Chýbajúci priechod pre chodcov a rozpor s vyhláškou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
orbitalfunk Pavúk 22. februára 2018

Dobrý deň, rád by som nahlásil problematické prechádzanie cez vozovku na Cyprichovej ulici, mamičky s kočíkmi nevedia prejsť na druhú stranu a dopravná značka, ktorá označuje jednosmerku je na druhej strane, t.j. vodiči si ju nevšímajú a porušujú predpisy, jazdia naspäť do protismeru.
Prosím o zjednanie nápravy a vyznačenie priechodu pre chodcov v mieste, kde je naznačená bezbariérová úprava. Tým pádom sa vyrieši aj divoké parkovanie a úsek sa stane prehľadnejším.

23. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

lokalita je v správe magistrátu hlavného mesta, ktorý sme dňa 22. 2. 2018 písomne požiadali o vyznačenie priechodu pre chodcov na Cyprichovej ulici a zároveň aj opravu chodníka v časti priechodu.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
26. február 2018

cestár

Toto je obsolútne neadekvátna a neprofesionálna odpoveď. Cyprichova ul. je v správe hlavného mesta Bratislavy pod vedením "nezávislého" primátora pána Nesrovnala. Zamyslite sa, čo všetko nasluboval a ešte naslubuje primátor Nesrovnal pred blížiacimi sa komunálnymi volbami , aby ohlupol nás všetkých občanov. Len sa pozrite, čo doteraz zrelalizovali títo samozvaní odborníci, aboslútna neodbornosť a nekvalita. Chaos, špina, neporiadok a enormné zvýšenie daní a o parkovacej, výpalníckej politike ani nehovorím.
17. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájame stanovisko magistrátu hlavného mesta ako správcu lokality.

Dobrý deň,

Zriadenie priechodu pre chodcov cez Cyprichovu ulicu (v mieste podľa podnetu) a oprava priľahlého rozbitého chodníka bude investičná akcia, ktorú je potrebné zaradiť do Zoznamu investičných akcií a vyčleniť finančné prostriedky v rozpočte mesta. Existujúca „bezbariérová úprava" chodníka nezodpovedá ani Vyhláške 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon 8/2009 z. z. o cestnej premávke a ani vyhláške 532/2002 Z. z., ktorou sa zabezpečujú technické požiadavky na stavby užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie a bude ju potrebné prebudovať na oboch stranách v rámci opravy chodníka. Prípravu situačného výkresu s umiestnením priechodu pre chodcov s bezbariérovou úpravou chodníkov v mieste nového priechodu, ktorý bude ako podklad pre investičnú akciu, ODI zaradí do poradia vzhľadom na veľký počet podnetov.

S pozdravom
Ing. Viera Bánovská

----------------------------------
vyššie uvedená odpoveď bola pridaná už 13.3.2018, z dôvodu technickej chyby sme museli odpoveď vložiť opatovne.

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
11. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom


Sekcia vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. február 2021

Anonymný užívateľ

Cyprichova-priechod pre chodcov-chýbajúci

Kedy konecne pribudne na krizovatke Cyprichova/Pekna cesta priechod pre chodcov? Tento podnet sa tu opakuje poslednych 7 rokov a stale nebol cas ho namalovat. Dakujem za vyriesenie.
22. apríl 2021

Martin Uváček

Priechod stále chýba.
03. jún 2021

Martin Uváček

Priechod je už vyznačený. Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania