Zmazané vodorovné značenie cyklotrasy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Oravec 23. júla 2013

Na Rybnom námestí vybledlo značenie cyklotrasy, miestami ho vôbec nevidno, čo spôsobuje kolízie chodcov a cyklistov. Okrem toho značka pre rozdelenie chodníka na cyklistickú a pešiu časť je zakrytá konármi.

26. jún 2014

Peter Oravec

Pán Feik, to cykloznačenie na Rybnom námestí platí alebo neplatí? Pretože, ak neplatí, tak ho treba celkom zmazať, a ak platí, tak ho treba obnoviť. Prosím, prosím, ďakujem. Buďteže taký dobrý.
... inak, hlásim, hlásim, bez riešenia...
26. jún 2014

Netro

Pokial viem (ked sme riesili 1. historicky okruh pre cyklistov), tak to skoncilo tak, ze je tam zmiesany pohyb (cyklisti a chodci sa maju respektovat a celom priestore), lebo pamiatkari nechceli aby sa tam nic malovalo (kvoli neestetickosti), navrhli sme ze by to mohlo byt odlisene farebne inou dlazbou (svetloseda - tmavoseda napr.) ale to sa nepacilo slabozrakym (Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska), ktory vsade pozaduju varovne pasy pre nevidiacich. Cize je to zaseknute... lebo kazdy chce nieco a neustupi. Cize tam je spolocny priestor. Na to sme reagovali asi tak, ze kym nevidiaci (alebo celkovo chodec) ide teraz tak moze mat konflikt s cyklistom na 100 % plochy (sirky) priestoru (lebo cyklista nema vedomost kade ist, cize ide vselikade), kym keby tam bol cyklopruh, tak ku moznym konfliktom by dochadzalo len v napr. 20 % priestoru. Cize tak... staly boj :)
26. jún 2014

Peter Oravec

Netro,
nebojujte furt s niečím ale konštruktívne riešte. Ak s tým cyklopruhom celkom logicky v tomto mieste niektorí nesúhlasia, tak tam nemôže byť. Treba to vziať na vedomie a vymazať tie zvyšky cyklo-značenia, ktoré iba zbytočne dezorientujú všetkých, chodcov aj cyklistov.
Inak, skúste sa pozrieť na tieto fotky,
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/357301/cyklotrasy-v-spanielskych-mestach.html
odporúčam fotky Sevilly, v poradí cca 15 a 16, kde to riešili takými polozapustenými kovovými klobúčikmi so symbolom bicykla.
Len preboha furt "nebojujte". :-)
26. jún 2014

Netro

Peter, to cykloznacenie tam je uz roky, nikto nenavrhol projekt zmeny organizacie dopravy kde by sa sucasne znacenie rusilo. Suhlaism s tvojim podnetom a malo by sa to obnovit alebo oznacit ako Pesia zona s povolenim vjazdom cyklistov, ale niekto to zasekol (napr. KDI alebo niekto). Riesime roznymi kanalmi aby sa konecne dokoncil historicky okruh (hlavne Zidovska je problematicka, Rybne je oproti tomu nic).
Myslim, ze to co robime a v tom case a kapacite co mame to viac konstruktivne to uz ani nejde... staci kuknut nase pripomienky k jednotlivym projektom uverejnenym na cyklo.bratislava.sk (to by mali vymyslat dopravny inzinieri, nie my!). Ak ti to pride nekonstruktivne, tak ja uz neviem... to ze to je boj neznamena ze to je nekonstruktivne. Ak si uradnicke povie, ze on nechce mat cyklopruh na jeho ceste ale nema k tomu ziaden zakonny dovod (len sa mu to proste nechce riesit alebo nikdy nesedel na bajku a nevie aky je to velky rozidel za chrbtom s autom vs. za tou pomyselnou ciarou v cyklopruhu), tak to inak ako "boj" to neviem nazvat.
26. jún 2014

tomas

Chceme znacenie dobrovolne obnovit, spojime sa s p. Starostkou stareho mesta a vypytame povolenie. ak by si chcel pomoct pis. pls. na [email protected]

vdaka
26. jún 2014

Peter Oravec

Netro,
žijem v asi v mylnom pocite, že tu je nejaký magistrát, nejaká dopravná politika mesta, nejaký zmocnenec primátora pre cyklodopravu, nejaký pán Feik, nejaké plánovanie, nejaký rozpočet, nejaké peniaze, nejaký systém...
Asi nedokážem viac, iba zopakovať text podnetu: "Pán Feik, to cykloznačenie na Rybnom námestí platí alebo neplatí? Pretože, ak neplatí, tak ho treba celkom zmazať, a ak platí, tak ho treba obnoviť. Prosím, prosím, ďakujem. Buďteže taký dobrý."
Takže, ak to neplatí, tak to treba vymazať. Ak to platí (haló, pán Feik!), tak to treba obnoviť. Nič viac som tým nechcel povedať. Peniaze na to má magistrát a do nejakej miery ich spravuje Feik. Tak nech to dá urobiť.
Pretože v terajšej forme je to to najnebezpečnejšie, čo môže byť, pretože polovymazané značenie je nejasné a pre vzájomný pohyb chodcov a cyklistov rizikové.
Prepáčte, Netro, toto je portál podnetov pre SAMOSPRÁVU, a nie pre dobrovoľnícke/občianske aktivity typu Cyklokoalícia. Ja som dal podnet pre samosprávu a tá by sa mala k nemu vyjadriť a riešiť ho. Vklad cyklokoalície je iba čerešnička na torte.
Netro, Tomas, na margo dobrovoľníctva, prosím, tu je môj názor:
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/359103/dobrovolnictvo-v-bratislave.html
Ak pôjdeme amatérsky maľovať cyklotrasu na Rybnom námestí, tak potom aj na Košickej:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/10198/zmazane-cykloznacenie-na-kosickej
a potom cyklotrasu na... a potom cyklotrasu na... a kde sa zastavíme? Na kieho boha máme potom magistrát a Feika?
S pozdravom.
26. jún 2014

tomas

Peter: Suhlasim s nazorom na dobrovolnikov...Btw. vsimnite si ze polka toho znacenia je obnovena, onehda sme to len tak pre nic za nic uz obnovovali, ale zastavila nas mestksa policia 3ks auta na nas ;) tak sme prestali...Kazdopadne toto je v sprave Stareho mesta a p. Rosovej.

ad Feik: Tento pan, prejavoval iste nadsenie, ale posledne mesiace nam neodpoveda na emaili, sklada telefony. No skratka mam bohuzial pocit, ze s FEIKA sa stal DURKOVSKY a to je teda hanba...Mal partiu zanietenych ludi co robili jeho agendu zadarmo a nevazil si to ;( nieje schopny poslat zapis zo stretnuti atd...Nehovorim o schvalenom projekte v participativnom rozpocte z roku 2012 ktory verejnost vybrala ako vitazny, ale ani 1 suciastku z neho sme nevideli a to uz mame zaarchivovanych asi 20ks emailov...Takze takyto je nas bratislavsky cyklokoodrinator.
24. október 2014

Peter Oravec

Bez odpovede, bez riešenia, bez zmeny. Ktovie, či pán Feik ešte robí na magistráte?
13. apríl 2015

Peter Oravec

Stále rovnako. Ešte stále tam pracuje?
16. júl 2015

Peter Oravec

Žiadna zmena. Pán Nesrovnal, Bratislava za Vás začína vyzerať horšie ako za Ftáčnika, a to bol teda majster.
26. február 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia.
20. jún 2016

Peter Oravec

Bez zmeny. Za tri roky ani len reakcia magistrátu. Nič. Ako sa tomu hovorí v medicíne? Impotencia?
18. október 2016

Peter Oravec

... a tak nám prešiel ďalší rok bez akejkoľvek odpovede, bez zmeny a bez riešenia. Ďakujeme, pán primátor.
11. júl 2017

Peter Oravec

... a tak nám prešiel ďalší rok bez akejkoľvek odpovede, bez zmeny a bez riešenia. Ďakujeme, pán primátor.
22. september 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
31. október 2017

Peter Oravec

Tak tabule historického okruhu by sme už mali. Teraz ešte obnoviť vodorovné značenie.
23. máj 2018

Peter Oravec

Bez zmeny.
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu samospráve.
03. jún 2019

Peter Oravec

Staré mesto šesť rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie samospráve.
04. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet sme preposlali na oddelenie dopravy. O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
23. jún 2020

Peter Oravec

Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
23. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva - Referát cyklistickej dopravy a infraštruktúry k podnetu uviedlo, že neplánuje v uvedenej lokalite obnovu cyklopruhov, pretože funguje v režime "pešej zóny". Umiestnenie smerových tabúľ považuje za dostačujúce. V budúcnosti sa plánuje zakreslenie navigácie po historickom okruhu menšími piktogramami na dlažbe (aj v tomto úseku)

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania