Trnavské mýto - chýbajúci strom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Peter Oravec 22. júla 2013

Pri tržnici pri zastávke autobusov je obrubník na strom, suchý, prázdny, smutný.

23. júl 2013

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Plocha, v ktorej drevina absentuje, bude zaradená do plôch na náhradnú výsadbu.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
23. júl 2013

Peter Oravec

Počkáme si...
23. júl 2013

Peter Oravec

Prepáčte, pán správca stránky, ale nejaký neurčitý sľub je vyriešením podnetu? Prosím, podnet nie je vyriešený. Okrem toho, pán Tettinger si z nás robí srandu, pretože v tej diere už strom nie je aspoň desať rokov, a on sa teraz akoby tvári, že to BANM nevedelo...
23. júl 2013

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

vzhľadom na to, že termín sadby nových stromov (a tým pádom aj tohoto konkrétneho stromu) nebol uvedený, je možné podnet označiť za vyriešený, pretože odpoveď samosprávy zverejnená bola a vzhľadom na interné postupy nieje žiaduce podnet z tohoto dôvodu ponechať v inom statuse ako "vyriešený". Postup však ešte pre istotu skorigujem s kolegami a výsledok uverejním tu, v diskusii.

Ak sa Vám reakcia samospravy nepozdáva, máte možnosť hlasovať kliknutím na "Súhlasím" resp. "Nesúhlasím" pod uverejnenou odpoveďou.

S pozdravom

Matej Šebej, Administrátor pre BanM III
23. júl 2013

Marek Tettinger

Pekný deň,
hoci prísľub, že plocha bude zaradená do plôch na náhradnú výsadbu nepovažujem za nekonkrétny, rovnako ako pán Oravec sa prikláňam k návrhu označiť podnet nie ako "vyriešený", ale ako "zaslaný".
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
23. júl 2013

Peter Oravec

Pán Šebej, to je všetko trošku skresľujúce. Ja s odpoveďou pána Tettingera súhlasím, prečo by som nesúhlasil? Ak zasadia, fajn. Ale súhlasiť s tým, že zasadia, nie je súhlasiť s tým, že je to už sľubom vyriešené. Dôležitý je nie sľub, ale to, že EŠTE nezasadili. Podnet ešte len BUDE možno vyriešený, AK a iba vtedy, AK zasadia. To by potom bolo strašne jednoduché a celá táto hra na podnety a riešenia by stratila zmysel. Ja napíšem napríklad, že obnovte priechod pre chodcov, mesto odpovie, obnovíme raz možno, a je to vyriešené? Ja napíšem, opravte dlažbu, a mesto napíše, opravíme, raz, možno, a je to vyriešené? Chápete?
24. júl 2013

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

vzhľadom na Vaše pripomienky som sa po porade s kolegami rozhodol upraviť status podnetu späť na "zaslaný", tak ako to navrhol aj p. Tettinger.

S pozdravom

Matej Šebej, Administrátor pre BanM III
24. júl 2013

Peter Oravec

Ďakujem.
05. september 2013

Marek Tettinger

Pekný deň,
oddelenie životného prostredia rieši verejné obstarávanie na nákup drevín. Na jeseň by mal byť na toto miesto objednaný vzrastlý strom s obvodom kmeňa aspoň 20 cm, druhu čerešňa pílkatá ′Kanzan′ (Prunus serrulata ′Kanzan′) – ozdobná sakura. Zároveň niekedy na jeseň začneme správne konanie na výrub aj zvyšných agátov, ktoré už sú v zlom stave a ako náhradu tam vysadíme tieto čerešne.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
10. november 2013

Matej Šebej

Stav k 10.11.2013
10. november 2013

Marek Tettinger, hovorca BANM

Pekný deň,
strom je objednaný, čakáme na jeho dodanie.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
10. november 2013

Peter Oravec

Pán Tettinger, ako za boľševika:
"O probléme vieme, a ak bude treba, ešte dlho o probléme vedieť budeme."
Práci česť.
Mimochodom, keby tu nebol tento podnet , tak by ste s tým prázdnym miestom nerobili nič? Ako to vlastne u Vás funguje? Čakáte na podnet a potom sa niečo u Vás začne diať? Objednávka a tak...? To fakt takto fungujete?
27. január 2014

Marek Tettinger

Pekný deň,
podľa informácie z oddelenia životného prostredia sa od pôvodne plánovanej výsadby čerešne upustilo. Bude sa robiť znalecký posudok na všetky stromy v okolí Tržnice, nakoľko EKO podnik, v ktorého správe sa tržnica nachádza, plánuje realizovať rekonštrukciu okolia tržnice.
27. január 2014

Peter Oravec

Dobrý deň,
predpokladám nasledovný vývoj: 22. júla 2014 (teda rok po zadaní tohto podnetu) znalecký posudok ukáže, že nejaký strom tam treba vysadiť. 22. júla 2015 (ďalšie výročie) ďalší znalecký posudok ukáže, že rekonštrukcia okolia tržnice bude znamenať, že stromy tam síce v okolí budú, ale inde, než dnes (nie sú). 22. júla 2016 (ďalšie výročie) ďalší znalecký posudok (alebo rozhodnutie samosprávy) ukáže, že rekonštrukcia okolia tržnice sa robiť nebude, lebo nie sú na to peniaze. 22. júla 2017 ďalší znalecký posudok ukáže.... toto, pán Tettinger, nemôžeme dožiť. Teda aspoň ja nie. :-(
14. marec 2014

Peter Oravec

Pán Tettinger,
po všetkých tých peripetiách, nie je Vám to smiešne, čo obhajujete? Je pomaly apríl 2014, pomaly rok od podnetu, a nič sa na mieste nezmenilo, Vy ste niekoľkokrát zmenili stanovisko... a na mieste sa nič nedeje, žiadna rekonštrukcia tržnice a ani jej okolia. Bratislava je jeden obrovský Absurdistan (Vienna Ghetto) a samospráva sú sľubotechny, zavádzači a klamári.
S pozdravom.
05. august 2014

Peter Oravec

Stále bez zmeny.
27. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Pôvodne sa na predmetnom mieste mala vysadiť okrasná čerešňa, ale plánuje sa s projektom rekonštrukcie okolia Tržnice a tiež tak aj s novými sadovými úpravami. EKO zadá vypracovať projekt rekonštrukcie a Životné prostredie potom dá vypracovať projekt sadových úprav.

Ing. Natália Kudláčová
27. august 2014

Peter Oravec

Pani Kudláčová, asi nečítate diskusiu, ale na Vašu bezduchú odpoveď som tu už reagoval, tuším aj viacnásobne, napríklad takto:
"... po všetkých tých peripetiách, nie je Vám to smiešne, čo obhajujete? Je pomaly apríl 2014 (už agust 2014!!!!), pomaly (vyše) rok od podnetu, a nič sa na mieste nezmenilo, Vy ste niekoľkokrát zmenili stanovisko... a na mieste sa nič nedeje, žiadna rekonštrukcia tržnice a ani jej okolia. Bratislava je jeden obrovský Absurdistan (Vienna Ghetto) a samospráva sú sľubotechny, zavádzači a klamári."
Takže s pozdravom, pani Kudláčová, do ďalších rokov ničnerobenia a sľubovania zdar!
13. október 2014

Peter Oravec

Pán Tettinger, pani Kudláčová, na ktoré tisícročie odhadujete termín riešenia?
26. január 2015

Peter Oravec

Milé OPS, po roku a pol neriešenia tohto podnetu by som už naozaj odporúčal označiť podnet za neriešený. Ďakujem.
26. marec 2015

Peter Oravec

Už je tu tento podnet skoro dva roky bez riešenia, tak hádam naozaj načim ho preklasifikovať na "neriešený", prosím.
20. júl 2015

Peter Oravec

Pán Tettinger, pani Kudláčová, klamali ste, napriek Vašim sľubom ste za dva roky neurobili nič.
Pán Nesrovnal, za Vášho primátorovania Bratislava začína vyzerať horšie ako za Ftáčnika, a to bol teda majster.
02. november 2015

Peter Oravec

Bez zmeny.
11. január 2016

Peter Oravec

Bez zmeny. Bližšie ku vchodu do Tržnice sú ďalšie dva takéto útvary bez stromov.
11. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia EKO podniku VPS náhradná výsadba bude realizovaná do konca mája 2016.




Jana Plevová
26. apríl 2016

Peter Oravec

Bez riešenia, bez zmeny.
21. september 2016

Peter Oravec

Napriek opakovaným sľubom (lžiam) zo strany samosprávy je podnet bez zmeny a bez riešenia.
09. apríl 2017

Peter Oravec

Napriek opakovaným sľubom a klamstvám zo strany samosprávy je podnet bez zmeny a bez riešenia. Na čo je dobrá samospráva, ktorá nič nerobí a ešte aj klame? Na nič.
09. máj 2017

Peter Oravec

Nejaké stromy okolo tržnice vysadili, ale, ako na potvoru, pred tržnicou ani za tržnicou akosi "nevydalo". Takže neriešené.
15. január 2018

Peter Oravec

Zase boli nejaké stromy dosadené, ale zase nie všetky. Kto rozumie tejto politike mesta, nech mi to, prosím, vysvetlí. Ďakujem.
01. jún 2018

Peter Oravec

Bez najmenšej zmeny.
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu samospráve.
30. august 2018

Peter Oravec

Vyriešené. Trvalo to len 5 rokov.
31. august 2018

Anonymný užívateľ

Neuveriteľné ! 5 (päť) rokov trvalo zasadenie niekoľkých stromov ! A je otázne, ako to celé dopadne. Pretože - obruby okolo stromov sú úplne na úrovni chodníka resp. okolitej plochy. Takže nie je problém po kruhu hliny okolo stromov chodiť, ľahko sa tam dostanú psy, voda pri polievaní, pri daždi vytečie a bude zablatené celé okolie, zasolený sneh sa dostane až ku kmeňu. Keby niekto pri tej akcii aj rozmýšľal, stromy zasadia do kruhu, ktorý je aspoň 30 cm nad úrovňou okolia. Jednoducho povedané, je to veľmi zle urobené. Po 5 rokoch sľubov si niekto odškrtol - "urobené". Sledujme, dokedy stromy vydržia. Takisto záhon s trávami - úplne na úrovni okolia. Proste zlá práca.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania