Nové semafory pre križovatku Pri kríži - Saratovská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
SelfMan 15. marca 2018

Križovatka ulíc Pri kríži - Saratovská - Dúbravčická si už naozaj žiada výstavbu semaforov. V oblasti Dúbravčickej - Agátovej a Saratovskej prebieha intenzívna výstavba a bude tu stále viac áut. Z tohto dôvodu je nevyhnutná zmena v riadení dopravy. Dobravná nehoda na fotografii (zdrog FB) nie je prvá ani posledná. Do mna tu uz tiez nabúrali.

17. marec 2018

Vladimir

Je obrovska nezodpovednost, ze tam nedali semafory uz pri rekonstrukcii elektricky.
Denne su tam problemy, lebo ludia nevedia, kto ma prednost, alebo sa boja prejst touto krizovatkou. Okrem toho, nemate sancu vidiet rychle auto, ktore ide od DNV, stoja tam autobusy, elektricky a v noci tam behaju ludia v ciernom mimo priechodov, proste tragedia. Nieco by sa s tym malo robit.
19. marec 2018

cestár

Vladimír, máte úplnú pravdu, toto je ukážkou ako každý na všetko kašle.Koniec komunistom, prídu odborníci. Pýtam sa, akí odborníci a kde sú. Toto je horšie ako bolo, lebo tu sa po každých volbách menia zamestnanci až po upratovačky, lebo tam musia byť naši ľudia, lebo zo všetkého sa stal biznis a zdravý rozum ide za prácou mimo republiky. V prvom rade polícia pri rekonštrukcii mala tento problém požadovať riešiť v projektovej dokumentácii. V druhom rade, čo odborníci na magistráte?
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava.
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava.
19. marec 2018

cestár

Vážení úradníci na hlavnom meste Bratislava. Pozrel som si Vašu organizačnú štruktúru, kde oddelenie vzťahov s verejnosťou má 9 zamestnancov a oddelenie komunikácie a marketingu má 12 zamestnancov, lebo na podnety občanov, ktorí za Vás vykonávajú kontrolnú činnosť a dožadujú sa toho, čo by malo byť Vašou povinnosťou, raz reagujete jeden alebo druhý. Spolu je to 21 zamestnancov, ktorí sú schopní sa zmôcť na jenu odpoveď, postúpili sme na príslušný/príslušné útvary magistrátu. Nehnevajte sa na mňa, to je niečo úbohé a amatérske, toto s odbornosťou a profesionalitou nemá nič spoločné. Na takútoútakéto odpovede stačí aj sekretárka pána primátora Nesrovnala. Mňa, ako občana a daňového poplatníka, ktorého tu zdierate nezmyselnými daňami a popaltkami nezaujma akú máte štruktúru, tak ako Vás nezaújma keď zvyšujete dane občanom za to, za čo už niekoľ krát zaplatili a ako to ovplyvní ich rozpočet domácnosti. Vy si to s Vašími útvarmi riešte ako chcete, ja chcem vedieť výsledok - odpoveď "zabezpečíme to v tom a v tom týždni, alebo to zaradíme do plánu a rozpočtu na rok..!, alebo aspom upresnite, ktoré útvary prípadne mestké organizácie uvedené podnety budú uvedené podnety riešiť. Takže takto sa rieši nezamestnanosť na úkor občanov - daňových poplatníkov.
28. marec 2018

Odpoveď samosprávy

vybudovanie cestnej dopravnej signalizácie v križovatke Saratovská – Pri kríži dostal do podmienky investor stavby Obytný súbor Dúbravy, ktorý mal túto križovatku zahrnutú v dopravno-kapacitnom posúdení. Z tohto posúdenia vyplynula potreba riešiť ju ako svetelne riadenú, čím sme ho aj zaviazali v našom stanovisku k investičnému zámeru. Realizácia a následná kolaudácia svetelne riadenej križovatky má byť ukončená najneskôr ku dňu kolaudácie stavby Obytný súbor Dúbravy. Požiadavky z nášho stanoviska zapracováva stavebný úrad do stavebného povolenia, preto je potrebné obrátiť sa s touto otázkou na príslušný stavebný úrad, ktorým je v tomto prípade Miestny úrad MČ Dúbravka.

S pozdravom Oddelenie dopravného inžinierstva. Hlavné mesto SR Bratislava.
28. marec 2018

SelfMan

Ach jaj, toto je ping pong.
Dubravy maju mat podla harmonogramu prvu kolaudaciu teraz zaciatkom roka. Kolaudaciu druhej casti koncom roka. O ktorej kolaudacii sa potom hovori uplne jasne nie je.
V kazdom pripade by bolo fajn, keby stavebny urad Dubravky toto upresnil, aby sme si to ako obyvatelia Dubravky vedeli "ustrazit".
Do dnesneho dna vsak zatial nebolo urobene nic (viditelne).
28. marec 2018

Vladimir

Tak najskor jeden urobi elektricku a druhy urobi semafory. A obcan nech si to uzije a zaplati 2x.
Hlavna vec, ze nasledujuca krizovatka ma semafory niekolko rokov, ale zapnute som ich este nevidel. A investor ich iba zapne a bude...
29. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Hlavné mesto SR Bratislava – v záväznom stanovisku zo dňa 20.11.2014 pre stavbu: "Obytný súbor Dubrawa – Hrubá lúka, Bratislava, Dúbravka" podmienil kolaudáciu stavby kolaudáciou CDS v križovatke Saratovská – Pri Kríži.. Uvedená podmienka je plne premietnutá aj do územného rozhodnutia vydaného Stavebným úradom mestskej časti Bratislava-Dúbravka. Pri kolaudácii stavby bude musieť stavebník preukázať okrem iného aj splnenie všetkým podmienok vydaného územného rozhodnutia. Stavba je ešte stále vo výstavbe takže zatiaľ povinnosť stavebníka nemusela byť splnená. Aktuálne to bude až pred jej kolaudáciou.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
26. máj 2018

Ján Šichula

Dobrý deň,

včera som sa na realizáciu prestavby tejto križovatky opýtal zástupcu spoločnosti Corwin, a.s., ktorá realizuje komplex Dúbravy. Vyjadril sa, že žiadna taká povinnosť s prestavbou tejto križovatky na nich nebola zložená, a že to ani neobsahuje verejne dostupné stavebné povolenie (zatiaľ som ho nenašiel). V pondelok v tejto veci budem kontaktovať MÚ Dúbravka, lebo sa to riadne zamotáva. Kto by mal akékoľvek nové informácie, nech ich neváha priniesť do tejto diskusie. Táto stresujúca križovatka veru potrebuje svetelné riadenie ako soľ.

Ján Šichula
https://www.facebook.com/jan.sichula
15. marec 2019

Tomas Flachbart

Dobrý deň,
semafóry sa stavať nezačali, kolaudačné rozhodnutie k obytnému súboru Dubrawa bolo vydané 15.1.2019 (https://www.dubravka.sk/files/documents/uradne_tabule/ut_stavebny/2019/3526%20os%20dubrawa-hrub%C3%A1%20l%C3%BAka,obj_dub20190000734.pdf), kde sa píše že "kolaudácia a užívanie obytného súboru je podmienená kolaudáciou CDS v
križovatke Saratovská Pri Kríži." Znamená to že stavba bola skolaudovaná aj bez splnenia tejto podmeinky? Respektíve bude sa vyžadovať jej splnenie?
18. marec 2019

Petra Matkovičová

Tomas, vybudovanie svetelnej krizovatky je podmienkou skolaudovania 2. etapy Dubrav. Ta sa este dokoncuje, ale budovat semafory by uz mohli zacat. I ked zo skupiny vlastnikov na fb mam nepotvrdene info, ze sa to este ani nezacalo projektovat...
28. máj 2019

zuzana

Tiez by som sa rada pridala do tejto diskusie a bola by som vdacna ak by sa vyjadril aj niekto kompetentny. Poprosila by som vas o nieco konkretne, nie tie Vase naucene frazy.

Vyjadrenie od developera je:
'Aktuálne prebiehajú rokovania všetkých zúčastnených strán: Krajského policajného inšpektorátu, Dopravného podniku, Mestskej časti Dúbravka, odboru dopravy MČ Dúbravka, Magistrátu mesta Bratislava a odboru dopravy magistrátu Bratislava. Hľadáme spoločné primerané riešenie tejto situácie.'

Co znamena primerane riesenie? To naozaj po tolkych rokoch, co je tato krizovatka problem nevie MČ, co tam chce a co je najlepsie? Prosim Vas to kolko budeme cakat na tie byty kym najdete to spravne riesenie? 3,5,10 rokov?

DAKUJEM ZE ODPOVED
19. jún 2019

Peter Senko

Dobry deň, navrhujem ak je to možné vybaviť tuto komplikovanú križovatku semafórmi, každý deň je problém dostať sa cez ňu autom aj pešo po prechode pre chodcov. Je tam aj často dopravná nehoda, treba prehodnotiť a naozaj sú tam veľmi potrebné. Ďakujem, Senko Peter
19. jún 2019

SelfMan

Horuci zemiak prehadzovany od developera k developerovi...
12. november 2019

covasdotoho

Som rozhodne proti semaforom. Nic sa tym nevyriesi.
03. november 2020

Pozorovatel

@admin prosim zaslat samosprave

Dobry den,

poprosim vyziadat od Magistratu stanovisko, ci uprava krizovatky, ktora bola zrealizovana pred niekolkymi dnami je:
A/ trvala (prosim zdovodnit preco, ak mal vraj developer Dubrawa 2 zrealizovat CSS podla uzemneho rozhodnutia).
B/ docasna (ak ano, do kedy ma byt vybudovana CSS? )

Dakujem
03. november 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
03. november 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Magistrátu,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
04. november 2020

Alena

Akorát som včera čítala príspevok od Pozorovateľa, keď sa ozvalo buchnutie. Išla som pozrieť z okna a samozrejme ďalšia búračka na našej vraj "bezproblémovej" križovatke.
05. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Oddelenie dopravného inžinierstva.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

riešenie je dočasné a stále platí, že križovatka bude v budúcnosti riadená semafórom (presný dátum Vám zatiaĽ poskytnúť nevieme). Aj dočasné riešenie však prinieslo zvýšenie bezpečnosti, nakoľko sa znížil počet možných kolíznych bodov. Nehoda, ktorá sa stala bola zapríčinená tým, že jeden z vodičov nedal prednosť. Takýmto situáciam nemusí zabrániť ani osadenie CSS.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. november 2020

Alena

Ale je väčšia pravdepodobnosť, že keď svieti červená na semafore, tak nikto nebude riešiť "prednosť" v jazde. A ešte aj dnes sa nájde kopec takých, čo drzo odbočujú do protismeru zo Saratovskej na ul. Pri kríži a komplikujú situáciu na tejto frekventovanej križovatke.
08. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva uviedlo, že:
Podmienkou kolaudácie pre výstavbu v blízkosti križovatky Saratovská – Pri kríži - Dúbravčická je prestavba križovatky na svetelne riadenú. V súčasnosti je už spracovaná projektová dokumentácia. Presný dátum spustenia Vám zatiaľ poskytnúť nevieme.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. december 2020

SelfMan

@admin - myslim, ze stav odkazu by nemal byt oznaceny ako uzavrety, kedze semafory este stale nie su vybudovane.
08. december 2020

Odkaz pre starostu

Dobry den,

status uzavrety je tam prave preto, ze nateraz je docasne riesenie.

Pavla Rachelova
[email protected]
18. november 2022

SelfMan

Len poznamka... projektova dokumentacia bola schvalena pred skoro dvoma rokmi.
Dodnes je tam len "trvalo docasne" riesenie. Uz sa mi nie raz stalo, ze auto iduce v lavom pruhu sa po tom co jeho vodic zistil, e sa jedna o "otacaci" pruh natlacil do praveho.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania