Jazda cez trávnik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Ladislav Ladislav 20. marca 2018

Dobrý deň,aj toto je dôsledok "činnosti" Magistrátu,ktorý oplotením parkoviska Pri Kríži pripravil obyvateľov tejto lokality o desiatky parkovacích miest,a tak "vynaliezaví" vodiči parkujú na chodníku celkom blízko pri vchodovej bráne domu na Saratovskej 15,odkiaľ sa po celkom zdevastovanom trávniku spúšťajú na ulicu."Problémom" je aj stĺpik v strede chodníka,ktorý neumožňuje žiadnym záchranárskym vozidlám príjazd ku domu.Začne to už konečne samospráva riešiť alebo budeme naďalej len sledovať,ako bezočivci naďalej ničia aj tie úbohé kúsky ešte existujúcej zelene?

27. marec 2018

Ladislav Ladislav

Vážená samospráva,ďakujeme za odstránenie stĺpika,je to ale iba polovičné riešenie,naopak-ešte zjednodušuje výjazd autám parkujúcim pri vchode do domu na ulicu Pri Kríži.
JE POTREBNÉ ZAMEDZIŤ PREJAZDU "ZOZADU" a za asistencie polície vykonať vodorovné dopravné značenie "zebru" pri vyústení chodníka na cestu;pri tomto stave-blokovanom výjazde (viď.foto) bezočiví vodiči aj tak pôjdu cez trávnik.Vďaka za pochopenie.
04. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Na podnet obyvateľov Saratovská 15 sme odstránili stĺpik z chodníka z dôvodu umožnenia príjazdu sanitky, zásobovanie, sťahovanie a pod. a takisto aby sa nejazdilo po tráve. Priestor pred domom je široký min. 5 m a umožňuje parkovanie vozidiel pri dodržaní min. 150 cm priestoru pre peších. Ešte vyznačíme žltou čiarou zákaz státia pred chodníkom na hlavnej ulici (ul. Pri kríži). Znehodnotený trávnik opravíme budúci týždeň.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
05. apríl 2018

Ladislav Ladislav

Fajn. Keďže samotná samospráva je názoru, že "Priestor pred domom je široký min. 5 m a umožňuje parkovanie vozidiel pri dodržaní min. 150 cm priestoru pre peších.", potom je potrebné zabezpečiť, aby sa parkujúce vozidlá vracali tou istou cestou, ktorou prídu, t. j. naspäť.
CHODNÍK NIE JE DIMENZOVANÝ PRE JAZDU MOTOROVÝCH VOZIDIEL-TIE TAM NEMAJÚ ČO HĽADAŤ-CHODNÍK JE PRE PEŠÍCH, PRE DETI NA DETSKÝCH BICYKLOCH, MATKY S DETSKÝMI KOČÍKMI atď. Asi bude potrebné názor samosprávy riešiť s dopravnou políciou...
05. apríl 2018

Nacbo Ynmynona

Nechápem prístup samosprávy a jej schvaľovanie jazdenia po chodníku. Neviem odkedy patrí "zásobovanie, sťahovanie a pod." pod záchranné zložky, ktoré si ako jediné môžu niečo také dovoliť. Samospráva správne spomína len sanitku, ale ani tá nebude riskovať cestu tadiaľ, ale pôjde naokolo po poriadnej ceste.
05. apríl 2018

Ladislav Ladislav

Nacbo Ynmyona: problém je v tom, že "naokolo po poriadnej ceste" sa ku vchodu domu nedostane kvôli vyznačeným parkovacím miestam a tak sanitka musí zostať stáť niekoľko desiatok metrov od vchodu - preto takéto "provizózne" riešenie pre záchranné zložky, prípadne sťahováky; ale aby samospráva súhlasila s prejazdom bežných vozidiel po chodníku? teda dosť silná káva!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania