Nocľah v aute

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Obcan 16. apríla 2018

Uz par mesiacov stoji dane vozidlo na ul.Dubravcicka a pravidelne sluzi ako noclah. Individua, ktore v nom prespavaju robia hluk, neporiadok a vykonavaju svoje potreby pri aute v krikoch.

16. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Prosím volajte mestskú políciu keď tam budú. My postúpime podnet na mestskú políciu a požiadame ju monitorovať vozidlo.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
17. apríl 2018

Common Ennemy

Je zakázané prespávať v aute? (nejedná sa mi o hluk a pod)
17. apríl 2018

Obcan

Mozes si ich zobrat k sebe pod barak alebo na dvor.
22. apríl 2018

Martin

Prave som ich videl ako vykonavaju potrebu rovno pri aute. Volal som okamzite mestsku policiu. Vraj poslu hliadku, ale ak ich nepristihnu priamo pri tom tak im nic moc nemozu urobit, lebo to, ze sedia, alebo spia vo svojom vlastnom majetku, odparkovanom na parkovisku nie je nelegalne.
30. apríl 2018

Common Ennemy

Občan: Ja nehovorím, že nerobia hluk, alebo niečo. Ale podľa mňa na nich fakt páku nemáte. Na tej ulici hlavne treba volať cajtov stále, aj kvôli parkovaniu aut. Nové bytovky a ľudia parkujú po uliciach,t ak, že sa tam dve autá nezmestia...fail riadny
30. apríl 2018

Martin

Endstand, aby som Vam to vysvetlil, v tych novych zeleno bielych bytovkach (projekt Tujetoin) maju vsetci kupene parkovacie miesta v garazi, alebo na parkovisku vo dvore. Problem je v "starej" (cca 10 - 12 rocnej) bytovke na Agatovej, kde ludia kupili byty sice aj s garazami (uz v cene bytu), ale koli problemom investora su dnes v stave, ze vsetky vonkajsie aj garazove statia ma sukromna firma, ktora jedno statie v hromandnej garazi ponuka od 12000 eur na -3poschodi az po 18000 na -1poschodi...a tak parkuju kde sa da...
07. máj 2018

Obcan

Vrak bez STK

Na ul. Dubravcicka sa nachadza uz dlhodobo nepojazdne vozidlo bez stk. Prosim o odtah. Dakujem

Staci si hodit spz https://www.seka.sk/mov
07. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za tip s neplatnou EK. To mierne mení situáciu. Zahájime proces s okresným úradom na preverenie technického stavu a prípadné vyradenie z evidencie. To, že s ním nikde nejazdia samo o osebe nestačilo.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
15. jún 2018

Obcan

V akom stadiu je riesenie odtahu? Auto uz ma defekty a rastu rastlinky okolo neho. Ako vidiet vyuzivane je stale.
25. jún 2018

Obcan

Na aute je uz rozbite sko.
16. júl 2018

Obcan

Dva mesiace su prec. auto na svojom mieste.
17. september 2018

Lukáš Bartošovič

dobry den, svitla iskierka nadeje - vozidlo uz nema tabulky ECV
17. september 2018

Obcan

Tabuly uz nema cca od 25.8. Na vozidle bola aj vyzva takze plynie lehota 60dni.
19. september 2018

Odpoveď samosprávy

Mestá a obce nemajú právomoc sledovať a kontrolovať platnosť EČV alebo technickej a emisnej kontroly vozidiel. Mestá a obce v prípade odstraňovania vozidiel musia postupovať v zmysle § 67 ods. 1 písm. a) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Dôvodom na odstránenie vozidla podľa tohto zákona nemôže byť neplatnosť EČV alebo TK a EK, nakoľko to zákon neumožňuje a platnosť alebo neplatnosť TK a EK nemá žiadny vplyv na vykonanie ustanovenia § 67 ods. 1 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch.

Dôvody ako poškodzovanie, ohrozovanie ŽP, alebo narúšanie estetického vzhľadu obce musia byť preukázateľné, nie len pre samotné odstránenie vozidla ale aj v rámci konania podľa §67 ods. 5 zákona o odpadoch o tom či vlastníctvo k vozidlu nadobúda štát, ktoré vedie okresný úrad odbor starostlivosti o ŽP. V prípade ak neboli dodržané zákonné dôvody okresný úrad nevydá potrebné rozhodnutie a spracovateľ vozidiel nemôže vozidlo začať „likvidovať“.

Platnosť TK a EK je povinný preverovať orgán polície, okresný úrad odbor dopravy a pozemných komunikácií. O neplatnosti TK predmetného vozidla informujeme príslušný okresný úrad, odbor dopravy a pozemných komunikácií, ktorý nariadi držiteľovi vozidla vykonať povinnú technickú kontrolu vozidla.

Tak ako pri všetkých podnetoch týkajúcich sa odstavených nefunkčných vozidiel, základným problémom brániacim ich urýchlenému odstráneniu je to, že ochrana vlastníckych práv majiteľa vozidla má prednosť pred verejným záujmom. Procedúra, ktorá predchádza zákonnému odtiahnutiu nepojazdného vozidla z vereného priestranstva trvá obvykle minimálne pol roka a bežne rok a viac. Mestská časť alebo magistrát môžu konať len v rámci svojich zákonných možností.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
30. október 2018

Obcan

Chcel by som sa informovat v akom stadiu je tento klenot?
16. november 2018

Obcan

Vedeli by ste podat informaciu v akom stadiu je dane vozidlo?
16. január 2019

Obcan

Auto odstranene

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania