Aktualizovať podnet
Neakceptovateľný vizuálny smog sa rozšíril ešte viac

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Neakceptovateľný vizuálny smog sa rozšíril ešte viac

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
BAnonym 08. mája 2018

Podnet na toto miesto som chcel dat uz pred par mesiacmi, ale kto by cakal, ze medzicasom sa roh ulic s kopou billboardov sa este rozsiri o DVA NOVE namiesto toho, aby sa mesto aktivne vizualneho smogu ZBAVOVALO. Ako obyvatel Race je toto absolutne neakceptovatelny smog, ktory musim denno-denne znasat, ktory zaraba podla mojich vypoctov asi tak 910 € mesacne (nulovy profit oproti tomu, co sposobuje). Robte s tym uz nieco, dokedy sa budeme musiet pozerat na obrovske a dlhe steny billboardov miesto zelene? Komu patri toto miesto? Kto na tom "zaraba"? Kto na toto dava povolenie? Aj keby to bol niekoho sukromny pozemok, mesto/mestsky architekt ma zasiahnut, inak si tu kazdy bude robit co chce.

09. máj 2018

LS

hehe, dnes o par metrov vyssie nad pumpou postavili dalsi. Este sa leskne.. hrozne
15. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Stavebný úrad po predložení žiadosti o povolenie reklamnej stavby a potrebných dokladov musí umiestnenie reklamnej stavby povoliť. Reklamné stavby na Žitnej ulici sú umiestnené na súkromnom pozemku s platnou nájomnou zmluvou. Primátor môže ovplyvňovať umiestnenie reklám výlučne na pozemkoch hlavného mesta, tým že nevydá žiadateľovi nájomnú zmluvu na pozemok. Ak by reklamy nemali byť osádzané na celom území Bratislavy, muselo by hlavné mesto takéto obmedzenie zapracovať do územného plánu mesta.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
19. október 2021

Odkaz Starostovi

Tie reklamné stavby sú umiestnené z vonkajšej strany plota. Je to ešte stále súkromný pozemok?
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Zo zobrazenia parciel na portáli ZBGIS vyplýva, že aj vonkajšia strana billboardov sa nachádza na predmetnom súkromnom pozemku. Na veci to tak nič nemení.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania