Parkovanie na chodníku pri zoo

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Andrej 27. apríla 2018

Mnozstvo aut pocas vikendu parkuje na chodniku alebo cykloceste pri zoo, pricom parkovat sa da aj oproti cintorinu vyssie. Tymto konanim sa vytvaraju kolizne situacie medzi chodcami, cyklistami, korculiarmi, pretoze auta nenechavaju dostatok volneho miesta... Je to drzost a arogancia parkujucich, ktori jasne vidia, ze tam sa parkovanie nehodi, ale nechce sa im ist dalej a nedajboze vystavit deti a seba riziku nadbytocneho pohybu... Ak je to legalne, tak v tom pripade nech sa upravi znackami pohyb po tejto ploche alebo zabezpeci policia na koordinaciu. Hned vedla sa auta pohybuju po ceste 70 km/h max rychlost a cesta nie je nijak oddelena, iba zvysenym obrubnikom... Ako maju bezci, korculiari a cyklisti vyuzivat tuto plochu cez vikend, ak je plna aut?

28. apríl 2018

LS

bohuzial toto je pristup v celom meste a vadi mi to napriek tomu, ze som tiez vodic - auta na chodnikoch.
Chodniky, cyklocesty, parkovacie miesta, mhd.. nemuseli by sme ani vymyslat extra nove veci, staci sa pozriet do najblizsej Viedne ako to dokaze fungovat. Len u nas ma vedenie mesta o takychto vacsich systemovych zmenach uz roky iba reci. Ledva zvladnu v aprili upratat listie z minulej jesene a pokosit..
28. apríl 2018

Kubo

Na odlahcenie stavu... Myslim ze takto drasticke to tam bolo len posledny vikend. Zoo bola totiz pocas mestskych dni zadarmo a parkoviska boli plne i pri cintorine ci cubicone. Ale suhlas s pouzivatelom LS
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. máj 2018

Andrej

Preco ste odstranili evidencne cisla vozidiel? To ako sa tvarime, ze ta cast reality neexistuje? Ved to je len fotografia z verejne pristupneho miesta...DAl som vam pravo na zmenu fotky?
04. máj 2018

Andrej

Kubo, zdravim VAs, predosly vikend situacia takmer taka ista , hoc uz nie v takom hojnom pocte...Minuly rok si takuto situaciu nepamatam...
05. máj 2018

Admin KV

Dobrý deň, pán Andrej,
ako administrátor stránky som EČV anonymizoval na základe internej inštrukcie, ktorá sa opiera o nejasný výklad zákona o ochrane osobných údajov (názory na to, či je EČV osobný údaj sa rôznia). Anonymizovanie EČV nemá žiadny vplyv na riešenie Vášho podnetu.
Ďakujem za pochopenie.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
27. august 2018

Andrej

Bude teda nejake opatrenie na tomto mieste? Aby bolo jasne na co sluzi tato cesta alebo co to vlastne je? Vdaka...Uz je tu na stranke aj dalsi podnet k cistote a udrziavania tohto useku troska blizsie k Patronke...
03. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe Vášho podnetu vykonala Expozitúra MsP Bratislava IV opakované šetrenie na občanom označenom mieste v dňoch štátnych sviatkov i voľných dňoch. Počas kontrol bolo na chodníku zaznamenané jedno motorové vozidlo, ktoré však nechalo zákonom stanovenú voľnú šírku chodníka 1,5 metra /viď foto/. Označený chodník, kde majú stáť motorové vozidlá obmedzujúce pohyb chodcov korčuliarov a cyklistov je dostatočne široký na to, aby tam mohlo zaparkovať motorové vozidlo tak, že nechá voľnú šírku chodníka 1,5 metra, pričom chodník nie je označený ako cestička pre cyklistov. Prítomnosť motorových vozidiel na chodníku pravdepodobne súvisí s tým, aká početná je návštevnosť v ZOO. V prípade nedodržania zákonom stanovenej voľnej šírky chodníka bude s vodičom takéhoto vozidla vec riešená ako dopravný priestupok v blokovom konaní. V prílohe Vám posielame aj foto z tohto chodníka.
S pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. september 2018

Andrej

Takze v podstate cyklisti porusuju predpisy, ked tu jazdia na chodniku...Predpokladam, ze ziadna zmena v organizaci dopravy nebude, kedze auto nechalo 1.5 m a to staci na korculovanie v oboch smeroch a teda cyklisti tam nemaju co robit, tak vsetko je v poriadku...
19. jún 2019

Juraj Vranka

Andrej. Samozrejme ze to je v poriadku. 1.5m je zakonom stanovene a nemozes s tym nic spravit :D Rozum sa mi pozastavuje nad tvojimi problemami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.