Odkrytá šachta za Osuského 1A

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Silvia 13. apríla 2018

Rada by som poprosila aj o prekrytie sachty, ktora sa nachadza ako prva za bytovym domom Osuskeho 1A smerom na Chorvatske rameno. V sachte su tiez odpadky, ale moze byt nebezpecna hlavne pre deti, kedze na nej chyba poklop a je dost hlboka.

13. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
17. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že pozemok nie je v správe hlavného mesta.
Podnet by bolo vhodné adresovať MČ Petržalka na preverenie.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
18. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Podnet postúpime príslušnému správcovi pozemku, nakoľko sa predmetná plocha nachádza v koridore pre Nosný dopravný systém a nie je zverená do správy mestskej časti Bratislava-Petržalka.

mestská časť BA-Petržalka
07. máj 2019

Jana P

prosim o informaciu, kto je prislusny spravca pozemku. Na pozemku sa nachadza viacero takychto otvorenych sacht a magistrat a miestn urad si tu prehadzuju problem akoby slo o kilo piesku. Som zvedava, ak sa tu OPAT stane nejaky uraz (vraj uz sa v minulosti stal a bolo z toho velke halo), ci vam to bude tiez tak jedno. Zaroven prosim o info, ako problem riesite, ak je spravcom pozemku instuticia, ktora nie je zapojena do odkazupre starostu. Pisete im a ziadate o napravu? Kontrolujete ci to urobili? Alebo to nie je vo vasej kompetencii a tak s tym nemozete nic urobit?

dakujem
11. máj 2019

Martin Nýdr

Prosím o ukončenie anonymity úradníkov. Píšeme sem seriózne, ja pod vlastným menom, tak očakávam, že budú aj úradníci seriózni. Prosím zverejniť kto konrétne je zodpovedný za vyriešenie stavu a kedy je určený termín vyrtiešenia podnetu. Ide o trestnoprávnu zodpovednosť v prípade vzniku škôd na majetku, alebo zdraví občanov. Pozemok je majetok hl. mesta, ide o verejne prístupné miesto. Vlastník pozemku je povinný zabezpečiť tento poklop na základe štatútu hl. mesta a ďalešj stále platnej legislatívy týkajúcej sa bezpečnosti a ochrany zdravia osôb. Ak konkrétny úradník následne zistí, komu patrí nehnuteľnosť (šachta) nech administratívne vymáha náklady od vlastníka vzniknuté s jej zabezpečením. Tieto veci nemá riešiť občan, ale hl. mesto prostredníctvom svojich aktívnych úradníkov. Dávame vám šancu do 31.5. ten poklop zabezpečiť. Verím že túto nenáročnú úlohu zvládnete. Vopred ďakujem za pomoc a aktívny prístup k zlepšeniu stavu tohoto mesta.
13. máj 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný na Magistrát.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
14. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. jún 2019

Jana P

dobry den, preiel mesiac a pol, prisli ste k nejakemu zaveru? vdaka vopred za odpoved
24. jún 2019

Martin Nýdr

Nikoho to nazaujíma, musíme to urobiť svojpomocne. Poklop mám v rezerve, takže ideme na to!
10. september 2019

Martin Nýdr

Podnet sme vyriešili dobrovoľnícky. Síce tam dal ktosi provizórne dosky, ale my sme tam položili bezpečný betónový poklop.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.