Aktualizovať podnet
Nočný robotnícky hluk - každé leto!

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Nočný robotnícky hluk - každé leto!

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Jana 15. mája 2018

V okolí Mánesovho námestia každý rok ruší nočný pokoj hluk - zrejme z okolitých stavieb, kde sa robí aj v noci. Je to dosť nepríjemný zvuk a šíri sa po celom okolí. Opakovane sa naň aj predošlé roky sťažovalo viacero ľudí - nič ste proti tomu však neurobili.

06. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.
13. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

existuje právna úprava vymedzenia hluku v obytnom prostredí a je ňou vyhláška MZ SR č. 549/2007 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a
o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí.
Tento predpis odborne stanovuje prípustné hladiny hluku v obytnom prostredí a v okolí obytných miestností. Na preukázanie prekročenia hladiny hluku je potrebné uskutočniť merania certifikovanými prostriedkami. V prípade, že sa meraniami preukáže prekročenie prípustnej hladiny hluku na stavbe, tak stavebný úrad môže uskutočniť opatrenie na jeho zamedzenie, resp. zníženie.
Hlavným problémom je ale určenie pracovnej doby na stavbách. To je vec, ktorá najviac trápi ľudí bývajúcich v okolí stavieb.
Na určenie pracovnej doby na stavbách neexistuje totiž právna úprava. Vo väčšine prípadov pri realizácii stavieb nebýva preukázané prekročenie hladiny hluku, a to aj napriek tomu, že tam hluk je.
14. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet už nie je aktuálny.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania