Smetisko pod Prístavným mostom na Prístavnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Obyvateľ Ružinova 06. marca 2018

Prosím kompetentných o riešenie obrovského smetiska a čiernej skládky pod Prístavným mostom na Prístavnej ulici v okolí garáží. Vyzerá to tam katastrofálne.

06. marec 2018

cestár

Nuž, na to je len jedna odpoveď, Prístavbná je MK II. triedy v správe, veľkého europrimátora IvaN. Teraz má problém o prežitie v rámci zimnej údržby, on slúbi všetko občania, len už nemá na to, aby to sfunjkčnil túto dedinu. . Martinko U, držím Vám palce, už su si vidíte na konci tunela? , tak Vám, pán boh pomáhaj!!!
09. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Pekný deň.

Ďakujeme za podnet.

MČ Bratislava-Ružinov požiadala dodávateľa, aby zabezpečil odstránenie skládky pod Prístavným mostom.

S pozdravom

Kancelária starostu
28. júl 2018

Obyvateľ Ružinova

Vyčistené, ďakujem.
04. august 2018

Silvia

Vobec to tam nieje vycistene,prave naopak smeti pribudaju ,akurat ich nieje az tak vidno pretoze zarastli obrovskou burinou vdaka ktorej to tam vyzera ako v pralese. Clovek ma strach ist do garaze ,pretoze su tam bezdomovci ktory ziju doslova v krykoch a od tial vyliezaju ako neandrtalci. Vykradaju tam garaze a ukradnute veci nosia do zberu. Nam v priebehu mesiaca vykradli dva krat. Vcera 3. augusta 2018 to tam prisli vykosit z verejnoprospesnych sluzieb ale miesto kosenia sa venovali kradnutiu vsetkeho co sa dalo spenazit v zbere ktory je kusok od tial.
07. august 2018

Odkaz pre starostu

V reakcii na Váš komentár sme podnet opätovne preposlali zodpovednej samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
09. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

po prevereni majetkovo-pravnych vztahov sa zistilo ze cely pozemok patri Verejnym pristavom, a.s., naviac je to komunikacia II. triedy, cize ju spravuje Magistrat hl.m. Podnet postupujeme Magistratu hl.m. na posudenie/vybavenie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
10. august 2018

Silvia

Dakujem,problem okamzite prisli odstranit a nakolko je tam toho naozaj vela,pracuju uz niekolko dni a skutocne su dokladny. Zamestnanci pracuju dokonca aj v tychto horucavach.
04. marec 2019

Haky

Prístavná-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Opakovaná čierna skládka. Vzniká velmi skoro po jej uprataní. Tentoraz už má nezvyčajne velké rozmery. Je vidno z Prístavného mosta, takže všetkým, ktorí po ňom idú, musí byť jasné, že sú v bráne Balkánu. (Aj tým, ktorí sa budú presúvať na viedeňské letisko při majstrovstvách světa v hokeji.) Dajte tam fotopascu, přestože stále z našich daní doplácame na nejakého bordelára. Bude to asi firma, vyzerá to každý krát na rovnaký druh odpadu (časti nejakých skriniek a doštičiek), neskor už tam pribudne kadečo. Dá sa to odpozorovať aj z busu, idúc po moste. Možno by ste mali občas nasadnúť na MHD a poobzerať sa okolo seba očami turistu, či tiež vníma Bratislavu ako "krásavicu na Dunaji".
04. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že nezákonne umiestnený odpad (v zmysle § 15 zákona č. 79/2015) sa nenachádza na pozemku vo vlastníctve a ani v priamej správe Hlavného mesta SR Bratislavy. Uvedený pozemok parcela č. 9193/400, kde sa nachádza nezákonne umiestnený odpad je vo vlastníctve spoločnosti Verejné prístavy a. s., Bratislava. V prípade, že sa časť odpadu nachádza na komunikácii II. triedy, zodpovedá za odstránenie odpadu oddelenie správy komunikácii Magistrátu Hlavného mesta SR Bratislavy.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: v zmysle textu
12. marec 2019

Silvia

Je to hrozne ! Hned po vycisteni sa zacalo zaplnovat toto miesto opat odpadom. V zadu pri garazach je to velky odpad ,rozne kusy nabytku a stav.odpadu,kedze tam maju garaze v prenajme rozne male stavebne firmy ktore sa tam zbavuju odpadu. A v predu na prijazdovej ceste po celej dlzke sa povaluju balicky s odpadkami ktore tam vyhadzuju soferi dialkovych autobusov ktorych tam je odparkovanych denne min.desat kusov. Spravili si tam stojisko na ktorom po nich zostavaju igelitove tasky plne odpadkov zozbieranych po cestujucich.
31. júl 2019

Haky

Nic sa nezmenilo, hromada pri garaziach je este vacsia! Mozno by stalo za zvazenie dat tam fotopascu! Aj z autobusu, iduc po Pristavnom moste, je vidno ze ide hlavne (a opakovane) o rovnaky odpad (vyzera to na zvysky vstavanych skrini). Co tak preverit odkial by to mohlo pochadzat? Mozno si niektore "firmy" cielene vyberaju miesta, ktore nie su nikoho (nevysporadane, nejasne vlastnictvo...) a veselo sa zbavuju odpadu, za ktoreho likvidaciu by museli normalne platit.
06. august 2019

Silvia

Najviac odpadu tam zanechavaju den co den vodicici dialkovych autobusov ktory tam parkuju v dvoch radach ,po celej dlzke a kazdy jeden sofer, vyhodi min.jednu igelitku plnu smeti z autobusu po cestujucich. Skutocne kazdy sofer !!! Zaujimalo by ma ci mozu vobec na tomto mieste byt takto odstaveny pretoze ich tam stoji denne aj 10kusov. Vykonavaju tam potrebu , hadzu odpadky priamo z busu do krikov pri ktorych stoja niekedy aj 4hodiny.
Dakujem
07. október 2020

David

Čierna skládka pri prístavnom moste.
20. marec 2023

Marek

Dlho neriešený problém, stupňujúci sa neporiadok. Poprosím o riešenie nakoľko sa to nerieši
24. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol zaslaný subjektu Verejné prístavy a. s., Bratislava.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania