Nebezpečný retardér v Líščom údolí 69

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Neriešený
meno
Janči Bakoš 25. apríla 2018

Všetky retardéry v Líščom údolí sú robené tak, že majú na kraji vynechaný kúsok, aby sa cez ne vedeli dostať bicykle.

Tu niekto túto medzeru "vyplnil", čím vzniklo miesto nebezpečné pre cyklistov.

Prosím o odstránenie dodatočnej prekážky.

25. apríl 2018

Janči Bakoš

Pre doplnenie:

TP085 Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry (V Líščom údolí je vedená cykloturistická trasa)

6.5 Cyklistické spomaľovače
Na cyklistických cestičkách a cyklistických pruhoch sa zakazuje používať spomaľovacie prahy, nakoľko môže dôjsť k pádu (hlavne detí) pri nečakanom nabehnutí bicykla. Na spomalenie cyklistov sa môže použiť optické (zvislé a vodorovné dopravné značenie, reflexné značenie, bodové blikajúce osvetlenia a iné) a fyzické (zúženie vozovky, stúpanie, profilové zábrany (obrázok 53 až 55 týchto TP) zábrany. Jednotlivé spomaľovacie prvky však musia byť označené a musia byť viditeľné pre cyklistu z dostatočnej vzdialenosti (aj v noci). Pri profilových zábranách (používané len výnimočne) je potrebné, aby umožňovali aj prejazd dlhším bicyklom (tandemy, nákladné bicykle), či bicyklom s prívesným vozíkom.
10. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. V Líščom údolí sa však nejedná o cyklistickú cestičku ani o cyklistický pruh ale o cyklokoridor, ktorý slúži rovnako autám aj cyklistom. Tento spomaľovací prah slúži primárne na spomalenie automobilov, ktorý v danom úseku permanentne nerešpektujú predpísanú rýchlosť jazdy. Daným podnetom sa budeme zaoberať a zvážime možné riešenia.

Mgr. Magdaléna Svoreňová
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
www.karlovaves.sk
10. máj 2018

Janči Bakoš

Som rád, že infožiadosť zabrala. ]:->
10. máj 2018

Janči Bakoš

K tomu, čo píšete len jedna vec: Kvôli tomu, že niekto nerešpektuje predpisy nemôžete znepríjemňovať život, prípadne ohrozovať iných účastníkov dopravy.
25. máj 2018

Martin

lebo keby tam nechali 10 cm medzeru na koleso bicykla tak by tam auta jazdili este rychlejsie. Okrem toho cesta je pri tomto konkretnom spomalovaci taka rozbita, ze spomalovac vobec nie je potrebny + vozovka byva po dazdoch znecistena z naplavenin z prilahleho kopca
19. február 2021

Tomáš

Po správnosti by sa mal spomaľovač na zimu demontovať, aby ho pluh nezničil. Poničený už je. Ale tu si ho tuším obyvatelia sami musia demontovať..
Nemôžete túto ulicu vyriešiť zariadením, cez ktoré sa dá prejsť max povolenou rýchlosťou 30tkou a zároveň aby to aj cyklistov neobmedzovalo?
06. jún 2021

Karlovešťan

Máme tu nový retardér a opäť sa nemyslelo na cyklistov. žiadna medzierka? Je to najfrektventovanejšia trasa cyklistov v Karlovej Vsi a takto nám tu život znepríjemňujete. Nečudujte sa že sa nájde po čase "dobrá duša" čo tam vymontuje jeden diel. Radšej keby ste kontrolovali ako parkujú auta za poliklinikou, ako keby nebola dosť úzka cesta a častokrát aj v zákrute stoja autá. Keby v tejto časti bývala pani starostka, tak by sa nerobili tie najlacnejšie a len najnevyhnutnejsie riešenia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania