Premnožené holuby v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Tomáš 17. apríla 2018

V Petržalke v okolí hasičskej stanice v Petržalke na Čapajevovej a okolí je neúnosná situácia s holubmi, ktore ohrozujú verejne zdravie. Veľké množstvo, nemožné sa ich zbaviť na logiach v bytových domoch, kde si zakladajú hniezda, kladú vajcia, zdochynaju. Exkrementy všade po bytových domoch. Žiadam o zakročenie.

18. apríl 2018

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
18. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že likvidácia / usmrtenie holubov je zakázané. Správca budovy je zodpovedný za to, aby zamedzil výskytu holubov na budove. To znamená, že treba požiadať vlastníka, resp. správcu budovy, aby zjednal nápravu – osadil ostne, prípadne makety dravcov. Mesto nie je kompetentné riešiť tento podnet.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
20. apríl 2018

Tomáš

Dobrý deň,
Chápem, že je pre Vás najjednoduchšie presunúť zodpovednosť na niekoho iného. Ale vami ponúkané (ne)riešenie problému nie je absolutne systémové a nerozumiem načo potom platíme dane. V prípade, ak by mesto pristupovalo zodpovedne k životnému prostrediu ekológovia navrhujú humánne riešenie bez zabíjania už žijúcich holubov. Riešením je vybudovanie tzv. mestských holubnikov v ktorých by bolo možné regulovať populáciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania