Kosenie Ostredky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Eva Hladuvkova 07. mája 2018

Kazdu jar sa opakujem problem na Ostredkoch, trava je aj 6 tyzdnov nepokosena, ma 40-60 cm, v parku sa deti nemozu hrat, je vela kliestov.

08. máj 2018

Lenka

Ako vzdy, ostredky aj trnavka minimalne. Zrejme sa budu podnety posielat kazdy rok...
viete poskytnut nejake dlhodobejsie riesenie tejto situacie?
16. máj 2018

Peter Kočvara

Buďme radi, že sa besne nekosí všetko stále na anglický trávnik, ale má možnosť vzniknúť mestská lúka. Nech to dostane šancu trošku vyrásť, dajme šancu rastlinnému a hmyziemu životu. Stačí kosiť menej často. A to vravím ako alergik na peľ a zároveň psíčkar, hoci je množstvo kliešťov. Takto dokáže vyrásť množstvo zaujímavých rastlín. Zároveň je porast odolnejší proti vyschnutiu ako nízky trávnik, je to celé zelenšie a viac to ochladzuje okolné prostredie. A veľa rastlín aj pekne zakvitne ;-)
https://mytrnava.sme.sk/c/20825911/luky-v-meste-pomozu-prezit-hmyzu-aj-bojovat-proti-horucave.html?ref=tit
16. máj 2018

Peter Kočvara

Po pokosení v týchto horúčavách, čo boli, by to vyzeralo takto https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51816/pokoseny-travnik-na-ul-ferdisa-kostku
23. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Pekný deň.

Ďakujeme za podnet.

V tomto období prebieha v rámci MČ Bratislava-Ružinov prvé kosenie, dodávateľ postupne prechádza všetky sídliská v rámci MČ Bratislava-Ružinov.

S pozdravom

Kancelária starostu
23. máj 2018

Lenka

Dobrý deň,

Nemal dodávateľ postupne prechádzať sídliská už pred tromi týždňami, keď už vtedy bola tráva polmetrová?
Ďakujem za odpoveď.
25. máj 2018

Eva Hladuvkova

Kancelaria starostu, dakujem za odpoved, viem ze prebieha prve kosenie, ale preco az teraz? A Prievoz este nie je pokoseny vobec. Moja otazka bola preco sa tak dlho nekosilo? A preco sa nekosi castejsie? A ako sa to da zmenit, kedze tento problem sa opakuje kazdy rok. Dakujem
25. máj 2018

Eva Hladuvkova

Pan Kocvara, ten link co ste prilozilii z Karlovej Vsi je dost zavadzajuci, este aj pisu pod tym obrazkom ze tam nebola odpratana pokosena sucha trava. Cize to je iny pripad.
Ale ano v lete byvaju travniky suche, ale nekosenim sidlisk sa to nevyriesi, aj v clanku ktory ste prilozili pisu ze aby vznikla kvitnuca luka treba zasiat semienka kvitnucich rastlin. Ked sa pozriete na nepokosene sidlisko nema zo s kvitnucou lukou nic spolocne. Ak by na niektorych miestach boli menej kosene kvitnuce luky budem sa tesit.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania