Nebezpečná a zbytočná prekážka na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Ivan 28. februára 2018

Dobrý deň minulý rok v lete na chodníku pred samoškou, na Račianskej ulici. Pribudla nasledovná prekážka. Bolo by vhodné tento nezmysel odstrániť.

28. február 2018

Martin Uváček

Ide stojany na bicykle.
28. február 2018

Ivan

Ďakujem za informáciu, veľmi mi to tak nepríde, ale možno. Nevidel som tam zatiaľ žiadny bicykel, aj keď znie to celkom rozumne :-). Ak je to naozaj tak potom umiestnenie nie je zrovna najlepšie nakoľko už teraz si tento chodník cyklisti často zamieňajú s cyklotrasou, takýto stojan ich v tom iba podporí a nemení to nič na tom, že je to prekážka. Ak sa tam náhodou niekto rozhodne oprieť bicykel tak tu prekážku iba rozšíri. Možno by stálo za úvahu premiestnenie stojanu za neďaleký roh budovy pri PNS kde je chodník výrazne širší, a stojan je zároveň bližšie k ceste na ktorej bola nedávno upravená premávka v prospech cyklistov, a teda je predpoklad, že ju budú v budúcnosti využívať.
28. február 2018

cestár

Ivan, Martin U je človíček kinder managementu Iva, ktorému chýba zdravá myseľ, on totiež vie len negovať, ale jeho štatistiky si moze dať tak akurát za žirák, má smolu, že nemá vlasy.
01. marec 2018

Martin Uváček

Milý "pán cestár". Týmto aj ďalšími "o ničom" komentármi len presne potvrdzujete, že Vaša "cestárska škola života" Vás nenaučila porozumieť zmyslu písaného textu a už vôbec nie zmyslu tohto portálu.
02. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia cyklokoordinátora sa jedná o stojany pre bicykle, umiestnené pre občiansku vybavenosť na Račianskej ulici 85 na základe dopravnej štúdie: Procyklistické riešenia verejného priestoru, Bratislava – Nové Mesto (http://pr.banm.sk/liferay/article/-/journal_content/56_INSTANCE_wrx2GwJwJ4Pk/282511/4238202) a predstavujú pohodlnejšie a bezpečnejšie odstavenie bicyklov pre obyvateľov a návštevníkov Račianskej ulice. Mesto Bratislava sa zaviazalo zvýšiť podiel cyklistickej dopravy a MČ BANM inštaláciou zodpovedajúcej cykloinfraštruktúry pomáho napĺňať tieto záväzky. Stojany sú spracované a umiestnené v súlade s TP 07/2014 Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry (http://www.ssc.sk/files/documents/technicke-predpisy/tp2014/tp_07_2014.pdf) a spĺňajú požiadavky, na nich kladené z hľadiska bezpečnostných noriem. V konkrétnom prípade Vami spomínaného chodníka nie je obmedzená funkčnosť chodníka, je zabezpečený bezpečný pohyb chodcov a tiež bezpečné odloženie bicykla pri návšteve obchodu či lekárne.

Dúfam, že Vám vysvetlenie osvetlilo funkčnosť cyklistickej infraštruktúry a tiež si dovolím vyjadriť prianie, že Vami spomínaná prekážka bude dlho a úspešne slúžiť širokej verejnosti.

Pekný deň prajem

Ing. Stanislav Skýva
cyklokoordinátor
Miestny Úrad Bratislava-Nové Mesto
Junácka 1
832 91 Bratislava

Kancelária starostu
02. marec 2018

Ivan

Dobrý deň p. Skýva, ďakujem za odpoveď. Pevne verím, že aj keď je tento cyklostojan umiestnený nie zrovna najšťastnejšie, bude pre nás občanov viacej prínosom ako prekážkou. Prípadne, že MČ zváži iné umiestnenie tohto stojanu. Toto je totiž jedno z najfrekventovanejších miest na tomto chodníku, kde sa v zúženom priestore stretávajú zákazníci prevádzok, kočíky, rýchlo jazdiaci cyklisti, chodci a občasne aj vozidlá záchranného systému, zasahujúce v týchto domoch. Ešte práve k funkčnosti chodníka, ktorú spomínate vo Vašej odpovedi, ako obyvateľ dotknutej lokality ktorý tadiaľ chodieva denne, si o tom dovolím pochybovať, rovnako aj viacerý moji susedia. Nevyznám sa presne v bezpečnostných normách, na situáciu sa skôr pozerám sedliackym rozumom. Viem totiž ako tam cez leto lietajú cyklisti, aj aká tam býva situácia najmä keď idú ľudia s práce a potrebujú ešte niečo dokúpiť (ľudí ako na Václaváku). To je zároveň čas kedy okolo jazdí najväčšie množstvo cyklistov.Prosím preto o opätovné zváženie umiestnenia, cyklostojanu. Najlepšie skôr ako tam príde ku kolíznym situáciám alebo prípadným zraneniam. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania