Parkovanie na ulici Koprivnická

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Juraj 15. apríla 2018

Dobry den, chcel by som Vas poprosit o vyriesenie parkovania aut(zakazanie parkovania, pripadne obmedzenie parkovania na jednej strane ulice a vytvorenie chodnika) na ulici koprivnicka od krizovatky tulipanova smerom na jadransku. Nie je tam spraveny chodnik pre chodcov a vacsinou po oboch stranach cesty stoja auta. Hlavne pre ludi s kocikmi a detmi je to tam nebezpecne ked musia obchadzat auta ktore stoje na kraji cesty a po ulici ide ine auto.

03. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dopravná situácia na Koprivnickej ulici je dlhodobo veľmi komplikovaná. Už pred viac ako rokom sa hľadaním najvhodnejšieho riešenia začali zaoberať okrem pracovníkov miestneho úradu aj komisie miestneho zastupiteľstva, Stavebný úrad a riešila sa otázka vybudovania nového chodníka v hornej časti a bezpečný priechod chodcov pozdĺž celej Koprivnickej. Problémom sú nevyjasnené vzťahy k pozemkom popri komunikácii, ktoré sú dlhodobo využívané vlastníkmi priľahlých súkromných pozemkov, postavili si na nich svoje ploty a neumožňujú vybudovanie chodníkov.popri ceste. Úloha bola opätovne zadaná projektantovi na preriešenie a stále ešte prebiehajú diskusie ako by bolo najlepšie túto situáciu vyriešiť.
Musíme brať do úvahy aj oprávnené požiadavky obyvateľov tejto oblasti, ktorí potrebujú niekde parkovať.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
05. máj 2018

Viliam

Trochu rozviniem Vašu poslednú vetu:
Koprivnická 4 - parkovanie vo dvore
Koprivnická 6 - parkovanie vo dvore aj pred domom mimo komunikácie
Koprivnická 6A - parkovanie vo dvore
Koprivnická 8 - jediný dom ktorý nemá parkovanie na svojom pozemku (biela fábia)
Koprivnická 12 - parkovanie vo dvore+garáž
Koprivnická 3 - parkovanie vo dvore+garáž
Koprivnická 7 - parkovanie vo dvore+garáž
Koprivnická 9 - parkovanie vo dvore+garáž
Koprivnická 1 - autoservis nemá žiadne právo parkovať 4 servisované autá na dvore a potom 4 vlastné autá na ulici
Druhá otázka čo robí stavebný úrad keď si ľudia svojvoľne stavajú ploty na obecných pozemkoch, viď aj exemplárny príklad na ul. Pekníkova: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/20938/stavba
28. september 2018

Juraj

Dobry den, uz uplynulo takmer pol roka, tak sa chcem spytat ci sa pohlo s riesenim daneho problemu....
29. september 2018

Viliam

Na tohtotýždňovom zastupiteľstve bola informácia že dňa 4.10. bude stretnutie občanov ktorí sú zapojený do riešenia týchto problémov (aj riešenie ulice Pod záhradami) kde má projektant spolu so zástupcami mestskej časti predložiť návrh celkového riešenia vedenia dopravy na uliciach Pod záhradami, Jadranská a Koprivnicka, tiež odznelo že stavebný úrad bude musieť pristúpiť k výzvam na zbúranie a posunutie nelegálnych oplotení (čo na Slovensku bude poriadne na dlho), každopádne treba po voľbách naďalej intenzívne urgovať mestskú časť o riešenie problému, aj mne tam skoro jeden vodič zrazil 3,5 ročného syna
03. marec 2021

Pavol

Prosím o opätovné zaslanie samospráve.
04. marec 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
17. apríl 2021

Ondrej I

Chcel by som poprosiť MČ, aby sa opäť začala zaoberať touto ulicou. Je to tu naozaj pre chodcov nebezpečné. Aj autám sa tu ťažko vyhýba. Inak, neviem, či sú úplne oprávnené požiadavky obyvateľov ulice parkovať na ulici, keďže azda každý dom má svoju garáž. Ak má niekto štyri autá, to už nie je problém MČ a ostatných občanov, ktorých to značne obmedzuje a ohrozuje.
29. júl 2021

Ondrej I

Administrátor, pripomeňte, prosím, samospráve podnet. Vďaka.
02. august 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania