Vazovova - suchý strom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Oravec 22. júla 2013

Vazovova - suchý strom. Počkáme, kým spadne sám?

26. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie životného prostredia. Vazovova ulica je v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý sa ako správca stará aj stav zelene. Váš podnet sme preto zaslali kompetentným pracovníkom magistrátu s požiadavkou o nápravu.

S pozdravom,



Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk

20. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Uvedený strom bol 8.8.2013 vyrúbaný.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
20. august 2013

Peter Oravec

Fajn, pán Papajčík, vyrúbali ste, a náhrada? Nový strom nebude? Iba ďalšia diera? Ďakujeme teda pekne....
20. august 2013

Peter Oravec

Pre správcu stránky: Vyriešené? Fajn, ta k teraz odfotím tú dieru po strome a dám to sem ako nový podnet... to sme sa ale pekne pohli dopredu, že...?
20. august 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý večer, pán Oravec, aj keď je výrub uschnutého stromu len čiastkové riešenie, jednako ho považujeme za krok správnym smerom. Zadať dieru po strome ako nový podnet sa za daných okolností zdá byť dobrý návrh, ďakujeme Vám vopred za jeho uskutočnenie.
21. august 2013

Peter Oravec

Správcovi: Ďakujem za odpoveď. Len jedna doplňujúca otázka. Keď dám podnet na zničenú dopravnú značku (napr. daj prednosť v jazde), bude jej "púhe" odstránenie označené na tomto portáli ako vyriešený podnet? Alebo je vyriešením až osadenie novej značky? Nie je to tak isto náhodou aj so stromom? Ďakujem.
21. august 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pán Oravec, je to vec pohľadu, možné je aj riešenie, ktoré navrhujete Vy. Podnet sme označili za vyriešený s ohľadom na jeho znenie: "Vazovova - suchý strom. Počkáme, kým spadne sám?". Výrub Vami avizovanú hrozbu odstránil, preto sme podnet označili ako "Vyriešený". Ďakujeme za pochopenie a prajeme príjemný deň.
21. august 2013

Peter Oravec

Neodpovedali ste na otázku. Áno alebo nie?
21. august 2013

Admin Bratislava-západ

Pán Oravec, ak trváte na áno/nie odpovedi, tak potom k môjmu osobnému názoru má bližšie odpoveď NIE. Obe Vami popísané situácie sa mi nezdajú byť celkom súmeriteľné: v prípade značky je jasné, že ak bola zničená, treba ju jednoznačnej obnoviť, kým v prípade vyschnutého stromu môže byť zámer s priestorom, na ktorom stál, aj iný než je vysadenie nového stromu.

Smiem sa spýtať, aké riešenie v tejto situácii navrhujete?
22. august 2013

Peter Oravec

Dobrý deň,
ešte včera takomto čase som si myslel, že nemusíme diskutovať na odkaze, ale stačí e-mailami. Za vyše 24 hodín som však na môj e-mail správcovi stránky nedostal žiadnu odpoveď. Takže svoju reakciu zverejňujem aj tu:
Myslím, že tie situácie so značkou a stromom sú porovnateľné. Aj krivá alebo zničená značka môže znamenať, že mesto má v pláne osadiť tam nejakú inú značku alebo nič.
Len si kladiem otázku, aký zámer má asi mesto pri vyťatom strome... ja neviem, toto je taká diskusia o ničom. Prepáčte, my sa tu staráme o mesto, dávame tu podnety na veci, ktoré by malo vedieť samo mesto, o ktorých by malo vedieť samo mesto a samo mesto by ich malo aj riešiť... a mesto čaká, s prepáčením, s jedným sprostým suchým stromom, kým mu nejaký hlupák ako ja neoznámi, že v centre mesta je suchý strom, potom ho alibisticky vytnú...
A táto stránka (odkaz) zase alibisticky (?) vyhlási podnet za vyriešený... to je úplne ako z absurdnej drámy. Prečo zo mňa robíte ešte väčšieho hlupáka než som? O čo Vám ide? O to, aby toto mesto ako tak vyzeralo, alebo Vám ide o počet "kvázi" a "pseudo" vyriešených podnetov? Nechápem naozaj politiku Vašej stránky (nestalo sa to po prvý raz), ktorá sa prejavuje tak, že chytáte toho, kto dal podnet, za slovíčka, a vyhlasujete za vyriešené niečo, čo jasne, evidentne, priam do očí bijúco vyriešené nie je.
Keby tam mesto chcelo namiesto toho sťatého stromu niečo iné, asi by to do tej ich odpovede napísali, nie? Čo iné by tam asi tak chceli? Detské ihrisko? Dom dôchodcov? Kozmodróm?
Keby môj pôvodný podnet znel:
"Existujúci stav: suchý strom. Normálny stav: živý strom."
tak by ste podnet tiež označili za vyriešený? Ak nie, tak fajn. Berte to proste presne tak. Ak je niekde suchý strom, tak tam má byť živý strom. Je to tak ťažko pochopiteľné?
Vždy si predstavím nejaké normálne mesto. Napríklad Prahu alebo ešte lepšie Viedeň. Viete si predstaviť niečo podobné vo Viedni??? Že by niekto na podobnej stránke ako je Vaša, zverejnil podnet na suchý strom, a po jeho vyťatí by to bolo akože ok? No, ja nie.
S pozdravom
23. august 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pán Oravec,
Váš e-mail som nedostal, ďakujem, že ste ho zverejnili aj tu.

Vychádzam z presvedčenia, že riešenie podnetov a problémov je spoločným záujmom Vás ako autora podnetu, portálu OPS a samosprávy. Cením si, že venujete svoj osobný čas a zasielate podnety, ktorých riešenie robí z nášho mesta lepšie miesto pre život. Rád by som zároveň podotkol, že svoj osobný čas tomu istému cieľu venujú aj administrátori tohto portálu. Odmenou za ich prácu je im rovnako ako Vám pocit, že - bez nároku na finančnú odmenu - prispievajú k približovaniu sa k zmysluplnému cieľu. Nekazme si prosím tento pocit.

Tretím vrcholom trojuholníka je samospráva. Napriek tomu, že je na rozdiel od Vás a nás za svoju prácu platená, za riešenie podnetov si zaslúži uznanie - aspoň v podobe statusu „Vyriešený“. Vzhľadom na to, že Váš podnet znel „Vazovova - suchý strom. Počkáme, kým spadne sám?“, naďalej si nazdávam, že podnet si status „Vyriešený“ zaslúži, práve tak ako si Magistrát zaslúži satisfakciu za svoje konanie.

Nebolo mojím cieľom z Vás robiť „ešte väčšieho hlupáka než ste“ - tým skôr, že Vás za hlupáka nepovažujem. Práve naopak, Vaše príspevky si vážim a oceňujem ich. A je mi ľúto, že márnime čas na „boj“, aj keď stojíme na tej istej strane barikády.

Čo sa týka voľného miesta po výrube, požiadali sme Magistrát o vyjadrenie, ako bude ďalej postupovať.

Prajem Vám príjemný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
23. august 2013

Peter Oravec

Vážený pán Ščibrany,
ďakujem Vám za odpoveď. Pochopil som jediné: Podnety je nutné formulovať tak, aby bolo nespochybniteľné, o čo autorovi podnetu ide. Teda napríklad:
Existujúci stav: suchý strom. Normálny stav: živý strom.
Existujúci stav: zničená značka. Normálny stav. funkčná značka.
Existujúci stav: nepokosená tráva. Normálny stav: pokosená tráva (a odvezené seno niekam inam).
Existujúci stav: vyblednutý priechod. Normálny stav: namaľovaný priechod.
Existujúci stav: zničený kôš. Normálny stav: opravený kôš.
Existujúci stav: nefungujúci výťah. Normálny stav: fungujúci výťah.
Atď.
Skoro ako násobilka, že? „Tolik práce, a přitom taková pitomost!“
:-)
S pozdravom

P.S. Ešte mi napadá (v rámci toho cukríka voči "tretiemu vrcholu" (sic!)):
1. Ak toto je vyriešený podnet, tak máme 100% účinnosť. To je super!
2. Ak budú z toho dva podnety (ten druhý o mieste po vyťatom strome), tak máme 50 % účinnosť. To je ešte stále fajn.
3. Ak by to ostalo (za inak normálnych okolností) ako jeden nevyriešený podnet, tak máme účinnosť 0%. To je zlá štatistika, že?
Hm, idem to teda ešte raz odfotiť. Nech máme aspoň tých 50%. :-)
23. august 2013

Admin Bratislava-západ

Vážený pán Oravec,
chcel som vyjadriť myšlienku „buďme nároční a zároveň uznanliví“, no zdá sa, že sa mi ju vyjadriť nepodarilo. Za opätovné odfotenie ďakujem :).
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
26. august 2013

Ctibor Košťál-Odkazprestarostu.sk

Musim sa zastat kolegu Mira Scibranyho a napisat svoj prvy dojem, ktory som mal po precitani podnetu. Podnet som vnimal ako upozornenie na ohrozenie z padu sucheho stromu a nie ako podnet na potrebu novej zelene (nahradu starej). Netreba preto situaciu vyhrocovat a obvinovat nas zo zameru napomahat samosprave. Jednoducho doslo k nejasnej komunikacii, podnet mal byt mozno z nasej strany na zaciatku upresneny a bolo by vsetko ok. V komunikacii su zapojene minimalne dve strany, my sa snazime pocuvat obidve a robit vsetko tak, aby bola komunikacia jasna, slusna a viedla k cielu - vyriesenie podnetu.
26. august 2013

Peter Oravec

Naozaj sa mi to už nechce komentovať, už som ani nemal v pláne reagovať, už som to chcel ísť iba odfotiť a dať ako nový podnet, ale, pán Košťál, keď ste mali potrebu reagovať, tak aj ja som pocítil potrebu sa spýtať: Vám sa páči vyrúbaný strom? Naozaj považujete vyrúbaný strom za riešenie? Vám sa páči, v akom meste žijete?
Odcitujem ešte sám seba a končím (idem odfotiť ten peň): "Vždy si predstavím nejaké normálne mesto. Napríklad Prahu alebo ešte lepšie Viedeň. Viete si predstaviť niečo podobné vo Viedni? Že by niekto na podobnej stránke ako je Vaša, zverejnil podnet na suchý strom (je úplne jedno, aký komentár by bol pod podnetom), a po jeho vyťatí by to bolo akože ok? No, ja nie."
26. august 2013

Ctibor Košťál-Odkazprestarostu.sk

Pokusil som sa Vam vysvetlit ako mohol byt podnet vnimany a preco p.Scibrany vyhodnotil podnet ako vyrieseny. Otazky typu ci sa mi paci v akom meste zijem asi najlepsie zodpoveda nasa snaha na portali. Keby sme boli spokojni, tak tomu nevenujeme tolko casu a energie.
26. august 2013

Peter Oravec

1. A k tej Viedni sa nevyjadríte?
2. Myslím, že každému, kto trochu chcel (Viedeň....) muselo byť od začiatku úplne jasné, že nejde o vyťatie toho stromu, ale o vyriešenie celej veci, teda aj zasadenie živého stromu. Ak Vám teda na začiatku nebolo jasné, o čo ide, tak teraz (už pár dní) to z tejto diskusie musí byť jasné naozaj každému. Takže o čo ide? Že som sa na začiatku nevyjadril jasne? Fajn. Ale z tejto diskusie už je dlho jasné o čo ide, hádam aj Vám. Takže o čo ide?
26. august 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý večer, pán Oravec, ak Vás uspokojí riešenie, že podnet vrátime do stavu "Zaslaný" a požiadame Magistrát o vyjadrenie, kedy bude na mieste výrubu zasadený nový stromček, môžeme sa dohodnúť aj na takomto postupe.
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
26. august 2013

Ctibor Košťál-Odkazprestarostu.sk

Vsetci chceme aby sa BA priblizila Viedni, ale to sa predsa neprejavuje tym, ako chapeme Vas podnet. Neviem ako by ho riesili vo Viedni. Tiez by som bol rad, ak by tam vysadili novy strom a predpokladam, ze je to aj miesto na novy strom. Preto si pockajme na vyjadrenie mesta.
02. september 2013

Peter Oravec

Strom je teda zoťatý, ale čo ďalej?
02. september 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pán Oravec,
k Vašej dnešnej aktualizácii tohto podnetu: predpokladáme riešenie stavu v rámci Vášho podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5584/rozbity-okraj-cesty-parkovisko-a-zotaty-strom-bez-nahrady. Ďakujem a prajem príjemný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
02. september 2013

Peter Oravec

Dobrý deň, pán Ščibrany,
ja by som tam nechal oba podnety, možno takto sa samospráva skôr rozhýbe, ale budem rešpektovať Vaše rozhodnutie.
04. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Náhradnú výsadbu zaradíme do plánu na rok 2014, nakoľko podľa schváleného rozpočtu na rok 2013 nemáme pridelené financie na výsadbu stromov a preto nie je možné zabezpečiť ich realizáciu. Hlavné mesto, ako každá samospráva, môže pracovať s len s takým rozpočtom, aký má schválený, a nemôže vynakladať peniaze na položky, ktoré v rozpočte nie sú schválené. Rozpočet schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
28. august 2014

Peter Oravec

Milé OPS,
tento podnet je tu už vyše roka. S miestom po vyrúbanom strome mesto ani nikto iný odvtedy nič neurobil a ani sa nič s ním urobiť neplánuje. Okolo podnetu i vyrúbaného stromu ostalo úplné ticho. Odporúčam preto status "v riešení" zmeniť na iný, napr. "neriešený". Ďakujem za pochopenie.
27. apríl 2015

Peter Oravec

Stále rovnako... aj na druhej strane ulice.
09. máj 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Iba sľuby a klamstvá pána Papajčíka.
11. jún 2019

Peter Oravec

Magistrát šesť rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie p. Vallovi.
12. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet ktorý evidujeme. Výsadbu stromov na komunikácií Vazovova zaradíme do najbližšieho termínu výsadby, podľa pridelených finančných prostriedkov. Momentálne neplánujeme výsadbu stromu na daný úsek.

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. január 2020

Peter Oravec

Magistrát ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
07. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií, pod ktoré spadá správa predmetného úseku komunikácie, komunikovalo o probléme s Oddelením tvorby mestskej zelene, s ktorým sa spoločne uzrozumelo, že nová výsadba na rovnakom mieste by bola veľmi neperspektívna s ohľadom na aktuálny stav daného úseku.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. apríl 2020

Peter Oravec

4.9.2013 tu magistrát napísal: "Náhradnú výsadbu zaradíme do plánu na rok 2014."
18.6.2019 tu ten istý magisrát napísal: "Výsadbu stromov na komunikácií Vazovova zaradíme do najbližšieho termínu výsadby."
7.4.2020 tu ten istý magistrát napísal: "...nová výsadba na rovnakom mieste by bola veľmi neperspektívna."
Ktoré z týchto vyjadrení platí?
Kedy magistrát klame a kedy hovorí pravdu?
Kedy magistrát zavádza a kedy sa správa seriózne?
Dá sa to nejako rozlíšiť v čase?
Prosím o preposlanie magistrátu.
07. apríl 2020

Peter Oravec

Mimochodom, čo znamená magistrátna veta: "...nová výsadba na rovnakom mieste by bola veľmi neperspektívna s ohľadom na aktuálny stav daného úseku." ?
Aký aktuálny stav daného úseku? Má magistrát na mysli ten absolútny bordel, ktorý tam teraz a už 7 rokov stále je? A s ktorým magistrát minimálne sedem rokov absolútne nič nerobí a kašle na to ako na celé mesto aj za Valla?
Prosím o preposlanie magistrátu.
07. apríl 2020

Peter Oravec

Môžem, prosím, vedieť dôvod uzavretia podnetu?
Môžem, prosím vedieť, či ste p. Vallovi preposlali moje dnešné komentáre?
Ďakujem.
08. apríl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
za platné považujeme posledné vyjadrenie. Odpoveď samosprávy indikuje, že sa nepočíta s výsadbou na danom mieste.

Odkaz pre starostu
08. apríl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď.
Môžem ešte vedieť odpoveď na druhú už položenú otázku?
"Môžem, prosím vedieť, či ste p. Vallovi preposlali moje dnešné komentáre?"
V prípade, že magistrát po siedmich rokoch došiel k záveru, že strom tam nebude, nebolo by potrebné vytiahnuť ten koreň a opraviť dlažbu? Alebo to zase musím zadať (po siedmich rokoch) ako nový podnet? Načo tu ten môj podnet potom visel sedem (!!!!!) rokov????
Ďakujem vopred za odpoveď.
10. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď.
Môžem ešte vedieť odpoveď na druhú už položenú otázku?
"Môžem, prosím vedieť, či ste p. Vallovi preposlali moje dnešné komentáre?"
V prípade, že magistrát po siedmich rokoch došiel k záveru, že strom tam nebude, nebolo by potrebné vytiahnuť ten koreň a opraviť dlažbu? Alebo to zase musím zadať (po siedmich rokoch) ako nový podnet? Načo tu ten môj podnet potom visel sedem (!) rokov?
Ďakujem vopred za odpoveď.
12. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

vzhľadom na posledné stanovisko samosprávy zo 7. apríla 2020 a status podnetu "uzavretý", Vás ohľadom údržby miesta po odstránenom strome prosíme o zadanie nového podnetu.

Ďakujeme za pochopenie.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
pri tomto podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5584/rozbity-okraj-cesty-parkovisko-a-zotaty-strom-bez-nahrady#comment-form
ktorý sa týka toho istého stromu, magistrát napísal:
"...plánujeme výsadbu 1 ks dreviny ambrovník styraxový ako náhradnú výsadbu za predmetnú vyrúbanú drevinu vo voľnej trávnatej ploche na rohu ulíc Vazovova Radlinského. Momentálne sme podali žiadosť o súhlas Kraj. dopr. inšpektorátu a následne podáme žiadosť na cestný správny orgán o rozhodnutie. Výsadba sa tak môže uskutočniť v priebehu roku 2020."
Táto odpoveď teda indikuje, že sa s výsadbou na danom mieste počíta. Prosím preto o otvorenie podnetu.
Ďakujem, s pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania