Chýbajúce lavičky na Laurínskej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Antoan 24. apríla 2018

Pod stromami na Laurínskej ulici chýbajú lavičky , ktoré pred cca dvomi rokmi dalo mesto odstrániť preč. Ľudia, ktorý tam boli zvyknutý teraz nemajú kde sedávať ! V blízkosti vznikol podnik Urban house , ktorý ma sedenie aj vonku a preto lavičky museli ustúpiť záujmu jednotlivca. Je to neférové a neseriózne zo strany magistrátu hl. mesta BA. Preto žiadam aj za iných nespokojných občanov a návštevníkov mesta , aby sa tam lavičky vrátili späť.

25. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

neuvažujeme o znovu osadení lavičiek do tohto priestoru

Vladimír Skokňa
referát verejného poriadku
oddelenie životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
25. apríl 2018

Anonymný užívateľ

Prečo neuvažujete o osadení lavičiek ?
27. apríl 2018

Antoan

Pretože je tu korupcia a niekto si to vybavil , aby tam tie lavičky neboli ! A ani zjavne nebudú pretože tento podnet som uverejnil už druhý krát po roku a bezvýsledne.
Takže Bratislavčania alebo turisti ktorý nechcú platiť v priľahlých podnikoch tak si môžu posadať okolo tých stromov a tváriť sa , že tam tie lavičky sú.
Predtým tam tie lavičky boli 20 rokov a nikomu nevadili !
27. apríl 2018

Anonymný užívateľ

Proste - Bratislava pre ľudí ...
08. máj 2018

Anonymný užívateľ

Keď napr. niekto dlhšie chodí po meste a chce si na chvíľku oddýchnuť - posadiť sa, alebo si chce zatelefonovať, alebo nakŕmiť malé dieťa, alebo, ..., ..., ... - musí ísť do kaviarne ? Tak ste to, páni z "oddelenie životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku" mysleli ?
To je naozaj vychádzanie v ústrety obyvateľom a turistom tohto mesta. Komu má to mesto slúžiť ? Ako sa tu majú ľudia cítiť príjemne ?
08. máj 2018

Anonymný užívateľ

A na jar sa robí víkendová akcia "Bratislava pre všetkých" - má to veľmi ďaleko od reality.
12. máj 2018

Ján

Keby dostali nejaké všimné, tak by dali lavičky kde by občania chceli . Tak ako dostali za to aby tam tie lavičky neboli. Mám pravdu?
04. február 2019

Antoan

Takto tu boli lavičky voľakedy a dúfam , pán nový primátor to zariadi so svojimi spolupracovníkmi aby tam boli znovu. Nie ako jeho predchodcovia uprednostňovali záujmy okolitých podnikov a nie občanov mesta.
04. február 2019

Ján

Už je pomaly čas a môžu sa lavičky pomaly umiestniť. Dúfajme , že nové vedenie mesta bude už k občanom ústretovejšie.
10. jún 2019

Antoan

Lavičky stále chýbajú a tí, ktorý nechcú sedieť v priľahlých podnikoch a za posedenie si zaplatiť ,by už radi sedeli na tých lavičkách , ktoré tu chýbajú. Taktiež matky s deťmi by si tu radi posedeli v chládku v týchto horúčavách. Prečo je pán Skokňa stále proti umiestneniu lavičiek? V koho prospech pracuje? Uvidíme ako sa situácia vyvinie a ak sa nič nezmení požiadame o spoluprácu niektoré z médií nech sa bližšie pozrú ako sa veci majú. Prečo sa nevychádza v ústrety občanom ale skôr okolitým prevádzkam.
11. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, o opätovnom umiestnení lavičiek na Laurinskú neuvažujeme. V blízkom okolí je voľné sedenie napríklad na Primaciálnom námestí, Hviezdoslavovom námestí či pri Starej tržnici, kde navyše pribudli aj stoly a stoličky umiestnené v rámci projektu Živé námestie/Sadni si!

Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
11. jún 2019

Antoan

Nás občanov nezaujíma či o tom uvažujete alebo nie. My to žiadame ,aby tam lavičky boli znovu umiestnené. Ak nechcete rešpektovať požiadavky občanov tak tam nemáte čo robiť. A prečo by sme mali sedieť kde vy chcete ! Ten kto vás volil rozhoduje.
Na Primaciálnom námestí na slnku môžete sedieť vy na tých nepohodlných plechových rozpálených stoličkách. Alebo si kúpim vlastnú lavičku a budem tam na nej sedieť koľko sa mi zachce. Napríklad na hlavnom námestí treba čakať mnohokrát kedy sa uvolní miesto pod tými zvädnutými lipami , ktoré sa nepolievajú.
Doteraz ste nevysvetlili prečo tam tie lavičky nechcete umiestniť. Boli tam 15 rokov a nikomu nevadili až sa otvoril Urban house naraz zmizli. Ako je to možné?
12. jún 2019

Anonymný užívateľ

A navyše - sedenie na lavičkách na Laurinskej je mnohonásobne príjemnejšie, pretože Laurinská je pešia zóna. Sedieť na okraji cesty na Klobučníckej, keď na druhom okraji cesty budú parkovať autá, ktoré budú zaparkovávať a vyparkovávať v strede medzi stolíkmi a parkujúcimi autami, nie je nič príjemné. Akurát výfuky rovno do nosa ... Takže určite je potrebné vrátiť lavičky na Laurinskú.
18. jún 2019

Ján

A ak ich tam nedajú tak môžeme osloviť TV a médiá, ako nemá mesto záujem o veci ktoré od nich občania žiadajú. Taktiež môžeme usporiadať petíciu chceme lavičky naspäť a aj na iné miesta v meste, kde chýbajú.
22. jún 2019

Antoan

Od 24.apríla 2018 som žiadal za obyvateľov Bratislavy , aby boli znovu umiestnené lavičky na Laurínskej ulici pred Urban house. Žiaľ márne. Doteraz mesto odmietalo tam lavičky umiestniť.
Ako vidíme na obrázku kaviarni Urban house tam v týchto dňoch umožnili postaviť stoly a stoličky , a takto zamedzili umiestneniu lavičiek na tomto mieste. Taktiež aby sa príslušný kompetentný mali na čo vyhovoriť.
Toto je z ich strany podraz a zlá politika pre ich voličov. Tu vidieť , že mesto ide nekompromisne proti vlastným obyvateľom a háji záujmy jednotlivcov.

Najviac bol proti umiestneniu lavičiek p. Vladimír Skokňa referát verejného poriadku
oddelenie životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Nieje to ten istý p. Skokňa , ktorý rozhodoval o umiestnení stolov na tomto mieste namiesto lavičiek?
Čo ho viedlo k takémuto rozhodnutiu ? Prečo bol uprednostnený tento subjekt a nie požiadavka obyvateľov mesta?
22. jún 2019

Ján

Ako vidím, že už za posedenie v Starom meste si musíme zaplatiť alebo si sadnúť na zem . Mestský úradníci takto šikovne nahrávajú takýmto podnikom ,aby im zvýšily zisky. Robia to vedome a profitujú s toho. Nezaujímajú ich potreby bežných obyvateľov tohto mesta. Vrhá to zlé svetlo na všetkých zamestnancov Magistrátu hl. mesta , ako i na Miestny úrad mč. Bratislava Staré mesto. Preto by si mali sami medzi sebou urobiť poriadok.
22. jún 2019

Antoan

Odoslané na email : [email protected] .
So žiadosťou o vyjadrenie.
23. jún 2019

Anonymný užívateľ

Opäť platí - "Je po voľbách, zvykajte si" ? :-( Opäť je obyvateľ tohto mesta na poslednom mieste ? Kedy konečne bude mať BA vo vedení ľudí, ktorým na meste a obyvateľoch záleží ?
27. júl 2020

Antoan

Týmto žiadajú obyvatelia Bratislavy o vysvetlenie Magistrát hl. mesta , prečo bol uprednostnený prevádzkovateľ Urban house pred požiadavkou občanov o umiestnení lavičiek , ktoré tam boli predtým dvadsať rokov . Ako vidíme z predchádzajúcej komunikácie nebola ochota znova umiestniť lavičky zo strany Miestneho úradu staré mesto ako aj podla vyjadrenia p. Skokňu. Zrazu sa tam akoby náhodou objavili stoly a stoličky spomenutej prevádzky. Takže nikto hádam neuverí ,že to bola len náhoda.
Toto jednanie zo strany kompetentných beriem ako znevýhodňovanie aj výsmech obyvateľom a návštevníkom mesta .
27. júl 2020

Antoan

Prosím preposlať samospráve.
29. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali samospráve so žiadosťou o dodatočnú reakciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania