Návrh na vytvorenie parku pri Hlaváčikovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Pavol 13. marca 2018

Týmto by som chcel dať návrh na úpravu plochy medzi ulicami Hlaváčiková - Iskerníková - Dlhé diely II na premenu na jednoduchý park, kde by bola pokosená tráva, vyrezané niektoré kríky a pod.

10. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený zodpovednému vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
11. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Po posúdení Vašej požiadavky Vám oznamujeme, že v teréne si potvrdíme miesto, ale podľa uvedených ulíc je pozemok vo vlastníctve a priamej správe hlavného mesta SR Bratislavy. Na uvedenom pozemku vykonávame pravidelnú údržbu a práce, ktoré požadujete v rámci projektu vykonať, zabezpečíme v rámci bežnej údržby, nakoľko kosenie a čistenie pozemkov, orezy resp. dosadby drevín sú jej súčasťou.
Práce sú predbežne naplánované na mesiac máj, kedy sa bude vykonávať kosenie pozemkov a následne do 30.9.2018 plánujeme zabezpečovať orez drevín prostredníctvom dodávateľskej firmy, ktorá pre hlavné mesto SR Bratislava práce tohto druhu bude v r. 2018 vykonávať.

Ďakujeme za trpezlivosť a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
23. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že plocha uvedená v podnete, ako „plocha medzi ulicami Hlaváčiková - Iskerníková - Dlhé diely II“, je značne rozsiahla. Záujmová časť pre presnejšiu lokalizáciu nie je určená parcelným číslom. Táto lokalita sa nachádza vo viacerých funkčných plochách, ktoré sú v zmysle územného plánu mesta plochami stavebnými a z hľadiska regulácie sú niektoré i súčasťou rozvojových území. (Výnimkou je časť územia bezprostredne pod a v dotyku s vedením vysokého napätia). Vo všetkých funkčných plochách je zeleň zaradená ako prípustný spôsob využitia funkčnej plochy (resp. prípustný v obmedzenom rozsahu).

V území evidujeme v minulosti vydané kladné záväzné stanovisko Hl. mesta SR k investičnej činnosti ( prípadné následné konania sú vedené na stavebnom úrade MČ Karlova Ves) a tiež spracovávame aktuálne podanie na pozemku súkromného investora.

Z nám dostupných údajov je zjavné, že viaceré pozemky (parcely) v záujmovom území, patria súkromným vlastníkom.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
25. apríl 2018

Daniela Osuská

Dobrý deň!
Bývam na Hlaváčikovej ulici, vedľa miesta kde je plánované parkovisko či nebodaj dokonca polyfunkčný dom!
Je sem veľmi zlá prístupová cesta, už teraz sa ledva autá prepchaju po ceste.
Dočítala som sa, že je v pláne v mieste, kde sú náletové dreviny a je to jedno z posledných nezastavaných plôch na Dlhých dieloch, vybudovať parkovisko. Je to miesto, kam chodia psickari, je odtiaľ nádherný výhľad. Žiadam o zváženie úpravy tejto plochy do podoby parku, ktorý sa tam priam pýta. Ten ani na celých dlhých dieloch nie je, všade betón a domy. Údajný park na kresankovej je iba kus trávy, o parku nemôže byt ani reči..
Neviem si predstaviť ze by tu bolo veľké parkovisko, veď sa sem ťažko autom ide, je to najodlahlejsie miesto na DD. Park by tu bol ideálny a nádherný.
Daniela Osuská

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania