Neopodstatneny odtah aut

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Zolo 29. júla 2013

Vazeny pan primator Ftacnik, pani starostka Rosova, pan Hitka - velitel okrskovej stanice Mestskej policie Bratislava 1. Chcem vas poprosit vyjadrenie a o pomoc pri rieseni nasledovneho problemu resp. problemov.

Problem c.1:

Som obyvatelom Moskovskej ulice 21, Bratislava 1. Na ulici prebieha kazde rano odtah vozidiel, ktore nemaju vystavenu modru karticku na povolenie parkovat. To je vsetko v poriadku len vas pristup k odtahom mi pride nekonstruktivny z nasledovnych dovodov:

- na ulici je v case zasahu odtahovej spolocnosti cca 50% vyhradenych miest volnych (prikladam aj foto)

- odtahujete vozidla, ktore aj ked parkuju na vyhradenom mieste pre obyvatelov (cize aj na mojom) nikomu nezavadzaju, neblokuju ziadneho obyvatela

- odtahom blokujete ulicu, ktora je jednosmerna a na ulici sa hromadia cakajuce auta, ktore vytrubuju z dovodu neprejazdnosti


K tejto casti chcem poprosit o vyjadrenie hlavne pana Hitku velitela MP :
- na moju otazku, ktoru som vcera rano (25.7.2023 cca 9:00) polozil prislusnikovi MP so slusnym oslovenim a slovickom prosim vas pekne preco odtahujete auta ktore nikomu nezavadzaju, nestoja na mieste pre invalidov ani na chodniku a ulica je prazdna mi odpovedal ze JEMU ZAVADZAJU.

Cize auta z ulice kde je cca 50% volnych miest sa odtahaju lebo zavadzaju prislusnikovi MP. :-)

Rozumiem potrebe udrziavania poriadku a zabezpecovania potrieb obcanov, ale tento neracionalny, dehonestujuci pristup s demonstraciou moci a nadradenosti potrebujem vysvetlit a ozrejmit a tak isto pan velitel ocakavam navrh, ako chcete riesit taketo neinteligentne argumentovanie prislusnika MP na jednoduchu, slusnu otazku.

---------------------------------------------

Moju kompetentost vyjadrovat sa k situacii s parkovanim v tomto pripade povazujem za absolutne samozrejmu dokonca o trosku vacsiu, ako vasu nakolko na Moskovskej ulici zijem uz cca 4 rok. Mam auto a viem zodpovedne prehlasit ze este ani raz sa mi nestalo aby som nemal kde zaparkovat. Je to chvala bohu aj preto labo cca dva objekty maju podzemnu garaz. Cize ranne, doobedne, vecerne odtahy su absolutne neopodstatnene. V pripade ak nejaky obcan, obyvatel zavola ze nema kde parkovat lebo vsetky mieste su obsadene aj s autami ktore nemaju karticku zasahu rozumiem. Mimochodom takto som odtahom z miest ktore su na modru karticku - obyvatel mestekej casti 1 aj rozumel. Ze odtah moze byt urobeny len na podnet obcana, ktoreho miesto je blokovane.

V pripade ak obcan, obyvatel zavola na MP ze nema kde parkovat lebo na na ulici stoja aj auta, ktore nemaju karticku a ulica je na 70% prazdna tak s prepacenim poslite doktora a nie MP.

30. júl 2013

expert

to je take tazke sledovat znacky a ked som rezident zastat na vyznacenom a ked rezident niesom zastavit na volnom parkovacom mieste? to sa potom mozeme vykaslat na cele zony parkovania a parkovat si kto chce ako chce. obzvlast pokial sa chceme obhajovat tym, ze je vzdy kde parkovat. pravidla su od toho, aby sa dodrziavali. a ak ma nerezident problem zaparkovat o 50m dalej na volnom parkovacom mieste je to arogantnost a takeho treba potrestat. takisto ako je arogantne, ked rezidentni parkuju a volnych parkovacich miestach a potom su tie rezidentske nonstop prazdne.

mimochodom, je slusne fotografie pred pridanim otocit, aby vypovedna hodnota nabrala na vaznosti. Apropo, ked uz sme pri tej fotografii. zeleny seat stoji trocha divoko a embecka na druhej strane tiez nebude zaparkovana medzi ciarami...
30. júl 2013

Zolo

Pan expert pravidla tvoria ludia. Nie vzdy znamena ze s pravidlom, ktore niekto vytvoril treba aj suhlasit. V amerike mali pravidlo ze cernosi sedeli v autobuse inde ako belosi. V nemecku mali pravidlo ze zidov treba likvidovat a takto by som mohol pokracovat. Su ludia, ktori s pravidlami slepo suhlasia nech su akekolvek blbe a nedavaju zmysel. Su ludia, ktori s pravidlami nesuhlasia a neakceptuju ich. Pravidlo prerozdelenia parkovacich miest nie je dobre urobene. Pravidlo ze ulica je poloprazdna a niekto zaparkuje bez rezdentnej karticky a odtiahnu ho je hlupost. Moze dostat papucu a nasledne pokutu. Je to dostatocne upozornenie a trest za porusenie. Nemyslite? Fotografiu som nahral otocenu. System sam otaca fotografiu nakolko ju nevie vypublikovat na vysku. Odporucam napisat administratorovi webu. Pekny den.
30. júl 2013

expert

nuz, ked je v kompetencii mp dat papucu, alebo odtiahnut auto, treba to akceptovat, ked porusim pravidla. je zbytocne polemizovat, ci su parkovacie miesta logicky, alebo nelogicky prerozdelene, ci system je funkncy, alebo nefunkcny. prave toto je vec, kde je sice mozne apleovat na zmenu, ale pokial sa to aj realne nezmeni, je zbytocne sa stazovat, ze sa odtahuju zle zapoarkovane auta z hladiska zakona.

takisto nesuhlasim s mnohymi obmedzeniami rychlosti na ceste napriklad, ale kedze viem, ze to je pre policajtov ryza, tak tam nebudem jazdit tolko kolko cesta znesie len preto aby som sa potom mohol hadat, ze to je nezmyselne...
02. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktoré Staré Mesto dalo preveriť okrsku Mestskej polície na Medenej ulici. Odťah vozidla realizovala mestská polícia z dôvodu porušenia zákona č. 8/2009 o cestnej premávke, § 43, odsek 4, písme. b). Vodič v zmysle platného zákona tvoril prekážku cestnej prevámky, keďže parkoval na vyhradenom parkovacom mieste, ktoré nebolo pre neho určené. Majiteľ vozidla zaparkoval na rezidentskom mieste bez platnej rezidentskej parkovacej karty a príslušník mestskej polície zabezpečoval výkon odťahu v zmysle platnej legislatívy a riadne si plnil svoje povinnosti. Veliteľ okrsku Mestskej polície navyše podľa jeho slov osobne kontaktoval sťazovateľa a situáciu mu aj osobne vysvetlil.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk

12. august 2013

xxx

Mas pravdu. Ti, co sa dovolavaju pravidiel by mali v prvom rade chapat, ze pravidla su pre ludim a nie pre naplnenie kvot ci ich bezduche uplatnovanie.

Ak je na predmetnom mieste bezproblemova situacia (deklarovana polovica prazdnych parkovacich miest), tak vytvorene pravidlo o prednosti rezidentov pri parkovani je do bodky naplnene. Mozno by mala mestska policia a potazmo aj urad bezducho formulujuci odpovede zamerne ignorujuci pointu plnit svoje povinnosti aj mimo ramec "parkuje zle, odtiahnut" a premyslat, ci neupravia podmienky na danom mieste.

Autor podnetu ma moje sympatie, neboji sa ozvat aj ked vie, ze sa na neho zosype kopec arogantnych reakcii ludi, co za zivotne poslanie povazuju dodrzovanie "pravidiel" bez premyslania nad nimi.
28. september 2013

Meno

MSP SM BA len pokutuje a buzeruje... a sudr.HALÁNOVI a ostatnym to vyhovuje... podla Ustavy SR je uzemie SR nedelitelne a preto verejne priestranstvo patri kazdemu obcanovi SR rovnako!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania