Rušivé osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
čierna mačka 19. apríla 2018

Firma Športstav si pre niekoľkými dňami nainštalovala osvetlenie svojho areálu. Osvetlenie nie je nijako zatienené a nasmerované iba na plochu firmy, takže okrem areálu svieti silným svetlom od zotmenia po celú noc do bytov (Nejedlého 18) na nižších poschodiach oproti areálu firmy. Rozumiemem potrebe firmy chrániť svoj majetok, ale svetlo by asi nemalo rušiť ľudí v bytoch. Je takéto svietenie priamo do bytov prípustné? Nemalo by byť svetlo vhodne nasmerované a zatienené?

23. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Požiadali sme spoločnosť Športstav o zatienenie osvetlenia, prípadne zmenu sklonu tak, aby Vám nesvietilo do bytov. Veríme, že sa postavia k Vášmu podnetu zodpovedne. Ak bude možné, uveďte prosím neskôr či došlo k náprave.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
25. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Spoločnosť už urobila opatrenia, tu je ich odpoveď:
V zmysle predchádzajúcej korenšpondencie Vám oznamujem, že dňa 24.04.2018 sme vykonali zníženie svetelného lúča osvetlenia. Naša snaha bola, aby sme nastavili hranicu osvetlenia po oplotenie našeho pozemku.
Športstav

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
25. apríl 2018

čierna mačka

Ďakujem za vyjadrenie firmy, ale stav nie je celkom taký, ako firma Športstav tvrdí. Dňa 24.4.2018 pracovníci niečo s osvetlením robili, ale rozhodne nám ďalej svieti do bytov. Takže podnet mi nepripadá ako vyriešený. Keby sme nemali hrubé žalúzie, v izbe by sa nedalo spať; nehovoriac o narušenom súkromí vďaka takémuto "filmovému" osvetleniu. Ocenili by sme zatienenie reflektora. Inak budeme nútení obrátiť sa na príslušné úrady, aby posúdili vplyv takéhoto osvetlenia na zdravie obyvateľov.
25. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Váš podnet opätovne prepošleme firme na vyjadrenie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania