Zrezanie zdravého stromu na Holíčskej 19

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jan 28. marca 2018

Dnes začali prerezat zdravý strom. Pricom v oznámení bolo prerezanie. Na základe akého súhlasu ZP zamestnanci mesta reáli strom hlava-nehlava. Pricom zničili hniezdo havrania.

28. marec 2018

Andrea

naučte sa písať ako človek, kto má na toto odpovedať preboha?
28. marec 2018

Jan

Dobrý den, keďže cez mobil sa to horšie vypisuje. Tak napíšem vám to ešte raz.
Zamestnanci mesta začali prerezat zdravý strom a skončilo to úplným zrezanim. Pricom v oznámení bolo prerezanie drevin a nie vyrubanie. Na základe akého súhlasu ZP zamestnanci mesta zrezali strom?

Dúfam ze toto už pochopíte a budete vedieť odpovedať.
28. marec 2018

Jerome

Ja som pochopil Jana uz v prvom podnete :):) preklepy su takmer vzdy, najma ,ak je sprava pisana z mobilu. Je to smutne, zelen ubuda v meste, mesto sa v lete stava zeravou gulou
05. apríl 2018

Peter

Byvam vedla bol tam oznam o scuhom strome , zjavne ten strom nebol suchy. Ale niekomu padalo listie asi na auto tak sa stazoval...

Andrea vie reagovat len na gramatiku k veci uz sa vyjadrit nevie, grammar nazi su raz takí...
10. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Vo veci podnetu, týkajúceho sa výrubu stromu na Holíčskej ulici 19 oznamujeme, že predmetný strom bol vyrúbaný na základe právoplatného rozhodnutia na výrub zo dňa 1.3. 2018.
Požiadavku na výrub nám zaslal v mene vlastníkov správca bytového domu, ktorý dostal podnet aj od Hasičského a záchranného zboru Bratislava. Topoľ rástol v ochrannom pásme kanalizácie, vodovodu a plynu, pričom sa nebezpečne nakláňal nad hlavný uzáver plynu, poškodzoval chodník a vodovodnú šachtu. Koruna bola preschnutá, redukovaná a poškodená. Na päte kmeňa boli prítomné výletové otvory po hmyze a hnijúce drevo, čím bola narušená statika stromu a vzniklo bezprostredné ohrozenie zdravia a života, ako aj spôsobenia značnej škody na majetku.
Za výrub bude do jedného roku realizovaná náhradná výsadba v počte 2 ks stromov.


mestská časť BA-Petržalka
10. apríl 2018

Jerome

Za výrub bude do jedného roku realizovaná náhradná výsadba v počte 2 ks stromov.

Obyvatelia by to mali po roku skontrolovat

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania