Veľmi nebezpečný úsek Tupého ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Podnety_Bronislavy 01. mája 2018

Chýbajúci chodník, žiaden prechod pre chodcov, nedodržiavanie rýchlosti a nadmerný prejazd nákladných áut zo stavby na konci úseku Tupého ulice. Začiatok úseku Tupého ul. je veľmi nebezpečný pre chodcov a všeobecne pre ľudí, chodiacich okolo. Nákladné i osobné autá nedodržiavajú predpísanú rýchlosť 30 km/hod. My vlastníci domov sa bojíme venčiť psy a chodiť na prechádzku s kočíkom. Cesta bez chodníka je bezpečná pre deti chodiace do a zo školy. Ako je možné, že tento úsek ešte nebol dôkladne preskúmaný a neboli urobené potrebné opatrenia pre ľudí žijúcich na Tupého ulici, keďže sa jedná o cestu BEZ chodníka pre chodcov. Ďakujeme za dôkladné preskúmanie a následné riešenie daného problému.

02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vyriešenie.

Kancelária starostu
11. máj 2018

Mgr. Bronislava Milčíková

Dobrý deň,
Myslím, že je celkom vhodné aktualizovať danú situáciu, odo dňa, čo bol daný podnet zverejnený.
Každý deň v danom úsek vzniká koridor vozidiel, kde je nevyhnutný nebezpečný vyhýbajúci manéver. Cestná komunikácia nie je dostatočne zabezpečená, na začiatku i na konci Tupého ulice chýba i potrebná dopravná značka oznamujúca pohyb chodcov. Ak chce chodec prekonať úsek vyznačený na fotkách, je vystavený veľkému nebezpečenstvu, je tam vysoké riziko KOLÍZIE s dôsledkami na zdraví. Autá jazdia bezohľadne.
Jediné riešenie danej situácie vidíme v radikálnom riešení dopravného značenia a reorganizácie, urobenie z danej ulice jednosmernú ulicu, spraviť z postihnutej ulice obytnú zónu. Pripomínam, s dôkladným značením o pohybe cyklistov, detí, chodcov všeobecne.
Ďakujeme
29. máj 2018

Martin Stastny

Dobrý deň naša "samospráva",
od podania podnetu už ubehol mesiac a my obyvatelia Tupého ul. sme sa dozvedeli len to, že daný podnet riešite. Z nášho pohľadu nerobíte nič, denne na Tupého ul. ide doslova o život.
Chcel by som Vás preto vyzvať aby ste nás okamžite informovali ako danú situáciu riešite, keďže vy ako samospráva mate hlavný podiel na vzniknutej situácii. To vy ste bez uváženia schválili stovky nových bytov v lokalite kde absentuje primeraná a bezpečná cestná sieť.

vopred ďakujem v mene všetkých dotknutých obyvateľov.
12. november 2018

Podnety_Bronislavy

Dnes, dňa 12.11.2018 sa v danom úseku zrazili dve osobné autá, bola som svedkom danej skutočnosti. A podobné kolízie sú tu denno denne.
Od začiatku mája 2018 ubehol už pekne dlhý čas na to, aby ste sa danej problematike venovali a aby ste mali vypracované štúdie v tejto lokalite. Jedná sa o kritickú "starú" časť Tupého ulice, o "novej" časti vieme, že bude spojená so Sliačskou, aspoň tak to vyplýva zo zverejnených zmlúv.
Vyzývam Vás aby ste nám, obyvateľom, prostredníctvom tejto stránky (ak má naozaj reálne spĺňať to, čo sľubuje) poskytli adekvátne informácie k danej problematike.
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania