Likvidácia výbehu pre psov / parkovania Vyšehradská (Petržalka)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Tomáš . 26. februára 2018

Dobrý deň, žiadam o zastavenie konania a zrušenie rozhodnutí o výstavbe diaľničného privádzača, na ulici Vyšehradská. Na mieste kde sa má stavať diaľničný privádzač je novo postavený oplotený výbeh pre psov a zároveň množstvo parkovacích miest. Prečo sa jedno postavia a hneď sa to ide likvidovať?

02. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Podnet ohľadne vybudovania križovatky, nie však diaľničného privádzača, už prešetrujeme. Ohľadne tejto plánovanej investičnej aktivity rokujeme so zástupcami obyvateľov tejto lokality, podnet sme už riešili aj na miestnom zastupiteľstve. Veríme, že spoločnými krokmi nájdeme riešenie, ktoré bude prijateľné pre väčšinu zainteresovaných.

mestská časť BA-Petržalka
03. marec 2018

Michal T

Praveze vdaka tomuto privadzacu bude menej aut v celej juznej Petrzalke - kto bude chciet ist niekam autom, sa hned napoji na D2 a hlavne po dokonceni obchvatu D4 bude moct ist vsetkymi smermi (Lafranconi/Brno, Rakusko, Madarsko, R7 Samorin, Ivanka, D1 Zilina, ...) MIMO OSIDLENEHO UZEMIA.

Tento privadzac je x rokov v Uzemnom plane BA, ako aj v Uzemnom genereli dopravy BA, je logicke, ze sa ma postavit. To, ze bol na tom mieste spraveny vybeh pre psov, nehnevajte sa na mna, ale ten sa da zriadit inde a su trochu priority - takisto ako ked sa niekde stavia dolezity vlak alebo elektricka.

Skor by ste mali tlacit na to, aby sa:
- spravili protihlukove steny popri celom privadzaci
- sa konecne postavila protihlukova stena popri celej D2 v Petrzalke (je 15 rokov v predcasnom uzivani, dodnes neskolaudovana a bez steny)
- vysadili stromy a ina zelen, tak aby privadzac vizualne splynul
- sa spravila aj odbocka z dialnice na Panonsku cestu smer Rusovce - teraz ju v tom projekte nevidim, vyzera ze treba ist na kruhac k shopping centru a odtial zase spat na Panonsku. To trochu odradi ludi od pouzivania dialnice a motivuje jazdit po meste, co prave nechceme

Tu vidite dialnicny privadzac v Uzemnom plane BA aj v Uzemnom genereli dopravy:
https://www.dropbox.com/sh/tvci4pkzpxamw4o/AADidPEVsCtoQgiEYhulDEUKa?dl=0
10. marec 2018

Martin Nýdr

Škoda že ten privádzač nie je situovaný ako pokračovanie jantárovej ulice. Pri pohľade z diaľnice by sa obslúžilo nákupné centrum vľavo, Slnečnice vpravo, dalo by sa ísť ďalej do Petržalky bez potreby zaťažovať miestne komunikácie a bolo by možné bezkolízne pripojenie na a z Panónskej. Vyšehradská by neprišla o venčisko psíkov a o bývalé obratisko autobusov využívané ako parkovisko.
10. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MČ Petržalka k danému problému neeviduje žiadne aktuálne informácie.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
10. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania