Stromy pred domom na Ul. Ľ. Fullu 38

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Michal Valášek 09. mája 2018

Blízko pri dolnej fasáde nášho domu rastie skupina stromov do výšky cca 12 m. Ohrozujú nielen fasádu, ale i základy domu, stromy majú korene na trase kanalizačného potrubia. Pozemok, na ktorom sú, nepatrí vlastníkom bytov v dome. Od tlaku koreňov praskajú aj okolité betónové plochy. Prosíme o odborné posúdenie situácie na mieste a o rýchly zásah, aby sa predišlo väčším škodám.

10. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na predmetné dreviny sa nevyžaduje súhlas orgánu ochrany prírody na výrub podľa zákona č. 543/2002 Z. z. len, pokiaľ vykonávateľom výrubu je správca inžinierskej siete, ktorý 15 dní pred výrubom písomne oznámi rozsah výrubu na Okresný úrad Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie. V tomto prípade je to buď BVS, a.s. alebo správca bytového domu, keďže to vyzerá byť len prípojka kanalizácie k bytovému domu. Mestská časť nie je ani vlastník a ani správca pozemku, čiže si nemôže dovoliť riešiť situáciu. Nejde ani o bezprostredne vzniknutú situáciu, ale neuváženú výsadbu stromov v minulosti obyvateľmi bez ohľadu na viditeľnú trasu inžinierskej siete.

Preto odporúčame obrátiť sa na Vášho správcu bytového domu.

Ing. Lucia Gašparová
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
10. máj 2018

AdPo

Vypíliť a potom nech tam aj podochnú tí ľudia od tepla a emisií...
11. máj 2018

Michal K.

pozemok patri magistratu, ale vlastnici (spravca) su povinni sa starat o cudziu zelen do 7m, resp po najblizsi chodnik, na vlastne naklady. tak ako musia odrhnat sneh na cudzich chodnikoch. absurdny zakon u nas stale platny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania