Detské ihrisko Mlynarovičova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Martin Kugla 19. júla 2013

Detské ihrisko je v dezolátnom stave a neprístupné verejnosti.

Podľa zmluvy (260/2011) o prenájme detského a dopravného ihriska na Mlynarovičovej ul. medzi M.č. Petržalka a Slovenským autoturist klubom sa však píše:

čl. II. ods. 3
"Nájomca sa zaväzuje, že v spolupráci s mestskou časťou Bratislava-Petržalka zrevitalizuje verejné detské ihrisko tak, aby zariadenia ihriska zodpovedali platným technickým normám."

a v čl. IIV. ods.1:
Nájomca je povinný vykonávať celoročnú údržbu na predmete nájmu (vrátane letného a zimného čistenia) a preberá na predmete nájmu povinnosti prenajímateľa ako správcu,...atď.

Chcem vás požiadať o odpoved čo spravila doteraz Mestská časť Petržalka, aby sa ihrisko zrevitalizovalo, ako odkontrolovala naplnenie citovaných ustanovení zmluvy nájomcom, prečo doteraz nedošlo k ich naplneniu a revitalizácii a najmä - čo mieni M.č. Petržalka v tejto veci robiť do budúcna.

01. august 2013

Martin Kugla

Dobry den,

Predovšetkým by si mali ujasniť čo v zmluve znamená "v spolupráci s mestskou časťou Bratislava-Petržalka," pretože na základe dnešného telefonátu má nájomca predstavu, že samospráva poskytne peniaze, pričom predstava samosprávy je podľa oficiálnej odpovede len "konzultácie, posúdenia zámeru revitalizáciea posk. pomoci pri administratívnom zabezpečení" Zjavne výborná zmluva...

K funkčnému ihrizku je zdá sa ešte pekne dlhá cesta.
02. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
máte pravdu, tie ustanovenia zmluvy, ktoré sa týkajú revitalizácie detského ihriska, nájomca neplní, preto sme ho na osobnom stretnutí vyzvali, aby ho jednak dal do poriadku a jednak aby nám predložil projekt revitalizácie tak, ako to predpokladá zmluva. My ho samozrejme posúdime, vieme poskytnúť konzultácie či pomoc pri administratíve a vybavovaní. V prípade, ak v dohľadnej dobe nenastane posun, pristúpime k prehodnoteniu nájomnej zmluvy.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
11. december 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Detské ihrisko to síce nie je, ale aspoň to to miesto už neni take zanedbané.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania