Parkovanie na Geologickej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal Svrček 23. apríla 2018

Dobrý deň, na Geologickej ulici pred bytovým domom 40, sú parkovacie miesta, avšak nieje zrejmé, ktoré parkovacie miesta sú v súkromnom vlastníctve, a ktoré sú voľné, čím vznikajú konflikty vodičov. Parkovacie miesta niesú označené tabuľou, len vyznačeným krížom a nefunkčnými zámkami, avšak takto niektoré aj svojvoľne označené miesta, sú opäť len dezinformačné. Žiadam o riadne označenie miest tabuľami s ŠPZ, a teda o sprehľadnenie miest pre vodičov. Ďakujem

26. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Vami uvedená lokalita na Geologickej ulici je v súkromnom vlastníctve spoločnosti A.P.S. INVEST, s.r.o., a v súkromnom vlastníctve obyvateľov bytových a nebytových priestorov bytových domov Geologická 30 – 40, na ktorú sa nevzťahujú zásady pre vydávanie povolenia na vyhradené parkovacie miesta.
Vlastníci bytových a nebytových priestorov na Geologickej ul. 30 – 40 majú v súkromnom vlastníctve aj parkovacie miesta pred svojimi bytovými domami.
Keďže sa jedná o verejne prístupné miesto, ktoré nie je oplotené, resp. inak označené, predelené rampou a pod., osadenie dopravného značenia, dopravných zábran (uzamykateľné rampy) podliehajú tzv. určeniu v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov (ďalej len „cestný zákon“). Určenie (rozumej schválenie) vydáva Operatívna komisia pre určovanie dopravných značiek a dopraných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.
V zmysle Štatútu hlavného mesta Bratislavy je správny orgán pre určenie dopravného značenia a dopravného zariadenia na území hlavného mesta Magistrát hl. m. SR Bratislavy, ktorý je kompetentný vo veci konať.
Váš podnet odstúpime na Magistrát hl. m. SR Bratislavy na prešetrenie, či osadené parkovacie zábrany sú v súlade s cestným zákonom.


s pozdravom
Ing. Vandriak Eduard
ved. ref. ŽP,OaCH
MiÚ Podunajské Biskupice
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania