Pravidelný stav detského (!) ihriska Sklabinská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Peter Vajda 23. februára 2018

Pravidelné večerné a nočné vystrájanie detí, ktorých rodičia nezvládajú svoju úlohu, má za následok katastrofálny stav detského ihriska. Rozbité fľaše, bongá, dokonca striekačky a množstvo bordelu. Kvôli hluku a vandalom sa rodičia s malými deťmi ihrisku už večer vyhýbajú. Kde je v tomto čase mestská polícia?

23. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prípade vandalizmu Vás poprosíme vždy volať mestskú políciu, ona jediná má kompetencie voči vandalizmu zasahovať.

Ďakujeme za porozumenie a zostávame s pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
23. február 2018

Peter Vajda

A má aj povinnosť upratať a urobiť preventívne opatrenia, napríklad oplotiť ihrisko (chýbajú len kúsky), nainštalovať kamery, pridať osvetlenie atď? Nepovažujem podnet za vyriešený touto odpoveďou, ďakujem!
26. február 2018

cestár

Pani/slečna Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača. To sa mi asi sníva, ako takéto niečo môže napísať samospráva, to je zlý sen! To nie je len sa vychvalovať, ako to robí pán starosta, čo ste vybudovali z daní občanov, ale to je aj povinnosť sa o verejný majetok starať, to ihrisko má mať nejakého správcu, kto tam zabezpečuje čistotu a poriadok? Na oplotenie sa majú poskladať občania? A ak áno, kludne, ale tým pádom prestaneme platiť dane a takéto odpovede môžete posielať niekde inde. A čo tak zvýšiť frekvenciu dohladu mestskej polície!
26. február 2018

Rendezak

pokial viem tak to ihrisko ma svojho spravcu a ta byva na dopravnej........
26. február 2018

cestár

Rendezak, prosím Vás, prečítajte si odpoveď MČ a moju. Ja som kritizoval stanovisko MČ. Viem, že mínusky mi dávajú komunálni politici, ktorých kritizujem, radoví občania súhlasia. Zopakujem to ešte raz, aby sa prebrala samospráva, takéto odpovede nepotrebujem, chcem, aby tam bola konkrétna odpoveď riešenia uvedeného problému. Keď už im to láskavo niekto napíše a neriešia, len samé výhovorky. Toto je ukážkou absolútnej nekompetentnosti jednotlivých preplatených samospráv bez akejkoľvek tresnoprávnej zodpovednosti samospráv. Viete, čo by som spravil ako správca portálu? Vôbec by som neurčoval, kto je zodpovedný? Zodpovedný je vyberač daní, ten kto má o tom najlepšie informácie!!! Žiadne výhovorky neberiem. V zmysle občianského zákonníka mali by odpoveď do 30 dní. Ak nestíhajú, nech napíšu, že pre nejaké dôvody nemôžu, a následne majú povinnosť odpovedať do 60 dní. A čo sa tu deje? Narastá výpalnictvo a úžera štátnej a verejnej samosprávy!!!!!!!!!!!!
14. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

detské ihrisko a jeho okolie bolo niekoľko dní čistené, v rámci toho pracovníci MU Rača upratali uvedenú plochu niekoľko krát.
Stav ihriska a jeho okolia je obrazom jeho návštevníkov., ktorým nevadí že pozostatky z ich dennodenných návštev znemožňujú využívanie ihriska tými, pre ktorých bolo prvotne určené. Uvedené lavičky nevydržali ani pol roka.
Požiadali sme políciu o pomoc pri riešení uvedeného problému vzhľadom k tomu, že ide pravdepodobne o užívateľov drog.
Okolie priestoru vyčistili pracovníci MČ Rača – úseku čistoty.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.