Zaburinený chodník na Sokolskej + potrebný orez kríkov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Zuzana 14. mája 2018

Na Sokolskej ulici je večne zanedbaný už aj tak dosť úzky chodník v neprehľadnej zákrute. Zámková dlažba zarastá burinou a žihľavou, do chodníka prerastajú kriaky z priľahlého zanedbaneho pozemku plného náletových drevín.
Týka sa to hornej (od Sokolovne) aj dolnej časti (od Pražskej). Prosím o odburinenie a spriechodnenie chodníkov.

16. máj 2018

Peter Kočvara

Burina? Ja tam vidím lastovičník, žihľavu, ... užitočné rastliny. Alebo to chcete mať chemicky striekané ako to robí magistrát?
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51813/chemicky-postrek-chodnikov
16. máj 2018

Zuzana

Pan Peter, burina sa da zlikvidovať aj ekologicky, bez chémie, napr. vriacou vodou. Tuším vo Zvolene tak ošetrujú krajnice ciest a chodniky. A áno, mnoho lieciviek sú buriny - aj napríklad tá baza, co rastie ponad chodník. Ja by som chcela bezpečne posielať decko do školy - po chodníku, bez toho, aby vybiehalo cestu, pretože sa bojí, že sa poprhli, hlavne keď do tej zákruty nie je vidieť.
16. máj 2018

Peter Kočvara

Nehovorím, že to netreba pokosiť, lebo taká žihľava dokáže aj prerásť dieťa. Ale na fotkách to nie je také hrozné ešte ;-) Ani toho popŕhlenia by som sa až tak nebál ;-)
17. máj 2018

Jerome

Pán Kočvara, snáď to nemyslíte vážne, rep.preháňate, aby na chodníkoch rástla burina, chápem,že ste ekológ, aj my máme záujem o zeleň, staráme sa,atď...ale predsa buďme normálni, a nechajme chodníky bez buriny, priechodné pre kočíky a malé deti...
17. máj 2018

Peter Kočvara

Lastovičník a žihľava sú liečivky, nie burina... Mne by pri prechádzke s kočíkom skôr zavadzala uprostred chodníka tá lampa
18. máj 2018

Jerome

Môže tam byť aj púpava, aj mäta ...avšak nepatria v meste na chodnik, toto nie je komun.garden...mýlite si chodníky s voľnými plochame, nepreháňajte to...
25. máj 2018

Zuzana

Ak som spravne pochopila, pan Kocvara narazal na sposob, akym mestska cast odstranuje burinu (chemicky). Aj ked podla vysvetlenia z mestskej casti v inom podnete sa uvadza, ze je to neskodne pre zivotne prostredie.
01. jún 2018

Zuzana

Chodnik pokosili, bazu orezali, nateraz je to lepsie. Uvidime, kedy to zarastie opat.
28. júl 2020

Zuzana

Opätovne, ako každý rok, chodník sa nedá používať, rastie tam burina. Nik to nekosi/neklcuje. Asi čakáme až v tej neprehľadnej zákrute niekoho zrazí auto.... Žiaľ potom bude neskoro.
30. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania