Parkovanie na cyklotrase pri HANGAIR

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Marek 22. marca 2018

Je pekné, že nám pribudla cyklotrasa. Ale prečo slúži ako parkovisko?
Hneď vedľa je veľké parkovisko pri nákupnom centre.
Nepomohla by tam nejaká dopravná značka?

22. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať. Našim prioritným zájmom sú funkčné cyklochodníky. Podnet budeme riešiť aj s príslušnými referátmi na magistráte hl. mesta.





Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
22. marec 2018

Tomasko

Pan Sekretariat. Neverim , ze o tomto ste nevedeli. Ak nie, tak potom HOP HOP.
23. marec 2018

cestár

Chcem sa opýtať pána Mgr. Igora Kňazovického, kedy sa konečne prestanete vyhovárať na nejaké Vaše referáty? Prosím Vás, keď ste sekretariát tak už konečne začnite písať konkrétne stanoviská a odpovede, bude to riešené takým a onakým spôsobom s nejakým časovým predpokladom realizácie. A akú máte súčinnosť s mestskou políciou? Prosím Vás, už sa správajte štandartne ako vyplýva z povinnosti samosprávy.
23. marec 2018

Tomasko

cestar: Mestska policia? Srandujete? Vyhnat ich vsetkych z aut? a nielen mestsku. U nas kontrolovali psov z auta systémom: "Hej podte sem". Oni sami sa nepustia do nicoho. Vsetko musite nahlasit. A Bol by som rad keby mi to niekto poprel a dokazal opak.
23. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Marek
Na vaše zistenie o parkovaní automobilov na cyklochodníku Pri starom letisku sme upozornili okrskárov Mestskej polície. Tí budú monitorovať dodržiavanie cestného zákona. Dnes tam žiadne auto neparkovalo. Zároveň sme požiadali prevádzkovateľov športového centra Hangár aby upozornili svojich zákazníkov, že parkovať môžu na parkovisku pred OC Vajnoria.

Podľa legislatívy je parkovanie na cyklistickom páse, ktorý je farebne označený zelenou farbou, zakázané. Dodržiavanie alebo nedodržiavanie cestného zákona je na každom vodičovi. Miestne zastupiteľstvo nemá kompetencie na vymáhanie jeho dodržiavania. To je v kompetencii Mestskej polície alebo Dopravnej polície.



Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
23. marec 2018

Jardo Mladší

počkat ak nembude zelený možu parkovať???
25. marec 2018

cestár

*** Príspevok bol zmazaný, keďže nerešpektoval pravidlá komunikácie na portáli.
26. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Jardo Mladší,
na vašu otázku týkajúcu sa státia na cyklochodníku dáva odpoveď zákon 8/2009 Z. z. Zákon o cestnej premávke,
§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
....
h) na mieste, kde by vozidlo zakrývalo zvislú dopravnú značku, vodorovnú dopravnú značku vyznačujúcu spôsob radenia do jazdných pruhov a určený smer jazdy cez križovatku alebo vyjadrujúcu koridor pre cyklistov, doplňujúci údaj nápisom alebo svetelné signály,
...
k) na cestičke pre cyklistov,
cyklochodník, ktorý je súčasťou cesty a je vyznačený iba piktogramami nie je považovaný za "cestičku pre cyklistov", a tam vodič nesmie stať tak aby zakrýval piktogram.

Odkaz pre p. Cestára odpoveď okrskárov mestskej polície: Oznam berieme na vedomie v rámci služby cyklochodník pri Hangari pravidelne kontrolujeme.





Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
26. marec 2018

Odkazprestarostu.sk

Prosíme diskutujúcich, aby sa zdržali neopodstatnených osobných útokov na zástupcov samosprávy. Niektoré príspevky boli upravené. Ďakujeme za porozumenie,

Ján Hefty
www.odkazprestarostu.sk
24. apríl 2018

Martin Bak

Príčinu problému vidím v tom, že dnes cyklochodník bol ešte včera chodníkom, ktorý zrejme musel vlastnik pozemku postavit - môžem sa mýliť. Každopádne, rozum zastáva nad tým ako je na tejto strane ulice cyklochodník riešený. Predsa ak sa tam počítalo s potrebou rozšírenia vozovky o cyklopruh, mal sa tento chodník vybudovať tak aby chodníkom ostal, teda o toho pol metra ďalej. A ak mal byť od začiatku cyklopruhom, tak potom nechápem prečo bol postavený ako chodník.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania