Spomaľovače

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jana 27. júla 2013

dobrý deň, prosím môžete vyriešiť križovatku na Mlynarovičovej tým že na nej dáte spomaľovače?
Dôvod: Jedna cesta vedie z trhoviska-modrá šípka (aj keď je krátka, parkujú tam teraz študenti z novootvorenej vysokej školy)
druhá cesta zelená šípka vedie od Chorvatského ramena
tretia z hlavnej cesty-červená šípka - Furdekova tá je najfrekventovanejšia a autá doslova po nej preletia, aj keď sú po oboch stranách autá, ľudia s kočíkmi a starí ľudia majú problém na tejto križovatke prejsť bezpečne na terasu na Mlynarovičovej, pretože nikde na tejto križovatke nie je prechod pre chodcov! V niektorých častiach Petržalky je na jednej ceste aj niekoľko spomaľovačov a v tejto časti vodiči aj na takých malých úsekoch jazdia neprimerane rýchlo.

28. júl 2013

jana

doplnenie: aj keď pri odbočke z hlavnej cesty Furdekova je umiestnená dopravné značenie a tabuľa, ktorá ukladá ísť 30 km rýchlosťou, vodiči ju nedodržujú. V tejto frekventovanej časti sídliska je iba iba jeden prechod pre chodcov! z Mlynarovičovej na terasu Mlynarovičova, a potom na križovatke pri Lachovej a na križovatke pri pri pošte. Nie je to málo? Potom chodci prebiehajú po ceste medzi rýchlo sa pohybujúcimi autami ako ovce. Ak chcem niekto z ulíc na Mlnarovičovej prejsť na druhú stranu cesty k autobuovej zastávke musí obchádzať ulice a dostane sa k nej len práve cez ten jediný prechod na Lachovej. Možno nájdete s kompetentnými riešenie ako doplniť prechody pre chodcov v tejto časti sídliska
28. júl 2013

kvet

práve v spomínanej pošte na Mlynarovičovej bola zriadená vysoká škola VŠMVS. Neviem či sa niekto zamyslel alebo rozmýšľal nad parkovaním v tejto časti a po otvorení univerzity, ale pôvodným obyvateľom sa za tejto situácie skomplikovala možnosť prístupu k parkovaniu, pretože do školy prichádzajú neukáznení študenti na svojich luxusných autách a zaberajú parkovacie miesta ktoré slúžili inak pre obyvateľov okolitých domov. Nastala situácia, že obyvatelia nemajú kde zaparkovať po príchode z práce, pretože študenti sú počas školskej dochádzky do neskorých večerných hodín a parkujú kade tade niekedy ich stojace autá bránia výjazdu ostatným parkujúcim autám. Asi niekto kto povolil zriadenie školy neuvažoval nad problémom parkovania, alebo si povedal "nech sa pobijú keď majú tátošov"! Z inak dovtedy pokojnej cesty sa stala prekážková dráha a nebezpečný kus aj keď "slepej" uličky.
28. júl 2013

obyvatel zblizka

tam je to dost nebezpecne, hlavne pri tych stojiskach smerom na furdekovu, ked si odparkuje niekto auto, je tam neprehladna mierna zakruta.
navyse, niektorym nehovori nic pravidlo prednosti sprava, rozumej od furdekovej a letia priamo ako blbci.
prechod pre chodcov by sa tam tiez rozhodne zisiel.
28. júl 2013

kvet

"obyvateľ z blízka" má pravdu, chodí sa tam vysýpať smetie, často ľudia uskakujú pred rútiacimi sa autami, parkujú vodzidlá po chodníkoch, ľudia sa musia kľučkovať pomedzi a vôbec im neprekáža nienie zelene. "Vodiči" s luxusnými autami sú najbezohľadnejšia skupina spoluobčanov. Strážcovia poriadku sú kde?
29. júl 2013

Nivy

a tie luxusne auta su kde? ci to bolo cez prazdniny fotene?
29. júl 2013

MiŠa

Podľa dátumu je jasné že keď je to vysoká škola v tomto termíne nemajú vyučovanie!!!! Takze nemaju tam byt aké tátoše zaparkované pochopiteľne.
29. júl 2013

kvet

ďakujem Miša, presne ako píšete, sú prázniny a dovolenky preto 2 mesiace bude s parkovaním kľud. Lubo až sa začne zimný semester tak sa prídite pozrieť.
30. júl 2013

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Suhlasim uplne s prispevkom, byval, som tam 30rokov a jednak je tam zname Trhovisko a v sobotu je tam hotova auto ralley, k tomu ta Vysoka skola pridala na premavke a ziaden prechod ci spomalovac co by bral ohlad na chodcov, ludi a deti, takze oboje (prechod a spomalovace) su na mieste ich spravit. Co sa parkovania tyka, tak to no comment, nad tym malo kto vopred premysla a zahustuje sa a zahustuje.
31. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, návrhom sa bude zaoberať naše odborné oddelenie, ktoré vypracuje návrh a predloží ho na posúdenie dopravnej komisii mesta, ktorej sa zúčastňuje aj zástupca dopravného inšpektorátu PZ. V prípade, že bude vydané rozhodnutie o zmenách organizácie dopravy, resp. umiestnení dopravných zariadení, zabezpečíme, za predpokladu dostatku finančných prostriedkov v rozpočte MČ, realizáciu dopravného značenia podľa overenej situácie.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

31. júl 2013

jana

Ďakujem za odpoveď, považujem ju za alibistickú, ak DI schváli, ak vydá rozhodnutie, ak budú peniaze, ak...ak... ak, Ospravddlňujem sa, je to typická odpoveď pracovníkov verejnej správy. Je verejne pertraktované, že verejná a štátna správa nikdy nemala a nemá na nič peniaze okrem položiek na mzdy a odvody.
Počkám, ako skončí zasadnutie dopravnej komisie. Verím že členovia komiie nebudú rozhodovať za stolom, len na základe môjho amatérskeho obrázku :) ale že si situáciu napr. cez bežnú pracovnú sobotu alebo v poobedňajších hodinách mimo prázdnin overia namieste.
06. august 2013

Štefánik

stačí jeden list na MČ a bude jasné či vysoká škola bola alebo nebola povolená, kým, a za akých okolností - teda prečo nemuseli budovať parkovacie miesta....
rovní a rovnejší
01. november 2013

Jana

Ďakujem.
ďakujem za všetkých chodcov, ktorí uskakujú pred rýchlou jazdou áut v našej ulici, spomaľovač je namontovaný a vodiči brzdia,
12. november 2013

kvet

Spomaľovač je umiestnený, pomohol, ešte keby sa tak vyriešil problém s parkovaním študentov v okolí pošty tak ako bolo písané
24. december 2013

Johny

osobne som pisal starostovi a do 2 tyzdnov bol spomalovac super....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania