Blokovaný chodník pri škôlke a škole-Medzilaborecká


Uzavretý
meno
Nacbo Ynmynona 14. mája 2018

Prosím o zabezpečenie, aby vodiči neblokovali chodník pri škôlke a škole na Medzilaboreckej. Rodičia s deťmi sú potom nútení chodiť po ceste, ktorá je v tom čase extrémne frekventovaná.
Rovnako prosím upozornite svojich zamestnancov, že aj keď je super že sadia stromy, nemuseli by zaroveň blokovať oba chodníky a stáť na zeleni. O necelých 10 metrov vedľa mohli parkovať mimo chodníka a zelene na mieste, kde by nikomu nazavadzali.

20. máj 2018

Nacbo Ynmynona

Na chodníku sa vedľa áut ledva prepchá jeden človek. Až sa mi nechce veriť, že títo arogantní vodiči ohrozujúci cudzie deti sú tiež rodičmi.
08. september 2018

Nacbo Ynmynona

Prosím o pravidelnú kontrolu, hlavne na začiatku a konci vyučovania.
19. júl 2019

Martin

Vyzerá, že autá na chodníku už neparkujú. Akurát dopravná značka je pokrivená! Čo samospráva na to?
29. jún 2020

Peter Vojtko

Značka je aj po roku rovnako pokrivená.
Prosím mestskú časť o nápravu a o komplexné riešenie celého priestoru, pretože ranný rozvoz detí do školy a škôlky spôsobuje zablokovanie celého chodníka pozdĺž materskej školy. Pri nájazde aut na chodník sa poškodzujú obrubníky aj chodník.
Na strane základnej školy je krátky úsek chodníka, ale ten už nepokračuje ďalej smerom k Tomašikovej ulici, ale je tam vyhradené parkovisko pre ZŠ.
09. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Peter,

kontaktovali sme samosprávu s prosbou o indektifikáciu zodpovedného subjektu.

Ďakujeme za aktualizáciu.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
15. marec 2023

Milan

Problémom je že tu vecne parkujú rodičia deti ktoré doviezli alebo prišli po deti. Je to už neúnosné pre nás ktorý tu žijeme a bývame . Chodník cely zablokujú a cestu taktiež svojim arogantným správaním že však mi iba nastupujeme, vystupujeme … reálne tam stoja aj 15 minút. Nehovoriac keď majú rodičovské združenia a podobne akcie. Prosím o riešenie problému staci osadiť stĺpiky na chodník a škola nech im vyhradí parkovanie v areáli respektíve pred ich vstupom na chodníku ktorý je tam široký.
16. marec 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Ružinov
29. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktuálne prebieha schvaľovací proces pre projekt regulovaného parkovania pre zónu Štrkovec.
Po schválení projektu začneme s realizáciou dopravného značenia.
Po spustení regulácie -0 1. polrok 2023 bude možné parkovať iba na vyznačených miestach.
Predmetné spevnené plochy parkovacími miestami nebudú. Navrhneme aj riešenie na obmedzenie zastavenia.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
27. október 2023

Alex

Denne blokovaný chodník na ulici Medzilaborecká - medzi školou a škôlkou. Ide o rodičov, ktorí parkujú ráno a pravidelne od obeda do podvečera po celom chodníku a neraz i na druhej strane na tráve. Následne prechádzajú cez Medzilaboreckú smerom na Drieňovú húfne a často neúmernou rýchlosťou.
Situáciu by bolo snáď vhodné riešiť osadením stĺpikov - zabránili by parkovaniu i nadmernému zaťaženiu Medzilaboreckej ulice 15-21, kde brány ústia rovno na cestu, chýba tam chodník a v určité hodiny je z tejto cesty hlavný ťah smer Drieňová.
29. október 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
15. január 2024

Peter

Dobry den, situacia sa po 5 rokoch (!!!) od zalozenia tohoto podnetu nijak nezmenila. Mozete prosim znova kontaktovat magistrat a opytat sa na konkretne riesenie na zabranenie parkovaniu na predmetnom chodniku? Parkovacia politika v zone strkovec uz funguje, no tento chodnik je stale kazdy den zastavany autami.
17. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
17. január 2024

Peter

Mestska policia urobi co presne? Bude tam kazdy pracovny den stat od rana do vecera policajt? Nebolo by jednoduchsie tam nainstalovat zabradlie alebo stlpiky?
18. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu boli vyslané hliadky OV MsP BA II priebežne vykonávať kontrolu dopravnej situácie v súvislosti so státím vozidiel na chodníku v Bratislave na ul. Medzilaborecká.
Podnet bude preverovaný priebežne a je ďalej využitý pri plánovaní výkonu služby. V budúcnosti by bolo produktívnejšie, ak by boli podnety hlásené bezodkladne na linku 159.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
28. január 2024

Alex

Dobrý deň, zas a znova ten istý problém. Polícia tento stav nijako nereflektuje, to by tam musela byť stacionárna hliadka každý pracovný deň. Políciu som ja osobne volala opakovane, situácia sa nezmenila. Písala som im mail, bez odpovede.
Arogancia tých vodičov nemá hranicu, okrem toho, že blokujú chodník, si následne urobia zo zvyšku Medzilaboreckej rýchlostnú cestu pri prejazde na Drieňovú. Každý pracovný deň! Nemáme tu chodníky a ráno je takmer nemožné vyjsť z brány pre prúd týchto áut!!! Prosím osaďte tam stĺpiky aby sa tento problém vyriešil raz a navždy, veď toto už začína byť smiešne, keby to nebolo tak absurdné a frustrujúce. Musí vám byť jasné, že delegovanie zodpovednosti na potenciálnu hliadku, ktorá to raz za čas možno omrkne je absolútne nezodpovedajúce rozmeru tohto problému.
Prikladám fotky z uplynulých dní a zajtra ráno vám sem iste môžem prihodiť i čerstvé.
29. január 2024

Alex

Dnes14:35 a chodník zasa takmer plný. Ráno od pol 7 do cca 8 detto.
Prosím o trvalé riešenie tejto neúnosnej a denne sa opakujúcej situácie!!! Polícia bola informovaná ráno. Jedna kontrola však tento problém nevyrieši!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania