Úprava lavičiek

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Metod Zelinka 26. marca 2018

Prosim o instalaciu zabran proti prespavaniu na lavicky v parku na Safarikovom namesti (kacacia fontana). Vzhladom na pritomnost vody a krikov je toto miesto oblubenym pre bezdomovcov, ktori v parku na lavickach prespavaju, vo fontane vykonavaju svoje hygienicke potreby a kriky pouzivaju ako toalety. Pocas letnej sezony takto vedia obsadit 50%laviciek v parku parku cim obmedzuju navstevnikov mesta ako aj domacich vyuzivat park k svojemu ucelu. Podobne lavicky uz boli instalovane v centre mesta (Hviezdoslavove namestie) cize riesenie na tentoproblemuz existuje, staci zrealizovat.

27. marec 2018

Bela

Že sa niekto nehanbí toto napísať. Ľudia bez domova sem patria viac ako enjakí návštevníci - mimochodom, skúste svoju morálnu vyprízdnenosť vysvetľovať turistom a nechcieť sa pri tom prepadnúť pod čiernu zem za to, že závidíte bezdomovcovi miesto pod zadkom. jediné, čo má.
27. marec 2018

Andrej

Bela nech sa idu laskavo opity vyvalovat niekam inam...Ved slusny, cisty clovek si potom nema kam sadnut a odstrasuju ludi...Tych navstevnikov si vazte lebo vdaka nim ma aspon niekto prospech vlastne cele mesto a Slovensko...
03. apríl 2018

Michal K.

Bela, objektivne si musime uznat, ze vacsina bezdomovcov si za to moze sama, tento styl zivota im vyhovuje a nemaju zaujem svoju situaciu skutocne konstruktivne riesit. Staci sa s nimi porozpravat. Nehrajme sa na falosnych humanistov.
03. apríl 2018

Martin

Bela Ty ako sa tu vyjadrujes? Zijes pri takom mieste? Vies ake to je? Chces sa prejst po parku a nemas si kam sadnut! Park plny ludi zapachajucich nielen za spinou ale za alkoholom a toluenom. Lavicka je miesto kde si ma clovek oddychnut. Primarne na nich sedavaju mamicky s detmi a stary ludia. O tom to je.
Opomenul si tu ale dalsiu cast podnetu - ludia mocia, kakaju kade tade v krikoch pri fontane a v samotnej fontane sa potom umyvaju. Cista krasa. Hotel pod holym nebom.
Magistrat riesis to?
Mestkaci riesite to?
Starosta riesite to?
15. apríl 2018

Martin

Posielam foto aktualny stav v nedelu na obed, prezentacia nasho hlavneho mesta turistom a ucastnikom behu devin-ba. Normalny clovek si bohuzial nema kam sadnut. Upozornujem, ze instalacia novych laviciek v meste sposobila, ze vsetci tito vyspavaci sa presunuli do tohoto parku, kde lavicky upravene proti spanku nie su. Co Ty na to Bela? Paci sa Ti to?
16. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, s úpravami lavičiek montážou opierok sme začali minulý rok na Hviezdoslavovom námestí. V tomto roku plánujem postupne dopĺňať opierky aj na ďalšie lavičky. Vzhľadom na počet lavičiek v našej správe sa však jedná o nie zanedbateľnú sumu a preto musíme postupovať v etapách.

Milan Stanislav, referát komunikácie s verejnosťou
16. apríl 2018

Michal K.

mozno by bolo dobre etapy naplanovat podla miery zaujmu bezdomovcov a mnozstva hanby pred turistami
16. apríl 2018

Michal K.

a kde su mestski policajti? ak budu bezdomovcov otravovat niekolko krat za noc, tak sa aspon presunu inde. ci cakaju standardne bez zaujmu v kancelarii na telefonicky podnet obcana?
17. apríl 2018

Andrej

Michal, tak viete spat na lavicke asi nieje priestupok, tak preto Mestska Policia ,co ma s nimi robit?
17. apríl 2018

Michal K.

mozu ich minimalne legitimovat par krat za noc. a presunu sa pred Vas dom, kadial pojdete rano s detmi.
17. apríl 2018

Bela

Ja to nechápem - deti nemôžu vidieť ľudí bez domova, lebo čo? Máte unikátnu príležitosť vysvetliť im, že aj toto je ich svet - hej, je to nepríjemné, radšej by set sa rozprávali o zvieratkách, ale ľudia bez domova sú dôsledkom toho, čo sme dopustili my všetci. Fakt nechápem, ako sa môže človek sťažovať, že mu smrdí alebo sa nedobre pozerá na človeka, ktorý má fakt reálny problém. Mne sa to zdá brutálne.
17. apríl 2018

Michal K.

s viacerymi som sa rozpraval a drviva vacsina si tuto cestu zvolila sama, ja som to nedopustil. nehrajme sa na humanistov. ak sam nechce, nikto mu nepomoze.
17. apríl 2018

Andrej

Michal ja som za deliace priecinky nech sa nainstaluju, lebo len tak bezdovodne za spanok na lavicke nemozu neviem kolko krat legitimovat a verim tomu ,ze okrem toho ,ze by ich to zobudilo ,tak nebude mat zelany efekt, lebo naco by sli inam...
17. apríl 2018

Michal K.

urcite. no kym sa tato lavicka dostane do planu, moze to trvat roky
24. apríl 2018

Ľuboš

Rad by som informoval, ze v parku su uz instalovane uplne nove lavicky aj so zabranami. Foto nemam, ale je to tak. Celkom rychlo vyrieseny podnet :)
25. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, lavičky v parku sme vymenili

Milan Stanislav, referát komunikácie s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania