Rozšírenie komunikácie Račianska ul.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter 27. apríla 2018

Poprosím magistrát aby konečne konal a zabezpečil rozšírenie komunikácie Račianska pri Palme, je to hlavný problém tvorenia kolón, nakoľko je na tomto mieste lievik ( 1 jazdný pruh). Pritom miesto na rozšírenie by bolo, len je nutné sa dohodnúť so súkromným vlastníkom priľahlého pozemku. Toto rozšírenie by zásadným spôsobom sprejazdnilo celé okolie!!!!

29. apríl 2018

Anonymný užívateľ

Lieviky v smere do mesta (Biely kríž, Mladá garda a Riazanská) odstránili už dávno. Na tento však akosi pozabudli. :-(
29. apríl 2018

Ján

Takze pre auta tu budeme neustale rozsirovat cesty. Ale chodcom a MHD nedame ani centimeter. Ved predsa nemozeme ubrat tym ubohym autam. Vid Racianske myto, kde su 3 pruhy pre auta a ludia na elektrickovej zastavke pomaly musia lietat, aby sa predrali davom. Zvykajte si, ze su tu zapchy a ze jazda autom bude cim dalej menej vyhodna. To rozsirenie cesty vam pomoze na par mesiacov. Potom sa ludia, vam podobni, rozhodnu tiez presadnut do auta (vsak uz nie su zapchy) a oni znovu vzniknu.
02. máj 2018

David 1

Tu s Jánom nemôžem súhlasiť. Kedysi tu boli dva pruhy no kvôli rekonštrukcii električkovej trate v roku 1991 a rozšírenia zastávok tu ubudol jeden jazdný pruh. V 90 tych rokoch to bolo kapacitne dostačujúce , ale v dnešnej dobe určite nie. Ostatné zastávky už boli prerobené no táto ostala bez zmeny.
Je to hlavná výpadovka smer Pezinok a Modra. Poobede sa zbytočne tvoria zápchy až po Jarošovu. Mimochodom v tej zápche stoja aj L59 a 75.
Na Račianskom mýte sa dajú rozšíriť zastávky aj bez potreby ubratia jazdných pruhov. No chcelo by to tam komplet prestavať vrátane polohy trate.
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
11. máj 2018

Peter Kočvara

Ak sa bude tento úsek náhodou niekedy riešiť ešte za nášho života, prosím, aby sa nezabudlo na samostatny cyklopruh / cyklochodnik. Nemozu vsetci len jazdit autami...
17. júl 2018

Peter Mydliar

Od maja uz presiel nejaky cas, mame nieco nove?
19. júl 2018

Peter

admin- prosím poslať dotaz opätovne dakujem
20. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Dovoľujeme si Vás informovať, že hlavné mesto dostáva niekoľko desiatok podnetov denne. Každému z nich sa venujeme a priebežne ich riešime, v rámci našich personálnych, finančných a časových možností.
Mnohé z podnetov sú strategickejšieho a komplexnejšieho charakteru (ako ten váš) a ich posúdenie, vyhodnotenie, prerokovanie, naplánovanie a najmä rozpočtovanie je otázkou mesiacov, niekedy aj rokov. Z uvedených dôvodov ďakujeme za porozumenie a trpezlivosť.

Ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
25. január 2019

Lukáš Dobrovodský

Račianska-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Dobrý deň,
Račianska ulica sa v miestach z mesta smer Pezinok pri električkovej zastávke Biely kríž zužuje z dvoch na jeden pruh. Tento "lievik" spôsobuje dopravnú zápchu, kolízne situácie, arogantné predbiehanie, aj vodičov autobusov. Nie je možné zachovať oba pruhy kontinuálne ďalej?
Buď dať zástavky MHD excentricky voči sebe a "posunúť trať. Alebo reálnejšie riešenie: "ubrať" z chodníka pri závode Palma a tým jednoducho zachovať oba pruhy?
Ďakujem.
27. január 2019

Peter

No problém nie je v tom, že je tam lievik a zlučenie do jazdného pruhu. Magistrát by sa mal hlavne zobudiť a riešiť radikálne problémy. Napríklad to že na úseku Mladá Garta - male krasňany, co je úsek cca 1,5 km asi 6 semaforov, ktoré nie sú absolútne zosúladené. Taktiež už je rok 2019. Na Slovensku funguje v obci 50km/h už viac ako 10 rokov no bohužial semafory sú stale súladené na 60 km/h.
28. január 2019

Anonymný užívateľ

Všade sa zdôrazňuje, že semafory sú nastavené na MHD. Tu však cestu nekrižuje žiadna križovatka s MHD. Takže, ako ste nastavili semafory pre MHD v priamom smere?!
11. marec 2019

Peter Mydliar

Ubehol už takmer rok, a stále žiadne konkrétne kroky zo strany magistrátu. Psi brechajú, a karavana jede dál....
06. september 2019

Peter M

Opat kvoli zuzeniu pri Palme zapcha az po racko a všetkých pripajajucich cestach. Kde je odpoved od magistratu? naco je pri palme 3 metre siroky chodnik
20. október 2019

Marek Dubjak

Aj mna zaujima riesenie tejto dopravnej situacie. Pracuje na tom magistrat? Kedy nam mozete poskytnut plan riesenia?

Mimochodom rovnaky problem je aj smerom von z mesta pri Figare. Je v plane sprejazdnenie oboch pruhov v tomto mieste (napr. dvojpruhovym kruhovym objazdom)?

Tretie zuzenie smerom z Racianskeho myta je pri Poliacajnom prezidiu. Predpokladam spravne, ze z dovodu ze v tomto mieste je novo vybudovana svetelna krizovatka s odbocovacim pruhom na ul. Legerskeho, sa dopravna situacia menit nebude (na dalsej krizovatke smerom von z mesta sa da napojit z ul. Pionierska a Jarosova)?

Vopred dakujem za skoru odpoved na vsetky moje otazky.
22. november 2019

Mark

Odpoced starostu Kuseho z marca 2019
13. október 2021

Zdeno

Račianska-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

30 rokov sa na Racianskej ulici pri zastavke Biely kriz kde je zuzena vozovka do jedneho pruhu tvoria zapchy v smere von z mesta.
Nikdy nikto neporiesil tuto cast ulice, zatial co v minulosti bol rovnaky problem vyrieseny pri zastavke Mlada Garda v smere do mesta.

V lokalite Biely kriz ide o kazdodennu zalezitost zapchy ktora sa zvycajne natiahne kvoli jednemu pruhu pri Bilelom krizi az po Figaro. Ked slo zmenu urobit pri Mladej Garde, je nacase tuto zmenu urobit aj pri Bielom krizi v smere von z mesta. Usetri sa tym kopec nervov a zapcha zmizne. Staci zuzit mierne zastavku a rozsirit pruh na dva. Ak by sa malo aj odkusnut mierne z chodnika, stoji tato zmena za to. Po 30 rokoch si to tato tepna v Bratislave naozaj spolu s vodicmi zasluzi.
13. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. október 2021

Mark

Za tie predchádzajúce alibistické odpovede samosprávy , na ktoré roky reagujú len prázdnymi frázami by mali niesť príslušní úradníci zodpovednosť.
28. september 2022

Martin Uváček

Pri novom projekte v areáli Palmy sa bude rozširovať aj táto časť cesty. Takže mesto asi nebude v dohľadnej dobe nič investovať z vlastných peňazí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania