Chodník okolo Stavebnej fakulty STU

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter Oravec 02. augusta 2013

Už to tu bolo dvakrát, ale bez riešenia. Takže znovu:
Neexistuje schodný chodník okolo stavebnej fakulty STU zo strany Radlinského ulice. Chodník popri fakulte, ktorý je pokračovaním chodníkovej trasy od Blumentálu, si pri svojej budove Fakulta prehradila prizváranými železnými tyčami. Alternatívny chodník okolo Úradu zahraničných Slovákov (na ktorý ale nie sú nasmerované chodníkové trasy) nezodpovedá norme a je (kvôli stĺpu, ktorý zaberá vlastne celú jeho plochu) prakticky nepoužiteľný. Kade má chodec prechádzať?

06. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet, ktorý preveril inšpektor verejného poriadku. Slovenská technická univerzita si prehradila rampami svoje pozemk. Informácia o vlastníctve STU bola preverená podľa katastrálnej mapy. Chodník, ktorý je uvedený v podnete sa nachádza na Radlinského ulici a tá je v správe Magistrátu hlavného mesta SR. Magistrát ako správca sa stará aj o verejné osvetlenie, preto sme Váš podnet zaslali kompetentným pracovním magistrátu s požiadavkou o nápravu.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk

06. august 2013

Peter Oravec

Pán Halán, som rád, že Vaše odpovede vždy mieria k rýchlemu a komplexnému riešeniu podnetu.
28. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Magistrát hl.m. SR Bratislavy – oddelenie správy komunikácií uvedenú parcelu, na ktorej sa nachádza chodník a parkovisko nespravuje. Uvedená parcela je vo vlastníctve Slovenskej Technickej Univerzity.

Šírkové usporiadanie miestnej komunikácie II. triedy Radlinského v mieste Úradu zahraničných Slovákov nedovoľuje rozšírenie chodníka. V uvedenom mieste je preto priechod pre chodcov, ktorý umožňuje chodcom prejsť na druhú stranu a toto miesto obísť. Domnievame sa, že zábrany boli osadené kvôli parkovaniu áut, a prechod chodcom by mal byť umožnený aj v tomto priestore, ako sa to javí aj z vašej fotografie..

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
28. október 2013

Peter Oravec

Pán Pajačík, že Vy ste sa tam neboli pozrieť, iba hovoríte niečo na základe fotografie?
Okolo Technickej univerzity sa nedá prejsť, pretože sú v celej šírke chodníka prizvárané železné tyče. Je to jasne vidno aj na fotografii.
Vaša práca javí známky alibizmu a ľahostajnosti. Dúfam, že rozumiete tejto formulácii dostatočne.
07. november 2013

Peter Oravec

Pán Papajčík,
ak je to teda tak, že v tomto mieste nemajú a nesmú chodci prechádzať po súkromnom pozemku Technickej univerzity, ale mali by chodiť okolo Úradu zahraničných Slovákov alebo by mali dokonca prejsť na druhú stranu Radlinského ulice, tak by bolo potrebné presmerovať tým smerom aj chodník. Pretože teraz chodník od Blumentálu a od križovania s ulicou Imricha Karvaša smeruje priamo na parkovisko Technickej univerzity, prípadne na súkromný pozemok Technickej univerzity, ale nesmeruje na pokračovanie Radlinského ulice okolo Úradu zahraničných Slovákov, resp. na druhú stranu Radlinského ulice. "Správnym" smerom smeruje iba zablatený chodník pomedzi stromy. Aspoň s týmto teda treba niečo robiť. Podrobnosti sú zrejmé z priložených fotografií.
07. november 2013

Peter Oravec

Fotodokumentácia pre p. Papajčíka - pokračovanie k aktualizácii podnetu.
07. november 2013

Peter Oravec

Fotodokumentácia pre p. Papajčíka - pokračovanie k aktualizácii podnetu.
07. november 2013

Peter Oravec

Fotodokumentácia pre p. Papajčíka - pokračovanie k aktualizácii podnetu.
07. november 2013

Peter Oravec

Fotodokumentácia pre p. Papajčíka - pokračovanie k aktualizácii podnetu.
03. december 2013

Peter Oravec

Hlavne, že si tam Technická univerzita doslova "vycapila" obrovskú ceduľu "Univerzitný vedecký park", ale nevie vyriešiť ani poriadny chodník okolo STAVEBNEJ fakulty tejto školy (stále tie absurdné prizvárané kusy železa vidno v pozadí), dokonca ani len odpratať listy. Rektor alebo dekan takej školy by sa mal hanbiť ako pes. Určite tam učia aj urbanizmus, len pre zodpovedných tejto školy je to asi cudzie slovo.
03. december 2013

derekovia

dnes som podal podnet na tento isty problem, vidim, ze uz sa to riesi, zial, bezvysledne. je to absurdita, vdaka ktorej sa navyse nieci travnik, nielen nervy ludi, ktori tadial chodia.
16. január 2014

Peter Oravec

Pokus o vizualizáciu predstavy p. Mgr. Papajčíka o pešom spojení medzi Blumentálom a Chemicko-technologickou fakultou STU.
16. január 2014

Ovia

ta vizualizacie trasy je usmevna, hlavne nerozumiem, v com ma STU problem, aj tak tadial ludia chodia, ved preco by nemali, resp. ako tym narusuju cokolvek? prestat pouzivat dany chodnik a obchadzat danu ulicu podla "cervenej ciary na vizualizacii" posobi, akoby bola dana stvrt uzavreta z bezpecnostnych dovodov. plus prechod z radlinskej pravej strany k FK Nostalgia nie je taky jednoduchy ako na tej vizualizacii. je vsak hl. tragikomicke, ze pre jedneho arogantneho a neempatickeho "cokolvek" sa musi vobec riesit nejaka obchadzka a pod. niekto so zdravym rozumom a pilou by mal proste danu zavoru odstranit, i
dealne policia.-)
19. február 2014

Peter Oravec

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Tú modrú železnú tyč niekto odrazil alebo oficiálne odpílil, neviem. V podstate je to ale jedno, chodník okolo Stavebnej fakulty STU je opäť priechodný. Bože, ako hlboko sme klesli, že niečo takéto považujeme za úspech. :-(
Odporúčam označiť ako vyriešené. Ďakujem.
09. december 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Podnet je znovu aktuálny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
14. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň p. Oravec,

prosíme o preverenie, či ide o fotografiu k danému podnetu, nakoľko vo vašom podnete ide o železné tyče, ktoré na fotografii nie sú súčasťou.

Ďakujem

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. december 2022

Peter Oravec

Dobrý deň, pán administrátor,
môj pôvodný podnet nie je (len) o železných tyčiach. Odcitujem:
"Neexistuje schodný chodník okolo stavebnej fakulty STU zo strany Radlinského ulice. Chodník popri fakulte, ktorý je pokračovaním chodníkovej trasy od Blumentálu, si pri svojej budove Fakulta prehradila prizváranými železnými tyčami. Alternatívny chodník okolo Úradu zahraničných Slovákov (na ktorý ale nie sú nasmerované chodníkové trasy) nezodpovedá norme a je (kvôli stĺpu, ktorý zaberá vlastne celú jeho plochu) prakticky nepoužiteľný. Kade má chodec prechádzať?"
Takže môj pôvodný podnet je predovšetkým o tom, že "neexistuje schodný chodník okolo stavebnej fakulty STU zo strany Radlinského ulice".
Podnet je znovu aktuálny, pretože chodník popri fakulte je znovu zatvorený.
S pozdravom.
17. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania