Neuzavreté stojisko na odpad

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Adam 24. februára 2018

Na Tupolevovej 19 je neuzavreté stojisko na odpad a je tam nahromadený odpad. Foto je ilustračné a treba sa tam ísť pozrieť osobne.

26. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Informovali sme príslušné oddelenie hlavného mesta, ktoré sa bude podnetom zaoberať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Kontajnerové stanovište bolo vybudované pre bytový dom Tupolevovu 19. Toto zariadenie na nádoby na odpadky je prístreškom pre uvedený bytový dom. To znamená, že o odpad a udržiavanie čistoty a poriadku na tomto stanovišti kontajnerov zabezpečuje správca bytového domu v zastúpení vlastníkov domu na ich náklady. V prípade, že stanovište je nefunkčné, nie je využívané, je na vlastníkoch bytov a NP bytového domu Tupolevova 19 zabezpečiť jeho odstránenie podľa stavebného zákona na Stavebnom úrade.

S pozdravom Oddelenie životného prostredia a mestskej zelene. Hlavné mesto SR Bratislava.
26. február 2020

Juraj Jánoš

Kontajnerové stojisko nie je a ani nebolo využívané obyvateľmi BD Tupolevova 19. Obyvatelia BD Tupolevova 17 a 19 tvoria v rámci BD Petržalka spoločnú samosprávu a využívajú kontajnerové stojisko z druhej strany BD, z Tupolevovej ulice pred BD Tupolevova 17. Stojisko bolo rekonštruované, zabezpečené proti neoprávnenému vstupu a vybavené zabezpečovacím systémom DEK na náklady vlastníkov bytov Tupolevova 17 a 19 s čiastočným čerpanim dotacie od MČ. . Pozemok pod stojiskom na Tupolevovej 19 patrí Hlavnému mestu Bratislava a je v správe MČ Petržalka. Stojisko je vo vseobecnosti pokladané za divokú skládku na ktorej konči hlavne veľkorozmerný odpad pochadzajuci s najvacsou pravdepodobnostou od podnikatelskych subjektov v okoli.
24. september 2021

Eva

Opakovane hromadenie odpadu v neuzavretom stojisku. Hromadi sa tu odpad vsetkeho druhu. Vyzaduje si pravidelne cistenie alebo odstranenie neopodstatneneho betonoveho murika, za ktory ludia veselo odkladaju odpad.
25. september 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
25. september 2021

Juraj Jánoš

Pozemok pod stojiskom na Tupolevovej 19 patrí Hlavnému mestu Bratislava a je v správe MČ Petržalka. O stavbu na pozemku je zo zákona povinný postarať sa vlastník pozemku.
08. máj 2022

David Jozefin

prosím znovu preposlať kompetentným
28. september 2023

Maros Rusin

Opakujuca sa cierna skladka.
28. september 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
29. september 2023

Juraj Jánoš

Tak to nechajte zbúrať aj tak sa s tým 5 rokov nepohlo a ani nepohne. Nikomu to nebude chýbať. Využíva sa to len na čiernu skládku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania