Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Obcan 09. marca 2018

Dobry den, chcel by som sa opytat dokedy bude MP Dubravka tolerovat parkovanie na ul.Dubravcicka na oboch stranach cesty? Doposial sa parkovalo iba pravej strane od ul.Saratovska. To bolo v poriadku, ale daky dobrodinci zacali parkovat aj na opacnej strane a uz je mozne cez dany usek prejst iba jednemu autu. Sirka cesty toto nedovoluje. Tento styl parkovania sa deje pred a za prechodom!! Uz viac krat boli kolizne a nebezpecne situacie. MP prejde tyznto usekom denne a ziadne papucky sa nerozdavaju!! Caka MP na smrtelny uraz??

28. marec 2018

Martin

Myslim, ze by bolo idealne po celej dlzke ulice od garazi pri krizovatke s ulicou Saratovska, az po krizovatku s ulicou Agatova/ Na vratkach, vytvorit sikme parkovacie miesta namiesto uzkeho pasu travy, ktory sa nachadza medzi cestou a chodnikom. Tymto riesenim by sa ziskal vacsi pocet parkovacich miest, navyse oficialnych a zaroven by sa ulica rozsirila na dva plnohodnotne pruhy.
28. marec 2018

SelfMan

Co by bolo najidealnejsie riesenie. Otazka by vsak mala asi smerovat na magistrat, ktory je vlastnikom cesty ako aj prilahleho pozemku.
17. máj 2018

Obcan

Nezmysel. Cize tvoje riesenie je vytvorenie parkovacich miest pre ludi co maju x aut miesto zelene. Slovenska mentalita - daj mi park.miesto na moje druhe auto + aj na firemne.
17. máj 2018

Martin

Vobec nie, praveze nemam rad tento typ myslenia, ze parkovanie je pravo. Na parkovanie treba mysliet spolu s kupou a vlastnictvom auta. Mam preto podzemnu garaz na svoje jedno auto. Staci mi jedno a vyuzivam MHD. Islo mi skor o urcity sposob skulturnenia a zaroven zlegalizovania parkovania na tejto ulici, kedze teraz sa tam stoji popri ceste z oboch stran, je to tam neprehladne, uzke a vyzera to tam ako na balkane. Ja napriklad nemam rad parkovanie na chodnikoch, trave, ci akomkolvek mozno volnom mieste, kde sa len clovek dokaze napchat, v style "nie su tam zabrany, stlpky, cokolvek co mi brani sa tam postavit, tak sa tam postavim". A este jedna vec, okrem toho skulturnenia a upratania ulice, ma viedla k tomuto napadu sikmeho parkovania a to, ze ked pride ku nam navsteva, tak nema kde zaparkovat. Lenze medzicasom som si uvedomil, ze by to viedlo aj tak len k tomu, ze by sa na tie miesta presnuli vsetci ti, co parkuju kde sa len da, v style o ktorom som pisal vyssie a tak by tie miesta boli aj tak stale plne a nevstava by aj tak nemala kde parkovat.
15. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
majiteľom a správcom predmetnej komunikácie je magistrát hlm SR Bratislavy. Váš podnet bol ešte v čase požiadavky preposlaný na oddelenie správy komunikácií magistrátu.

Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
14. november 2018

Pavol

Dúbravčická ulica, zúžená cesta kvôli parkovaniu

Po dokončení nových bytových domov na Dúbravčickej ulici sa zohršilo parkovanie do tej miery, že vzikol len jeden prejazdný pruh kvôli zaparkovaným autám z oboch stán. Vznikajú kolízne situácie, keďže najviac zúžené miesto je v zákrute. Aj keď parkujúci porušujú zákon už v súčasnej podobe (3.5 metra voľný pruh), je potrebné situáciu zlepšiť jednoznačným zákazom zastavenia aspoň na jednej strane vozovky.
16. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov. V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. november 2018

Peter

Dobrý deň,

hliadka mestských policajtov tadiaľ môže chodiť 24/7, aj bez vyzvania, nakoľko autá po oboch stranách parkujú non stop a tento problém netrvá týždeň, ale už pomaly rok.

Ďakujem.
19. november 2018

Frolo

Dobrý deň,
Prosím o info, aká bola odpoveď magistrátu na tento podnet, pretože problém s prejazdom Dúbravčickej ulice stále aktuálny, dokonca sa situácia zhoršuje.
Ďakujem pekne.
19. november 2018

SelfMan

Tiez ocakavam, kedy tam dake auto zrazi chodca na prechode len preto, ze vykroci spoza zaparkovaneho vozidla. Relatvne novo osadeny retarder tomu zabranit nemusi.
19. november 2018

Peter

Ja sa úprimne čudujem, že tam ešte nikoho nezrazilo, a teda samozrejme, dúfam, že ani nezrazí. To, že castokrát zvyknú z oboch strán prechodu stáť veľké autá/dodávky a človek nemôže ani bezpečne prejsť prechod ani nekomentujem.

Samozrejme fajn, že osadili retardér, ale to, že sa stala z cesty jednosmerka a to, že človek nevie častokrát bezpečne prejsť cez prechod, kvôli odstaveným autám stále pretrváva a treba s tým už niečo robiť.
19. november 2018

Frolo

Problém je to hlavne pre mamičky s kočíkom, ktorých cez ten prechod chodí dosť, alebo pre deti, ktoré naozaj nemôžu prichádzajúce auto vidieť. Už len kvoli nim to treba urýchlene riešiť, najzraniteľnejších treba predsa prednostne chrániť.
20. november 2018

Tyler

No ono to je take strielanie si do vlastnej nohy. Na celej ulici parkuju podla mna na 90% obyvatelia prilahlych domov TuJeToIn (inak aplauz pre autora tohto nazvu), takze sami sebe tymto sposobuju problemy pri prechadzani cez cestu.
20. november 2018

Obcan

Nemas pravdu pretoze na 90% tam parkuju obyvatelia thorin a agatovej ulice , pretoze ich park.dom a vonkajsie statia vykupila tretia strana. Obyvatelia zelenych bytoviek maju svoj garazovy dom + park.miesta a boli ku kazdemu bytu.
20. november 2018

Tyler

Re: Obcan
Mozem viac info k tomu? Na Agatovej v BOSS bytovkach mali problem s parkovanim vzdy, ale neviem o tom, ze by tam bol nejaky parkovaci dom, ktory by aj zmenil majitela. A to tie parkovacie miesta okolo ich domov niekto vykupil?
Thorin podobne - tych par parkovacich miest pred ubytovnou ak by aj bolo zmenilo majitela, tak si neviem predstavit ze by to zapratalo celu Dubravcicku ulicu.
A kedy vlastne teda doslo k zmene majitela parkoacieho domu a parkovisk? Lebo staci si pozriet google street view a clovek vidi ze kym TuJeToIn nestalo, tak nebol s prejazdom vobec problem. Cim viac domov je tam skolaudovanych, tym horsie to je.
Ako vravim, necham sa rad poucit.
20. november 2018

Obcan

Thorin ma krpate parkovisko. A problemove parkovisko je agatova Boss klikni si na fb parking agatova. A mozes citat. Maju viac poschodovy dom pod barakmi.
20. november 2018

Tyler

Okej, priznavam, ze som z toho vyvaleny. Kupa bytu v Boss bytovke muselo byt teda riadne terno. Vdaka za info.
Stale si ale myslim ze Thorin v tom nebude hrat velku ulohu - ulica bola pred par rokmi prakticky prazdna.
20. november 2018

SelfMan

Tak tak, komplikacie s prejazdom ulice nastali tak pol roka naspat po tom co sa zacali ludia stahovat do novo postavenych bytoviek. A den za dnom je to horsie a horsie.
20. november 2018

Martin

Zasluhu ma na tom BOSS, pred rokom namontovali na vsetky vonkajsie statia v okoli bytovych odmov na Agatovej uzamykatelne zabrany a odvtedy je na Dubravcickej tento problem. A taktiez, kym nestali zelene bytovky tak tam bol oploteny pozemok, ktory bolo treba obchadzat relativne daleko, teraz sa da lahko prejst krizom cez parkovisko, takze parkovanie na Dubravcickej je pre obyvatelov z Agatovej relativne pohodlne.
20. november 2018

Peter

Určite tam parkujú aj ľudia z Tujetoin, nakoľko niektorí majú dve autá, ale developer umožňoval zakúpiť jedno parkovacie miesto aby sa "ušlo" každému.

Každopádne je jedno, kto tam parkuje, treba to explicitne zakázať, na jednu stranu cesty ideálnu tu pod bytovkami, treba dať žltú čiaru a potom by to mali chodiť mestskí policajti kontrolovať.
20. november 2018

SelfMan

Z BOSS-u uz nikto nic nevytiahne. Ta firma je niekolko rokov v konkurze.
Co si tak spominam, tak to co postavili ma aj dost garazovyh miest, ktore vsak neboli koli niecomu skolaudovane a tak ich nikto nesmel pouzivat. Aky je aktualny stav, to neviem.
20. november 2018

Martin

Peter: Suhlasim, o zltu ciaru ziadam mestsku cast uz pol roka. Rovnako som navrhoval aj vyvyseny prechod pre chodcov (velky retarder s prechodom), na ten vsak mestska cast zatial nemala v rozpocte peniaze a tak navrhli aspon maly retarder, ktory tam aj dali. Na zltu ciaru vsak asi medzicasom opat zabudli, tak sa im znovu pripomeniem.
SelfMan: Ano BOSS je uz davno skrachovany. Pod bytovymi domami sa nachadza trojpodlazna garaz s 240 parkovacimi miestami, tato bola pred rokom dokoncena a skolaudovana firmou FACTA, s.r.o., ktora garazove statia predava. Okolo bytoveho domu sa nachadza 130 miest, ktore tak isto ziskala firma FACTA, s.r.o. a tieto miesta dava do dlhodobeho prenajmu. http://www.parkingagatova.sk/
20. november 2018

Peter

Martin: Super to som rád, ďakujem.
Ja som písal na magistrát v júni ohľadom parkovania aj toho ako tam rýchlo jazdia, ale iba mi odpísali, že to preposlali na príslušné oddelenie a 2. týždne vzad som sa dotazoval v akom to je riešení, ale neodpísali mi, tak tiež sa skúsim znova pripomenúť.

Nevedel som, že je možné dať aj vyvýšený retardér na túto cestu, resp. akýkoľvek, lebo som si myslel, že vzhľadom na klasifikáciu tejto cesty to nie je možné. Ak by dali časom aj vyvýšený, tak by to bolo super.
20. november 2018

SelfMan

@Martin - pozrel som si ten cennik a vobec sa necudujem, ze su vsetky auta na ulici. :-(
22. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. december 2018

Peter

Treba sem pridavat fotky kazdy den aby magistrat pochopil situaciu ?
Nie, dve auta vedla seba neprejdu.
09. december 2018

Peter

A nie, ani teraz sa dve auta vedla seba nezmestia, a nie, ani teraz cez ten Mercedes nie je vidiet ci ide auto zo spodu.

Toto nevyriesia ani mestski policajti nakolko by tam mohli stat non stop.
09. december 2018

SelfMan

@Peter - vidim, ze mas perfektny vyhlad na toto uzke miesto. Ja by som si kupil daku malu kameru s infra videmom a nechal tam bezat video stream aj so zaznamom.
Je to len otazka casu, kym sa tu nieco stane.
09. december 2018

SelfMan

s infra videnim som chcel napisat.
09. december 2018

Martin

Ten Rangrover, co tam stoji, zvykne stat na druhej strane cesty priamo pred prechodom, cize nododrziava zakonnych 5m pred prechodom. Videl som ho tam uz minimalne 6 krat takto stat.
10. december 2018

Nacbo Ynmynona

Ak si zákon vykladajú rovnako ako ružinovskí MP, tak sa na to vykašlú rovnako ako ružinovskí MP v Ružinove. Zákon ktorý hovorí o nutnosti nechať minimalne 3 metre široký pruh pre každý smer podľa nich platí len na cestách, ktoré majú stredovú čiaru. Tam kde stredová čiara nie je, stačí podľa nich nechať 3 metre dokopy pre oba smery. Kamoš sa s nimi niekoľko dní doťahoval, nahral si ich výklad zákona, poslal infožiadosť na riešenie konkrétneho priestupku, ale neúspešne. Stále si tvrdili svoje. Akurát v infožiadosti mu neodpovedali úplne priamo, ale trochu vyhýbavo, ale stále v duchu, že oni si zákon vykladajú správne. Škoda že práve polícia si vykladá zákon v prospech tých, ktorí obmedzujú ostatných. Ako "donútiť" policajtov aby si zákon vykladali správne?
11. december 2018

Obcan

kazdodenna realita pred prechodom a za prechodom. Rady ako "volajte MP" by boli platne keby sme MP mali. To co "akoze" platine z nasich dani a volaju to MP je vysmech.
13. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. január 2019

Peter

Ziadna odpoved od magistratu po mesiaci nie je ziadnym prekvapenim xD
24. január 2019

Obcan

Výborný výhľad na všetky strany.
31. január 2019

Obcan

Stále je to prehľadný prechod.
02. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, so žiadosťou o osadenie dopravnej značky, ktorá by pomohla riešiť uvedenú situáciu. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie zdokumentované na fotografii je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča, v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase na miesto privolaná hliadka MsP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti (vzdialenosť od križovatky, šírku vozovky atď.), ktoré by mohli byť taktiež dôležité pre celkový priestupkový dej na stanovenie miery zodpovednosti vodiča.
Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto, nakoľko každý priestupok je v niečom individuálny, jedinečný. Preto hliadka posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia, pričom posúdi nesprávne zaparkovanie vozidla aj z pohľadu ustanovení § 43 zákona č. 8/2009 Z. z. (miera vytvorenia prekážky cestnej premávky).

Vo veci Vašej požiadavky na riešenie situácie prostredníctvom osadenia dopravnej značky, bol podnet postúpení na posúdenie/vybavenie vecne príslušnému útvaru Magistrátu hl. mesta SR Bratislava. S ich vyjadrením Vás oboznámime.

Ďakujeme za spoluprácu a trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. február 2019

Obcan

Najlepšie riešenie je osadenie značky, ktorá bude zakazovať státie na pravej strane vozovky smerom od Na vrátkach na križovatku Pri kríži. Pretože vodič nemá šancu zbadať chodca co čaká na prechode v tme za autom.
09. február 2019

Obcan

Parkovaci problem sa nam presunul uz na obe strany prechodu. Co uz len eskaluje porblem s vyhladom na prechod, vyjazd atd... Treba "Zakaz statia" osetretit na oboch stranach prechodu.
10. február 2019

Martin

Dobry den,
@Obcan: Druhe auto v poradi je strieborny citroen, stoji tam od piatku vecer do teraz. Zhodou okolnosti som sa o tom rozpraval so susedom, ktory si to tiez vsimol a ma na situaciu samozrejme rovnaky nazor. Volal mestsku policiu a dostal odpoved, ze nemozu urcit, kto tam stal prvy a teda kto nedodrzal zakonom stanovenu sirku vozovky, takze nedaju pokutu nikomu.
11. február 2019

Obcan

Nerozumiem co s tým má spoločné kto bol prvý. Ale k MP netreba komentár.
14. február 2019

Obcan

Co k tomu dodať nedá sa touto ulicou prejsť bez toho, aby sa obchádzali auta kde nemajú čo robiť alebo trpnut, že nevyskoci chodec na prechode na ktorý vodič nevidí.
21. február 2019

Obcan

povinne vzdialenosti na vyhlad na cestu su len fikcia.
21. február 2019

Martin

Bol som v kontakte s p. Krajcirom minuly tyzden a vraj uz maju povolenie od magistratu, ktoremu cesta patri, aby umiestnili dopravne znacenie - zltu ciaru. Dodavatelska firma vraj uz len caka na lepsie pocasie z technickych dovodov.
21. február 2019

Peter

To znie super, prave teraz je ta cesta zjednosmernena prakticky od zaciatku bytoviek Tujetoin az po krizovatku dole.
21. február 2019

Peter

prave teraz
07. marec 2019

Obcan

Klasika
07. marec 2019

Martin

Neviem na co sa este caka. Informacia, ktoru som dostal bola, ze hned ako sa otepli namaluju ciaru. Minimane tyzden je uz teplota nad 10 stupnov a aj tak nic.
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. marec 2019

Obcan

Kolko ešte? Včera chýbali dvom vodičom centimetre a boli by v sebe.
01. apríl 2019

Obcan

Všetci spokojní. Samozrejme ironicky.
01. apríl 2019

SelfMan

Aspon ze dnes mame krasne pocasie...
Dnes som tatial isel 2x. Klasika, priestor max pre 1 auto a stale sa viac aviac zuzuje.
02. apríl 2019

Martin

So susedom sme opakovane pisali panovi Krajcirovi, ktory mi zaciatkom Februara do telefonu povedal, ze uz maju od magistratu povolenie na upravu komunikacie a hned ako im pocasie dovoli, vyznacia na cestu zltu ciaru. Na nase opakovane spravy reagoval minuly stvrtok (25.03), ze sa v ten den idu pozriet na danu situaciu a rozhodnu sa ako ju riesit.
V piatok vecer sa parkovalo z oboch stran cesty a to pred krizovatkou v dlzke asi 20 metrov, aj za nou v dlzke asi 20 metrov, tj vznikli dva asi 20 metrov dlhe lieviky na sirku jedneho auta. Uprostred toho celeho T - krizovatka, prechod pre chodcov a cele sa to nachadza v miernej zakrute a v kopci.
02. apríl 2019

Obcan

A bude to len horšie. Teraz agatovci a iní parkujú na parkovacích miestach pre nové obytné domy Dubravy. Keď sa začnú byty odovzdávať co bude za chvíľu pribudne na ceste odhadom ďalších 30 áut lebo sak všetci parkujú tak aj ja. Choré.
02. apríl 2019

SelfMan

Ina situacia nie je ani pri Mama Papa.
Stavbari rozbili chodnik, stavbari opravili chodnik a hned potom tam zacali parkovat auta z MP.
02. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. apríl 2019

SelfMan

Dnes rano tam malo auto zaparkovane na oranzovej ciare papucu.
15. apríl 2019

Obcan

Oranžová čiara sa na danej ulici nenachadza
15. apríl 2019

SelfMan

Coby tam nebola, je, len je kratka na rohu s Agatovou. vid: http://tiny.cc/yvm84y
:-)
15. apríl 2019

Obcan

Ale to nie je predmetom tohto podnetu. Tam sa papuče dávajú bežne. Je to roh agátová dubravcicka. A tie 2m nepovažujem za ciaru na danej ulici.
25. apríl 2019

Obcan

Hľadaj chodca
28. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. máj 2019

Peter

klasika
01. máj 2019

Peter

parkovanie
15. máj 2019

Obcan

Aky je termin vyriesenia podnetu?
16. máj 2019

Peter

Kym niekoho nezrazi, alebo kym sa nezrazia auta, dovtedy im to bude zjavne jedno.
12. jún 2019

Obcan

Vazeni kompetentni. Bez komentara. Uz vyse roka sa riesi tento problem a nikto nic len sluby. Ci uz ste to posunuli do suflika sak parkovacia politika daco poriesi? A bude to len horsie. MP pride pokrci plecami a ide prec.
26. jún 2019

SelfMan

Dnesnym dnom nasleduje PERFEKTNE vylepsenie situacie.
Na ulici Na vratkach v nepouzivanom areali patriacom Doprastavu (vid. https://bit.ly/2RyYEwA) zacali dnes zriadovat "zakladnu" pre rekonstrukciu elektrickovej trate.
Rok tadialto bude jazdit mnozstvo tazkej techniky, ktora nam tu bude zneprijemnovat zivot.
Som velmi zvedavy, ako budu vyzerat cestypo skonceni rekonstrukcie.
11. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA IV popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na kontrolu a riešenie priestupkov na tomto mieste. V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za Váš podnet.

Bc. Marcela Sabinová
15. júl 2019

Obcan

Absolutne nerozumiem tejto odpovedi. Necitali ste cely podnet a komentare? Alebo bolo potrebne si odskrtnut v tabulke "odpovedane"? Mala rekapitulacia, MsP nic nespravi lebo vyhovorky kto bol prvy a bla bla. Podnet ziada riesenie situacie a nie vyhovorky. Preco je taky problem namalovat ciaru na cestu kde je porusovany zakon o sirke cesty?
17. júl 2019

Obcan

Pani uradnici doporucoval by som Vam sa prist pozriet po 17.00hod.
17. júl 2019

Peter

Jediny dovod odpovede samospravy bol to, ze stav podnetu sa z "nerieseny" opat vratil do stavu v "rieseni", cize ano, niekto si len vylepsil statistiku, nic viac, lebo keby cital cele gro toho co tu riesime tak by hentaku genericku odpoved, ktora je absolutne zbytocna a nic neriesi nenapisal.
18. júl 2019

Frolo

Prestal som používať tú križovatku T medzi bytovkami, pretože je to životunebezpečné, hlavne ak chcem odbočiť doprava hore, smerom na križovatku Pri kríži. Autá zaparkované priamo v križovatke absolútne znemožňujú výhľad a vjazd do nej je tým pádom lotéria a hazard. Znova apelujem na kompetentných aby sa týmto problémom začali zaoberať, pretože ak sa stane nešťastie, bude už neskoro.
18. júl 2019

Obcan

@admin Prosim admina o znovu zaslanie podnetu. Magistrat sa stale nevyjadril ako bude riesit tento podnet. Nakolko nas stale odkazuje na MsP co nie je riesenie, kedze je necinna.
19. júl 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opatovne preposlany zodpovednej institucii,

Pavla Rachelova
[email protected]
14. august 2019

Obcan

@admin prosim o znovu zaslanie podnetu nie len na magistrat, ale aj na MC Dubravka. Vazeni kompetentni, vy si z ucastnikov cestnej premavky ako aj z chodcov robite dobry den?? Za viac ako rok nie ste schopni spravit poriadok na jeden ulici? Ziadna odpoved aky je termin riesenia zatial nikto nenapisal. V com je problem?
16. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za dĺžku riešenia situácie. Ubezpečujeme vás, že podnetom sa zaoberáme. Akonáhle dostaneme stanovisko od príslušného oddelenia, na ktoré bol podnet delegovaný, budeme vás informovať.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. august 2019

Frolo

Áno, robia si z nás dobrý deň. Ale keby tu býval nejaký miestny papaláš, bolo by to dávno vyriešené. Asi by bolo dobré urobiť nejakú akciu pred magistrátom, spojenú s medializáciou tohoto problému, potom by sa to snáď urýchlilo.
04. september 2019

Obcan

Stale bez odpovede na riesenie. Parkovanie v protismere, parkovanie pred a za prechodom, nedodrzana sirka cesty, ohrozovanie chodcov. Ale stale je to malo na riesenie.
04. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

spracovali sme projekt dopravného značenia, kde bolo navrhnuté na komunikácii Dúbravčická umiestniť zvislé dopravné značenie B 34 „Zákaz zastavenia“.

Projekt bol predložený do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, kde bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí Oddelenie správy komunikácií magistrátu.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. september 2019

Peter

Dobrý deň,

ďakujem, konečne máme pozitívnu informáciu.

Neviete prosím povedať z časového hľadiska kedy by sa mohol tento projekt realizovať?
A neviete povedať na akom dlhom úseku na Dúbravčickej ulici bude zvislé dopravné značenie B 34 „Zákaz zastavenia“. platné?

Ďakujem.
12. september 2019

Obcan

Verime, ze realizacia nebude trvat pol roka.
09. október 2019

Obcan

Aky je termin realizacie opatreni? Nezabudajme, ze zima sa blizi.
24. október 2019

Peter

Skoro dva mesiace od poslednej odpovede zo samospravy :) este par krat sa to zopakuje a dalsi rok uspesne za nami :) nemam pocit, ze sa to chystaju robit v blizkej buducnosti. Mozno jar 2020? Aj ked to je tiez asi moc optimisticke tymto tempom :)
26. október 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný Magistrátu,

Pavla Rachelová
[email protected]
27. október 2019

Obcan

Neschopnosť inak sa to nazvať ani neda. @admin Otazka na MČ Dúbravka: nebolo by vyhodnejsie keby ste si danu ulicu zobrali od hl. mesta do svojej spravy? Magistrat je absolutne neschopny. Tie komunukacie, ktore ma pod sebou MČ su podnety riesene rychlo ale toto? Aby sme si tu dopisovali tolko mesiacov?? A ohrozovala sa doprava? Na Agatovej rovnaky problem a tam ani nikto nereaguje.
28. október 2019

Peter

Cisto hypoteticky, je toto vec co sa dat realne na sud? Nieco na styl nedbanlivosti zo strany mesta? Lebo ma to v sprave mesto, vsetko co mame su len sluby a genericke odpovede co nic neriesia. A pravidla cestnej premavky sa tu porusuju nonstop uz rok a pol akurat zatial sa nic nikomu nastastie nestalo, ale aj s pribudajucimi dodavkami popri ceste to uz naozaj nie je sranda a je to uz cisty hazard pre chodca aj vodica.
29. október 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný Magistrátu, a MČ Dúbravka.

Pavla Rachelová
[email protected]
06. november 2019

Obcan

Novinka. Auta uz parkuju v oboch smeroch uz aj dole na spojnici s agatovou ulicou. Gratulujem Vasou necinnostou sa problem len a len prehlbuje.
06. november 2019

Denisa

Suhlasim, po celej dlzke ulice parkuju auta na oboch stranach cesty. Cela ulica je prejazdna naraz len pre jedno auto, nakolko je sirka vozovky nedostatocna! Z CELEJ ulice Dubravcicka sa tak stalo neoficialne parkovisko! Je naozaj zivotnu nebezpecne prechadzat touto ulicou, ci uz v aute, alebo peso po prechode!

@admin, poprosim vas o znovuzaslanie podnetu Oddeleniu dopravného inžinierstva
Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava.
08. november 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opatovne preposlany Magistratu,

s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
14. november 2019

Alexandra Farbová

To parkovanie na Dubravcickej je absurdne. Jedno nechapem, z kade sa zrazu vzalo tolko aut ktore uz parkuju v rade pomaly po celej dlzke. Teraz vecer o polnoci pri venceni boli auta az po miesto vyznacene na mape. To fakt este par dni a bude sa parkovat po zaciatok krizovatky. Aby som neustale cakala na spodku cesty kym prejde niekedy aj 10 aut za sebou a potom sa posunula na “ostrovcek” aby som pustala dalsich 5 mi pride uplne smiesne a udivuje ma ako celu situaciu zanedbava magistrat a mestska cast.
Dalsia vec je, ze som si vsimla ze si tam celkom oblubili stat dodavky.
Som strasne zvedava kedy a ako sa toto vyriesi. Ci sa nahodou nevykaslu na to a bude sa cakat na parkovaciu politiku.
14. november 2019

Obcan

Preco je tomu tak sa docitate vyssie. A to este nie su odovzdane ostatne etapy Dubrav, ktore vytlacia parkujucich obyvatelov agatovej na ulicu, kedze im zadarmiko parkuju na ich miestach.
14. november 2019

Obcan

Vazeny Magistrat dopisujeme si tu viac ako rok o problemovom parkovani a priechode pre chodcov. A vy rychlostou, ktora je nam cudzia date odmonzovat spomalovac pri tomto priechode!!! Na zaklafe coho? Toto nemoze mat ani opodstatnene vysvetlenie. Kto sa pod toto podpisal? Parkocanie ignoruje ale spomalovac viete odmontovat zarazajuco rychlo. @admin prosim o znovu preposlanie na Magistrat aj na MC Dubravka
15. november 2019

Jana P

Dubravcania, drzim palce, nevzdavajte to. Ono sa to skor ci neskorpohne. V Petrzalke na Halovej to trvalo od roku 2012, kym sa problem s parkovanim na travniku vyriesil. V case najvacsej anarchie na nom parkovavalo aj 30-40 aut :-(

Ani netusim kolko obcanom s tym komu a kde pililo usi (na policii, na miestnom urade, tuto na odkaze pre starostu minimalne 2 podnety od roku 2012...) - ale nakoniec to zafungovalo. Policajti prestali po 6 a pol roku problem ignorovat, davali listocky a papuce - a auta sa zrazu relativne rychlo vytratili

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/17221/parkovanie-na-trave-halova-petrzalka
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2427/tetris-aut
18. november 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opatovne preposlany Magistratu a MC Dubravka,

s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
20. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stále platí naše stanovisko publikované Oddelením dopravného inžinierstva dňa 4.9.2019:

"Na základe podnetu bol spracovaný projekt dopravného značenia, kde bolo navrhnuté na komunikácii Dúbravčická umiestniť zvislé dopravné značenie B 34 „Zákaz zastavenie“. Projekt bol predložený do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, kde bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácií magistrátu."

Ubezpečujeme Vás, že podnetom sa zaoberáme a pracujeme na jeho riešení.
S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. november 2019

Frolo

Prvotný podnet na riešenie tohoto problému bol podaný 9. marca 2018, čiže pred rokom a ôsmymi mesiacmi! Chcel som iba nesmelo podotknúť, že ak by som ja ako zamestnanec súkromnej firmy riešil takmer dva roky problém svojich zákazníkov, zrejme by som bol už asi cca dva roky bez zamestnania. Berieme už ako kolorit doby, že magistrát, MČ Dúbravka, Operatívna komisia pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení, Krajský dopravný inšpektorát a Cestný správny orgán si z nás občanov robia dobrý deň.
04. december 2019

Obcan

Zaoberanie sa tak jednoznacnym podnetom taku dobu. Bravo. Ohrozovanie chodcov, nedodrziavanie vzdialenosti parkovania pred a za priechodom, nedodrziavanie sirky cesty.
16. december 2019

Peter

Dnes boli osadene znacky zakaz zastavenia na Dubravcickej v smere od fortuny hore az po krizovatku. Hura.
16. december 2019

SelfMan

WoW!
Inak uz minule som si vsimol zmenu vodorovneho dopravneho znacenia, ktore n a krizovatke prikazuje odbocit v pravo. Takze az to dokoncia, davajte si an to pozor, ze rovno a do leva uz ist nemozete. Na dane smery sa bude dat dostat az otockou za konecnou autobusov.
16. december 2019

Alexandra Farbová

Ale mohli tym co tam parkuju este podavat aspon listky ze tam je zmena znacenia aby to vedeli. A dalsia vec je ze ti co idu zo smeru pri krizi a parkuju v protismere tiez nevidia znacku ze je tam zakaz zastavenia a je ich tam takto dost vela co parkuju v protismere. Takze som zvedava na vyvoj situacie ako sa bude toto riesit 😄 Ale parada ze sa to pohlo dalej. Snad to bude na nieco dobre
16. december 2019

Obcan

Porusenie je uz len to ze stoja v protismere. Ale spodnu znacku od ulice Na vratkach dali dost na tesno na zaciatku zltej ciary co je tam a je ju zle vidiet.
17. december 2019

Obcan

Znacky su osadene. Tzv. vynaliezavci sa hraju na hlupych sa parkuju v protismere.
17. december 2019

Martin

mozu sa hrat na hlupych, ale to nic nemeni na zakone:

Zastavenie a státie
§ 23
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len VPRAVO V SMERE JAZDY v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
17. december 2019

Alexandra Farbová

No čo som chvilku stala vonku a pozerala sa tak vodici to maju celkom v pazi slebo fakt ze si nevsimnu tu znacku. Uz nevraviac o tom ze sa niektori postavia pomaly na priechod. Cize super ze tam su znacky ale pride mi to take zrejme nedokoncene. Neviete info ci sa bude robit aj zlta ciara alebo toto je finalna verzia.
17. december 2019

Martin

problem je pristup MP. V podstate podla zakona, ktory som citoval vyssie mali pokutovat uz aj doteraz bez znaciek kedze: "... Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy...", avsak viackrat reagovali tak, ze nevedia urcit kto parkoval ako prvy a teda nevedia urcit kto porusil zakon. Tak isto pred priechodom daju papucu len vtedy ak ich niekto zavola a dokonca parkrat som zazil, ze prisli dali papucu jednemu a ten co stal oproti nedostal pritom tiez bol rovno na priechode..
19. december 2019

Peter

Prave montuju naspat aj retarder, dve pozitivne spravy za tyzden, super
19. december 2019

Obcan

Ale ignorovanie zakazu je na dennom a nocnom poriadku nic sa nezmenilo MsP nie je ochotna to riesit
19. december 2019

Peter

Preco nie je ochotna? Rozumiem, ze sami od seba to riesit nepojdu, to ma (zial) vobec neprekvapuje, ale na podnet reagovat predsa musia, ci?
19. december 2019

Obcan

Mozes skusit. Asi maju malo papuc.
19. december 2019

Peter

Volal som s nimi zrovna vcera ci by neboli ochotni dat ludom nejaky papier/odkaz, ze sa zmenilo dopravne znacenie, bez toho aby hned nutne davali pokuty, lebo je to cerstve, tvarili sa ,ze o polnoci by to spravili, ale rano som nic nevidel, takze predpokladam, ze nespravili nic.

A tiez zrovna nie som fanusikom zavolat ich teraz napriamo, lebo by museli dat pokutu snad 20 ludom s cim sa nestotoznujem vzhladom na to, ze to je cerstve a mnoho ludi to prehliadlo.

Samozrejme sa teraz tych ludi nesnazim ospravedlnit, parkovat tam nemaju tak ci onak.
19. december 2019

Alexandra Farbová

No listky rozdavali dnes vecer ale nema ich kazde auto. Zrejme ti co prisli po rozdavacke. Na kazdom je upozornenie ze porusili predpisy na kazdom je aj spz. Tak som zvedava ci to bude mat nejaky efekt ale asi ani nie ked niekto zaparkuje rovno pod znackou aj ked ju vidi. Ale pevne verim 🤞🏻
22. december 2019

Obcan

Aky je kluc MsP? Preco sa papuca dava len na zakaze 2, ale na zakaze 1 ani jedna papuca? A pritom tam je situacia horsia?
08. január 2020

Peter

Dneska nejaky dobrak otocil znacku zakaz zastavenia smerom od fortuny, takze v podstate az po prechod/vjazd do vnutrobloku na Dubravcickej momentalne zakaz neplati az kym to nenapravia.
08. január 2020

Obcan

Pokial ju len otocil tak podla rychlosti magistratu by sa cakalo rok na napravu.
09. január 2020

Obcan

Siel som cez ulicu a spodna znacka je otocena tak ako ma byt. Takze vsetko plati.
10. január 2020

Obcan

Dnes rano daky uvedomely pan otacal znacku znova naspat ako ma byt, pretoze ju niekto otocil znova na bok. Uz MsP riesila pana, ktory bol pristihnuty. @admin preposlat podnet znova na magistrat. Od zaciatku bola lepsia varianta namalovania zltych cier, pretoze uz bola znacka 3x otocena a otazka casu kedy ju niekto zahodi. Ziadam o namalovanie ciar.
10. január 2020

Martin

Uz vcera o 21:00 pod znackou stali MP a otacali ju naspat, takze to medzitym niekto znovu otocil.
Inak k Vasej ziadosti, suhlasim, ale neverim, ze ma nejaku vahu, totiz ja som za ciaru (nie znacky) bojoval od zaciatku a to som sa osobne viac krat stretol s p. Kacerom, Krajcirom aj so starostom, pisal som si s nimi, neskor som niekolkokrat telefonoval s p. Krajcirom. Vsetci slubovali, ze to budu urgentne riesit, potom prisli volby a tak slubovali, ze po nich, lebo nie je cas, ani financie. Az nakoniec, ako som uz myslim vyssie pisal, pred rokom mi do telefonu p. Krajcir povedal, ze uz to je na dobrej ceste a coskoro to bude firma realizovat a malovat a cakaju len na lepsie pocasie. Stale sa nic nedialo a tak sme sa priblizne v Aprili dohadovali na dalsom osobnom stretnuti, ktore sa nakoniec nekonalo. Az ked sme "bombardovali" p. Krajcira telefonicky aj pisomne viaceri (cca. September), tak sa podarilo dohodnut osobne stretnutie na ktore prislo 5 ludi a tam tvrdil, ze on do telefonu nikdy nic take nemohol povedat. Nakoniec sme zorganizovali peticiu, pod ktoru sa podpisalo 74 ludi a zaslali ju oficialne na mestsku cast, ktorej to dopravna komisia KDI najskor zamietla, ze cesta patri magistratu, nech to teda riesi on a tak to mestska cast zaslala magistratu a vtedy sa objavili znacky - nie ciara
10. január 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opatovne preposlany zodpovednej institucii,

s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Úprava parkovania bola upravená projektom, ktorý schválila dopravná komisia. Osadenie značenia bolo realizované v roku 2019. V prípade, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorá na miesto pošle najbližšiu voľnú hliadku.

Tento podnet poväzujme za uzavretý.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania