Bezdomovecké lehno

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Martin Stastny 04. apríla 2018

Medzi Cernysevskeho ul. a zeleznicnou tratou sa nachadza bezdomovecke lehno. (Nachadza sa pri nadchode ktory vedie cez budovu RAVAK, hned pri zaciatku protihlukovej steny). Kazde rano sa odtial potaca podgurazeny bezdomovec/ci ktory sa len tak tak vyhybaju prechadzajucim vlakom. Je otazka casu kedy dojde k nestastiu.
Chcel by som poziadat kompetentne urady o likvidaciu odpadu a zrusenie pristelku bezdomovca.

06. apríl 2018

Jerome

a dalsi pod nadjazdom DVORY IV
09. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený zodpovednému vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
10. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
informujeme Vás, že pozemok je vo vlastníctve Slovenskej republiky, preto jej potrebné žiadať mestskú časť, aby vyzvala vlastníka na vyčistenie priestoru.

Ďakujeme a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
10. apríl 2018

Martin Stastny

Dobry den,
uprimne mne ako obcanovi je jedno koho pozemok je, len som chcel "dobre" a mozno spravit maximum pre to aby nedoslo k nejakemu nestastiu. To ze par metrov od kolajiska prespava clovek nie je OK.
Ale ak si chcete riesenie problemu pohadzovat ako horuci zemiak, a sediet v teplej kancelari,
je to Vasa volba.

Pred par rokmi takymto pristupom uradov prisiel o zivot nevinny clovek!
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/24588/vymol-vytlk-na-podkolibskej-ul
10. apríl 2018

Jerome

Vazeny Magistrat,

aj pozemok pod nadjazdom DVORY IV??

Mame info, ze aptri Vam, prosime VYJADRENIE, ta plocha je siroko-daleko zanesena odpadkami, skontrolujte si Vase pozemky v Petrzalke!!
11. apríl 2018

Martin Vlček

Vážený anonymný užívateľ, treba si uvedomiť, že dotyčný človek si tento spôsob života vybral sám. Nikto ho nenúti žiť v bordeli a spávať pri koľajniciach, ako ho taktiež nikto neprinúti odtiaľ odísť - možno na chvíľu, ale viem, zo skúseností, že akonáhle odíde polícia do 30 min je tam zase. ľudia zo sociálneho odd. mu ponúknu zoznam ubytovní a nocľahární, kde by mohol zadarmo prespať, ale poväčšine túto možnosť nevyužívajú - nemajú záujem, pretože tu nemôžu požívať alkoholické nápoje. Treba sa na to pozrieť aj z tejto stránky. Sú ľudia bez domova slušní, dodržiavajúci hygienu, ktorí neznečisťujú prostredie okolo seba, a potom takýto, kam prídu urobia neskutočné skládky. Nemyslím si, že práve tohto jedinca treba ľutovať.
11. apríl 2018

Martin Stastny

Dobry den p. Vlcek, verte mi ze nie som z tych ktory by takychto ludi lutoval, viem ze si drviva vatsina za to moze sama a ze su to prevazne problemi s alkoholom a ine zavislosti.
Islo mi iba o to aby sa o par dni nemuseli ludia zo susediacich kancelarii a bytov pozerat na bezvladne telo pod kolesami vlaku...
Ak som ale prekrocil medze obcianskej poslusnosti ospravedlnujem sa, myslel som ze tento portal je priam predurceny na taketo oznamy samosprave, ktora vo vela pripadoch nemoze mat oci vsade, a pomoc zo strany obyvatelstva pride vhod.
12. apríl 2018

Martin Vlček

Dobrý deň pán Štastný, ide skor o formu vyjadrenia, že prístupom úradu zomrel nevinný človek. Nie prístupom úradu, ale svojim vlastným pričinením. Ako som vyššie spomínal, vo veľa prípadoch sú to neprisposobiví občania s ktorými proste nepohnete. Sám s nimi pracujem, tak sa viem kompetentne k tomu vyjadriť. Akúkoľvek pomoc odmietajú, znečistuju životné prostredie, nemajú základnú hygienu, jediné čo ich zaujíma, je ako zohnať peniaze na lacný alkohol, prípadne omamné látky. S takýmito ľudmi nespravíme nič, pokiaľ on nechce. Ide o to, ze úrady sa aj zaujímajú, robíme pre nich zbierky satstva, monitorujeme ich, ich zdravotný stav, vybavujeme im doklady, zdravotnú starostlivost, príspevky, penzie , stravu a pod. Nemáte ani potuchy čo vstetko sa pre nich robí,tak preto som si dovolil reagovat na vas príspevok, ze z tepla kancelárie si pohadzujeme problem ako horuci zemiak, Verte ze v kanceláriách sa zdrzujeme minimalne. Ano, tato stranka je na upozornovanie kompetentných, avsak vitam formu bez ironie. Treba si uvedomiť, ze je to taky isty clovek ako vy s rovnakymi pravami. Ked sa rozhodnete pre takyto sposob zivota, je to iba na vas. Ked odmietate akukolvek pomoc vybrali ste si sam. Nevravim, ze vsetci su takito, ale vacsina. Par sa nam podarilo socializovat a prinutit ich liecit sa zo zavislosti. Ale vravim, je ich mensina.
12. apríl 2018

Martin Vlček

Pán Stastny , velmi radi vsak privítame aj z vasej strany radu, akym spôsobom donutite cloveka z ulice ist prespavat co i len do ubytovne, pripadne noclaharne, ked o to nema ziaden zaujem. a Je prakticky non stop opity.
13. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Čo sa týka nahromadeného odpadu na Černyševského ul. mestská časť Bratislava-Petržalka vyzve vlastníka pozemku k vykonaniu nápravy – odstránenie anorganického odpadu zo súkromného pozemku.

mestská časť BA-Petržalka
14. apríl 2018

Jerome

a 2 brlohy nadjaz DVORY IV pri zel.trati?????????
03. marec 2020

Pavlina

Poprosim kompetentne organy o odstranenie skladky. Dakujem.
25. marec 2021

Martin Stastny

Skladka je odstranena, a netrvalo to ani tri roky.
Chcel by som sa podakovat vsetkym kompetentnym ktory sa o to pricinili.
01. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, skládku odstránili zamestnanci Referátu čistoty a poriadku MÚ Petržalka.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania