Blokovanie Nejedlého ulice

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Adam Líška 06. mája 2018

Rád by som (a predpokladám, že nie som jediný) vedel, dokedy plánuje byť ponechaná Nejedlého ulica ako obojstranne neprejazdná, blokovaná betónovou zátarasou.
Ďakujem.

07. máj 2018

Obcan

Ide o sukromny pozemok
07. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Je nám ľúto, ale v blízkej dobe nepredpokladáme zmenu situácie, keďže sa nejedná o verejnú komunikáciu, na ktorú by sme mali či už my alebo magistrát akýkoľvek dosah. Za posledný rok sme sa opakovane stretli s vlastníkmi objektu ale nenašli sme obojstranne prijateľné riešenie. V tomto prípade sa jedná o súkromnú obslužnú komunikáciu na súkromných pozemkoch, ktorú si vybudovali vlastníci obytného domu. V minulosti jej vlastníci umožnili prejazd všetkým tak ako si ho pamätáte. Cesta vedie ponad podzemné garáže a má obmedzenie na maximálnu hmotnosť prechádzajúcich vozidiel. Keďže toto obmedzenie nebolo vodičmi dodržiavané a ponad garáže naďalej prechádzali ťažké nákladné vozidlá začali sa na objekte podzemných garáží prejavovať statické poruchy. Keďže mestská časť nemôže financovať opravu porúch v súkromnej podzemnej garáži rozhodli sa vlastníci objektu obmedziť prejazd vozidiel ponad podzemné garáže.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
07. máj 2018

Adam Líška

Tak to je "fasa..." Tá cesta tu bola roky pred tým, ako boli postavené tie bytovky. Prečo sa noví obyvatelia tu dovtedy bývajúcich nepýtali, či tu môžu postaviť nové bytovky s tým, že "cestu potom uzavrieme." To ktorý .... predal pozemok pod ulicou súkromnému vlastníkovi?! Toto má byť riešenie, akože keď si neviem poradiť s jednotlivcami, zamedzím užívanie všetkým? TOTO je neschopnosť...i keď, o niečom to svedčí...
09. máj 2018

Martin

Adam, zial mylite sa (alebo klamete) cesta koncila odjakziva tam kde je dnes betonovy blok. Ako dokaz fotografia z Google Earth z roku 2004: https://imgur.com/a/Nst0OBm
09. máj 2018

Common Ennemy

Mám otázku ako tam jazdia smetiarske autá a hasiči?
Cesta bola skolaudovaná ako súkromná? Kto toto dovolil.

Ak je to teda súkromné, rád by som p. Martinovi pripomenul, že v zime by ste chodníky, prechody a pod. mali dohŕňať a nie čakať na roztopenie snehu.
+ To vaše parkovanie na miestach pre invalidov, je tiež smiešne.

Inak popri tej zátarase sa dá prejsť :)
09. máj 2018

Martin

Smetiari a hasici tam jazdia predsa zo spodu, z ulice Na vratkach. Ak mate na mysli to, ci mozu po tejto komunikacii prejst, tak samozrejme mozu, pretoze je zriadena tarcha na pozemky komunikacie, na prejazd vozidiel zachrannych zloziek, elektrarni a obsluznych vozidiel ako su napr. smetiari.
Chodniky sa odhrnaju pokial si spravne pamatam.
A preco by nemohla byt cesta na sukromny pozemok skolaudovana ako sukromna? Predstavte si, ze mate rodinny dom so zahradou, medzi dvoma cestami v obci. Z oboch stran pozemku si vybudujete vyjazd na cestu, aby ste mohli chodit oboma smermi podla potreby. Casom Vam cez pozemok zacne chodit cele okolie, pretoze si tak budu skracovat cestu. Znicia vam travnik na pozemku a tak si jedneho dna poviete, ze si tam namontujete branu. A vtom Vam zacnu susedia nadavat, ze ako ste si mohli dat branu na skolaudovanu cestu. Presne to sa deje tu len sa nejedna o rodinny dom a cesta je asfaltova.
P.S. Nebyvam v danej novostavbe, ale o kusok vedla. Chapem, ale preco si majitelia cestu ohradili a respektujem to.
09. máj 2018

čierna mačka

Ďakujem panovi Martinovi za objetkívny príspevok. Na Slovensku je žiaľ súkromný majetok ešte stále nie celkom pochopený a akceptovaný.
Príspevok od pána/pani Endstand radí prejsť popri zátarase - to je tiež také slovenské; čo už len budeme rešpektovať nejaé obmedzenia, čo nás zaujíma ničenie niekoho vlastníctva?
Pritom na Nejedlého ulici sa každý dostane všade, len už nie z každej strany - teda nikto nie je obmedzený v prístupe, iba ten prístup je inak organizovaný.
09. máj 2018

Common Ennemy

Ja som nikomu neradil. Len hovorím, že auto sa tam zmestí. Konštatovanie ako nebo je modré.

Chodníky (priechody) a cesta fakt odhrnuté neboli.
Ja rozumiem, s čím máte problém. Ja len fakt nerozumiem ako mesto mohlo povoliť takéto riešenie, keďže cesta sa tam priam núka. A buď to malo byť vyriešené, to podzemné parkovisko inak, alebo tam nemalo byť vôbec. Ale veď si možno niekto na ulici na Vrátkach tiež postaví bytovku, nekvalitne a potom zaterasí prístup.
11. máj 2018

Adam Líška

Martin, to je dobrý nápad, dajte si tam postaviť bránu:):):) Alebo ešte lepšie,
betónový múr okolo tých novostavieb so strážnou službou, aspoň sa vám nebudú chodiť hrávať cudzie deti na ihrisko;)
30. máj 2019

Peter Hrnčiar

To že si vlastníci dali zátarasu plne chápem a rešpektujem. Len nechápem, prečo sa MÚ k tomu postavil takto. Zátaras tam bude. To nezmeníme ani my ani MÚ. Ale prečo sa teda MÚ nopostará o Nejedného ulicu. Je to najrozbitejšia ulica v Dúbravke. Po každej zime tam vznikne 300 nových jám a opravia iba 5. A to systémom, že tam hodíme lopatu asfaltu a uplácame to. MÚ úrad by si mal uvedomit' aj to že sa jazdí popred školu.
10. september 2023

Vlado P.

Keďže ide o trvalé dopravné oddelenie od ulice Nejedlého, mal by sa tento stav akceptovať a Dúbravka by mala trvať na premenovaní novovzniknutej ulice. Tá bezpochybne nie je pokračovaním Nejedlého. Je predsa absurdné, aby napr. sanitka zavolaná na Nejedlého nemohla prísť na Nejedlého, lebo omylom zabočila na Nejedleho.
10. september 2023

Tyler

🙂 Super Vlado P., výborný nápad!
Ako ďalšia na rade by mohla byť ulica Mlynské Nivy, ktorou sa tiež nedá prejsť naraz, keďže ju nejaký expert prehradil Bajkalskou ulicou!
11. september 2023

Adam Líška

Ono, nakoniec ľuďom z tej novostavby niet čo závidieť. Prehradili si prístup k vlastnému majetku zo strany Saratovskej pre odfláknutú statiku objektu vjazdu a výjazdu z garáží. Na druhej strane majú luxusný prístup na Alexyho a diaľnicu so stopkou na križovatke, kde sú im "dopriate" primerané čakacie doby...
12. september 2023

Tyler

No ako sa clovek na to pozrie - ak sa nemylim garazovy vjazd a vyjazd tam maju smerom na ulicu Na Vratkach, takze smerom na Nejedleho je pre nich otvorena ulica asi aj tak zbytocna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania