Rekonštrukcia chodníka na Hubeného ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Tomas 14. mája 2018

Dobrý deň,
oceňujem snahu o rekonštrukciu chodníkov v Bratislave aj keď neviem či sa to dá označiť slovom rekonštrukcia. Nový asfaltový povrch vyzerá super, ale na tie čadičové obrubníky nejako nemám slov. Pozrite si fotky v prílohe. Nechce sa mi veriť, že v roku 2018 stavebný gigant Swietelsky nenájde pár eur na vodováhu, nivelačný prístroj alebo v najhorčom prípade na kus špagátu a 2 kolíky.
Magistrát ako objednávateľ je spokojný s kvalitou týchto prác?
Je mesto na tom až tak finančne zle, že nemá financie na kompletnú rekonštrukciu chodníka vrátane nového obrubníka?
Netýka sa to iba ulice Hubeného. Podobnú "kvalitnú" rekonštrukciu podstúpili aj ďalšie ulice: Pekná cesta, Račianska od Vinohradov po Biely Kríž, Vajnorská pri Kuchajde, Dopravná atď.
Za odpoveď vopred ďakujem.

15. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Keďže túto opravu vykonával magistrát hlavného mesta, ktorý má svojho dodávateľa prác, budeme váš podnet smerovať na hlavné mesto.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
15. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
16. máj 2018

Martin Nýdr

Neviem od koho toto záleží a čo sa objednáva, ale napr. v Rusovciach rekonštruoval chodník Pittel + Brausewetter a tam osadili nanovo všetky obrubníky, doplnili poškodené originálnym materiálom a spoj medzi vozovkou a obrubníkom zaliali asf. zálievkou. Tak by to malo vyzerať.
20. máj 2018

Tomas

Pozdrav od Iva. Urobte si vlastný názor...

Dobrý deň, Tomáš,

na začiatku treba objasniť to, že mesto nevykonáva rekonštrukcie komunikácií, ale len opravy povrchov bez zásahu do podložia, ku ktorým dochádza pri rekonštrukcii.
Predmetné kamenné obrubníky boli ponechané, keďže by išlo o veľmi nákladnú vzhľadom na dĺžku opravovaného úseku. Pôvodné obrubníky nemajú rovné hrany a nemožno ich preto úplne rovno osadiť.
Bohužiaľ, práve parkovanie bezohľadných obyvateľov a návštevníkov tejto ulice spôsobilo zatlačenie niektorých obrubníkov v opravovanom úseku ešte pred zatvrdnutím betónovej stabilizácie.
Každopádne, budeme žiadať dodávateľa o výškovú úpravu zatlačených obrubníkov, v prípade, že je táto oprava technologicky možná bez poškodenia asfaltového krytu.
27. máj 2018

Sykora

Hubeneho 15 resp od krcmy pubu walter smer lidl, je asfalt vyvalcovany do sikma asi kvoli odvodu vody, ale ako chodec ides dost nasikmo... uz sa tesim na prvu poladovicu... asi mali zly valec, resp na valci mal pokazenu vodovahu :-) lebo zosikmenie po celej dlzke je dost vyrazne a pri chodzi neprijemne... co na to hl. mesto? ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania