Stav chodníka na Nedbalovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Vavro 16. apríla 2018

Po dlhých mesiacoch nečinnosti mestských úradníkov sa vrátili na svoje pôvodné miesta tzv. biskupské klobúky, ktoré vymedzujú chodník. Peším bola pre bezpečný prechod časťou Nedbalovej ulice vymedzená cca 65 centimetrová širka chodníka, ktorá sa nezmyselne umiestneným smetným košom zúžila na približne 25cm. Chýbajúca žltá súvislá, resp. prerušovaná čiara na komunikácii umožňuje zaparkovanie vozidla a vlastne "zrušenie pokračovania chodníka". Žltá súvislá čiara pre MK SR namaľovaná je, popri divadla Astorka už nie je. Ako sa za takejto situácie majú bezpečne po tejto časti Nedbalovej ulice pohybovať peší zostáva záhadou.

16. apríl 2018

zita

Uz by bolo nacase, aby mali chodci adekvatny priestor na pohyb po chodniku bez kazdodennych prekazok v podobe arogantne zaparkovanych aut plus ako vidno na obr,- v podobe biskupskych klobukov a zavadzajucich kosov. Prosim samospravu SM, aby sa tym naozaj vazne zacala zaoberat a zacala riesit predpismi stanovenu minimalnu sirku chodnik po chodniku. Chodci vam budu urcite velmi povdacni.
17. apríl 2018

Jimmy van Groenewegen

Ste v pešej zóne, tzn. chodci môžu chodiť bárjako (aj po vozovke) a nesmú byť ohrození. Pozri § 59 zákona 8/2009. To že morálka spoločnosti je na dne a nikto nedodržuje pravidlá je druhá vec...
21. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prepáčte že Vám na podnet nikto neodpísal. Momentálne sa snažíme aby sa už takéto situácie nestávali a aj preto sa vraciame k starším podnetom. Pokiaľ Vás správne chápeme vadí Vám šírka chodníku. Práve z tohto dôvodu je táto ulica pešou zónou. Zákaz státia a zastavenia tu je avšak Divadlo Astorka má výnimku. Uvedomujeme si, že situácia nie je ideálna, ale je to kompromis medzi potrebami divadla ostatných prevádzkovateľov a návštevníkmi tejto ulice. Zároveň sa ďalej snažíme o zlepšovanie tohto priestoru napríklad uvoľnením jedného koridoru parkujúcich áut pre zeleň a peších na Klobučníckej ulici. Do budúcna budeme pokračovať trvalými úpravami na Klobučníckej (tie momentálne sú len dočasné) a neskôr ulica prejde rekonštrukciou potom, čo sa dokončí architektonická súťaž, z ktorej vyjde konečná podoba. Momentálne je spustená súťaž na Kamenné námestie a Námestie SNP, ktorá tiež pomôže tejto lokalite nabrať krajšiu a chodcom priateľskejšiu formu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania