Devastácia trávnika na Hroboňovej zamestnancami DPB

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Peterr 26. marca 2018

Pred trolejbusovým depom na Hroboňovej si zrejme tamojší zamestnanci zvykli parkovať na kúsku trávnika medzi chodníkom a plotom. Postupne tam počet parkujúcich áut pribúda a zeleň sa mení na rozjazdené blato. Jedná sa o mestský pozemok a nevidím dôvod, prečo by sa takéto ničenie zelene malo tolerovať. Bolo by prosím možné, aby niekto s príslušnou kompetenciou požiadal niekoho zodpovedného z danej prevádzky DPB, aby zamestnancov poprosil, aby tam už neparkovali? Lebo alternatívou by asi mohli byť aj pokuty za parkovanie na zeleni, nie?
Časť tej plochy je dokonca už aj upravená na státie kamenistým podkladom. V porovnaní s foto z r.2014 sa však parkovanie posúva po trávniku ďalej. Hneď na Lovinského je pritom popri plote depa zriadených viacero parkovacích miest, ktoré sú väčšinou nevyužité.

27. marec 2018

Martin Uváček

Rovnaký problém bol pred pár rokmi pri vozovni Krasňany, kde takisto zamestnanci DPB takto ničil trávnik pri vvýjazde z vozovne, hoci mali hneď za rohom veľké parkovisko. Problém sa podarilo vtedy vyriešiť a dnes už nikto z DPB na tráve neparkuje. Tu však nikde nie je k dispozícii väčšie parkovisko - možno by DPB mohol zriadiť nejaké parkovacie miesta priamo vo vozovni.
29. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet!
DPB preveroval podnet a na uvedenom mieste parkujú nielen zamestnanci dopravného podniku, ale aj návštevníci Horského parku. Predmetný pozemok je v nájme Dopravného podniku, avšak naši zamestnanci boli upozornení na nesprávne parkovanie.

odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
10. apríl 2018

Peterr

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď a snahu o riešenie, a veľký rešpekt tým majiteľom áut, ktorí boli ochotní začať parkovať na Lovinského, ako napr. modrý Roomster. Samozrejme neviem, koho autá tam na tráve parkujú, ale neverím, že by vám tam návštevníci Horského parku začali parkovať len tak sami od seba. Ak tam nejaký zaparkuje, tak len preto, lebo tú plochu už niekto predtým začal devastovať a vidí, že sa tam teraz kľudne parkuje, zdá sa mi to preto úbohé, vyhovárať sa v tomto na iných. A nehovoriac o tom, že ak to naozaj začali cudzí ľudia, ako to, že ste im to dovolili, stáť a ničiť verejnú zeleň, o ktorú by ste sa asi mali starať?
Každopádne, ako dokladujú tieto fotky spravené všetky až po Vašej odpovedi, naďalej sa na zeleni parkuje. Zámerne som robil zábery už vo večerných hodinách, kedy sa zrejme nedá čakať, že by sa jednalo o návšetvníkov Horského parku. Prosím preto o zopakovanie žiadosti prestať tam parkovať zamestnancom, keďže zrejme sa nedostala ku všetkým.
10. apríl 2018

Peterr

01. júl 2018

Peterr

Tak už sa na trávniku neparkuje... Nie som si ale úplne istý, čo si mám o tom myslieť. To naozaj neexistuje iný spôsob riešenia, ako stavať zábrany? Mimochodom, zábrany môžu byť aj estetické - napr. niečo vysadené alebo nejaký prírodný objekt.
Každopádne toto riešenie má aspoň tú výhodu, že po regenerácii trávnika a navyknutí si na parkovanie inde by sa stĺpiky mohli dať odmontovať - a znova potom otestovať úroveň vyspelosti nášho národa.
22. december 2022

Tomas

A ci je ten pozemok, Peterr?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania