Michal K.

auta porusuju zakon a budu, aj ked tam bude nove znacenie, pokial to nebude nikto kontrolovat a sankcionovat, resp odtahovat
20. august 2019

Viktor

Dobrý deň,
prosím Vás rád by som sa informoval ako sa posunuli veci dopredu v danom podnete?
T.j. vyriešenie parkovania aut v jednom jazdnom pruhu - dané autá vytvárajú zápchy, ktoré často siahajú na odbočku Vazovová a samozrejme tým blokujú pred križovatkou na Odborárskom nám. aj odbočovací prúd.ako aj dĺžku intervalu intervalu na semafore na Odborárskom námestí smerom do centra, nakoľko zjednosmernením Blumentálskej ulice došlo k zvýšeniu počtu áut, ktoré odbočujú na Majkovú. Vzhľadom k tomu, že odbočujúce auta musia čakať kým prejdú chodci cez prechod prejdú veľmi často iba 4 autá cez daný interval.
Ďakujem za informovanie.
22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nesúlad dopravného značenia skonštatovalo aj KDI PZ a z uvedeného dôvodu príslušníci MsP nemôžu riešiť dopravné priestupky vyplývajúce z porušenia zákazového dopravného značenia na tomto úseku. MsP nemá dosah na správcu komunikácie - v tomto prípade odbor dopravy Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, avšak budeme ho urgovať za účelom zabezpečenia zmeny dopravného značenia v súlade so zákonom v čo najkratšom čase, nakoľko podnet na túto zmenu sme už zaslali.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
22. august 2019

Viktor

Prosím Vás a bude sa odbor dopravy Magistrátu mesta BA zaoberať aj predĺžením intervalu semaforu na Odborárskom námestí smerom do centra? (Nakoľko zjednosmernením Blumentálskej ulice došlo k zvýšeniu počtu áut, ktoré odbočujú na Majkovú. Vzhľadom k tomu, že odbočujúce auta musia čakať kým prejdú chodci cez prechod prejdú veľmi často iba 4 autá cez daný interval.)
Ďakujem za informovanie.
22. október 2019

Lu

Dobry den, rada by som sa spytala kedy konecne niekto zacne riesit problem odparkovanych aut na Kriznej??? Zjednosmernenim Blumentalskej tam enormne narastol pocet aut odbocujucich najma na Majkovu a auta odparkovane na ceste tam sposobuju zapchy az takmer na koniec Kriznej k pivovaru. Nie je toto nahodou obmedzovanie plynulosti cestnej premavky????? Ci je v poriadku ze si najma zamestnanci kasina nechaju cez den takto svoje auto a vobec ich nezaujima co tym sposobuju. Niekolkokrat bola kontaktovana aj Mestska policia, ktora sa k tomu postavila tak, ze to nie je ich problem a riesit to nebudu. Kto by teda mal uvedenu vec konecne riesit??
22. október 2019

Xxx

Toto je Vallova agenda a ignoruje ju uz dost dlho lebo tato cesta spada pod magistrat....
22. október 2019

Viktor

ešte doplním, že nie len zamestnanci kasína, ale aj zamestnanci kaviarne "Patiserka" ako aj jej zákazníci.
23. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tento podnet nie je "Vallovou agendou". Zlé parkovanie na všetkých komunikáciách rieši polícia. Bohužiaľ polícia (zatiaľ) nemôže využívať inštitút objektívnej zodpovednosti-to znamená, že pokutu musia dať na mieste. Preto treba pri takýchto prípadoch volať číslo 159. Podnet im ale pre istotu prepošleme.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
23. október 2019

Xxx

Citajte vyssie teda ak sa vam da... Na magistrate ma byt prejednane nove dopravne znacenie takze co sa tam deje? A za druhe na Kriznu ulicu je tu xy podnetov je to naozaj problem zaoberat sa touto ulicou komplexne? Upravit dopravne znacenie a aj na chodnikoch aj ceste...? Na tejto ulici sa clovek citi ako odpad pretoze po chodniku ani neprejde lebo auta nechaju 1,5 metra volneho priestoru a z toho 0.5 metra zaberu prevadzky a chodec sa moze ist past a pripadne ak zaberaju vacsi priestor je neskutočne obmedzujuce neustale volat vytazene hliadky.... ked staci tak malo aby boli vsetci spokojny... 1. upravit vsetky dopr. znavenia pozdlz celej Kriznej, 2. Vyznacit parkovacie miesta a niekde osadit stlpiky, 3. Hliadky Msp by mohli nasledne aj same od seba rieait priestupky! P. S. Poukazujem aj na neustale blokovanie elektrickovej drahy vozidlami v priestore krizovatky krizna vazovova, kde je aj vodorovne dopravne znacenie uplne vyblednute....
24. október 2019

Viktor

Dobrý deň odd. vzťahov s verejnosťou,
Mestská polícia bola už x krát volaná a buď prišli a nedali žiadne pokuty alebo neprišli vôbec. A navyše si odporujete tým, že máme volať mestských policajtov aby to vyriešili, nakoľko v maily zo dňa 30.4.2019 ste odpísali, že MsP do upravenia predmetného značenia nebude riešiť vodičov motorových vozidiel. Síce stále nerozumiem čo je na tom zmätočné? Navyše v maily zo dňa 18.4.2019 uvádzate: "Následným zaradením sa do ľavého jazdného pruhu OBMEDZUJÚ PLYNULOSŤ cestnej premávky, dochádza k ďalším zdržaniam motoristov." keďže vodiči musia dané vozidlá takto obchádzať tak mi z toho jasne vyplýva, že je tu porušený zákon a mali by byť pokutovaný. NECH SA TU NIKTO NEVYHOVÁRA NA ZNAČKY A NEJASNOSTI ! Opätovne žiadam kompetentných aby danú situáciu riešili.
Ďakujem
27. február 2020

Viktor

Dobrý deň, prosím Vás budete konečne riešiť danú situáciu na Krížnej ulici v danom úseku? Opätovne Vám posielam aj fotku z dnešného dňa, kde si vodiči z jazdného pruhu neustále robia parkovisko a ZNIŽUJÚ PLYNULOSŤ premávky!! Kolóny siahajú až po križovatku s konskou železnicou. Daný jazdný prúd absolútne neslúži svojmu účelu nakoľko tie autá sú tam odparkovane aj niekoľko hodín!! Pred cca 2 týždňami konečne raz odtiahli jedno auto, ale danú problematiku je nutné riešiť opakovane. OPÄTOVNE VÁS DÔRAZNE ŽIADAM O PROMTNÉ RIEŠENIE DANEJ SITUÁCIE.
08. október 2020

Viktor

Dobrý deň, vidím, že daný problém zodpovední absolútne ignorujú a je im úplne jedno čo sa deje daným obyvateľom pod oknami. Rekonštrukciou Radlinského ulice sa ešte viac zhustila premávka na Krížnej ulici, plus si treba k tomu zarátať autobusy MHD - obchádza Radlinského a nákladné autá, ktoré chodia na danú stavbu. Tým, že autá sú odparkované pól dňa/celý deň v jednom z jazdných pruhov, kolóny áut sa niekedy tiahnu až za budovu Konskej železnice!! Fotky už pridávať nebudem, je ich tu dosť. Ak by dané autá NESTÁLI v jednom z jazdných pruhov, ZVÝŠILA by sa prejazdnosť danej ulice.
V zmysle ustanovenia § 23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z. z. ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť aj v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Je zrejmé že vodiči, ktorí v pravom jazdnom pruhu stoja, OBMEDZUJÚ plynulosť cestnej premávky!!! a to aj tým, že niektoré autá obchádzaním odparkovaných áut zaradením sa do ľavého jazdného pruhu obmedzujú plynulosť cestnej premávky, čím dochádza k ďalším zdržaniam motoristov.
Navyše v časti úseku je aj dopravná značka B 34 (zákaz zastavenia), ktorej dodržiavanie je taktiež zo strany polície nesankciované. A neviem čo by malo byť na danej značke zmätočné??
Opätovne Vás a zodpovedných dôrazne žiadam o promtné riešenie danej situácie, nakoľko sa tu už daná vec rieši od 20.2.2018 a stále ŽIADEN pokrok.
Ďakujem
08. október 2020

Viktor

A ešte odporúčam sa prísť pozrieť v ranných a poobedňajších hodinách.
03. február 2022

Arogantny Juro

Treba toto spravit v rannej spicke na Bajkalskej alebo na inom hlavnom tahu v BA a stavim sa ze do 30 minut bude auto odtiahnute aj ked nezakonne, podla paragrafu 23 zakona 8/2009 bohuzial je mozne ze vozidla mozu stat v pravom jazdnom pruhu ak ten druhy ma sirku. Samozrejme, ked MsP tvrdi: "Následným zaradením sa do ľavého jazdného pruhu obmedzujú plynulosť cestnej premávky, čím dochádza k ďalším zdržaniam motoristov.", musia bezodkladne problem riesit, kedze vozidla obmezduju plynulost cestnej premavky. Bohuzial preslo niekolko rokov a problem je stale ten isty. Ako vravim treba auta odstavit niekam na Bajkalsku a cakat co spravia.
14. február 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania