Kosenie a úprava zelene

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Tamara Kostovská 14. mája 2018

dobrý deň, fotka je len z najlepšie vyzerajúcej trávnatej plochy v celom okolí. Stačí, keď sa pán starosta pozrie z okna smerom na školu. A to zďaleka nie je najhoršie miesto v Ružinove.
Minulý rok som si myslela, že horšie to s kosením už nemôže byť. Môže.
V ostatných mestských častiach už kosia druhýkrát.
Ružinovský podnik to zjavne nezvláda, zaujímala by ma organizačná aj finančná stránka tohto projektu.

16. máj 2018

Peter Kočvara

V Novom Meste a Karlovke sa tento rok kosí menej, ako po minulé roky. V NM dokonca ešte ani neprebehlo kosenie.
Buďme radi, že sa besne nekosí všetko stále na anglický trávnik. A to vravím ako alergik na peľ a zároveň psíčkar, hoci je množstvo kliešťov. Takto dokáže vyrásť množstvo zaujímavých rastlín. Zároveň je porast odolnejší proti vyschnutiu ako nízky trávnik, je to celé zelenšie a viac to ochladzuje okolné prostredie. A veľa rastlín aj pekne zakvitne ;-)
https://mytrnava.sme.sk/c/20825911/luky-v-meste-pomozu-prezit-hmyzu-aj-bojovat-proti-horucave.html?ref=tit
16. máj 2018

Tamara Kostovská

viem si predstaviť, že by časť trávnatých plôch bola lúka... ale nie všetko, nechcem mať pri domoch žihľavu vyše pása a celé plochy vyschnutej kuračky, nevyhrabané koberce starého lístia a ihličia... v obchodnom dome tiež nie je na podlahe biely koberec, aj keď by to bolo akokoľvek príjemné.
16. máj 2018

Peter Kočvara

Milá Tamara, to je trošku nedorozumenie. Nejde o to nekosiť vôbec, ale menej, podľa okolností tak 2-3x ročne ;-) To nestihne vyrásť do takých obludných rozmerov. Nech si to trošku pokvitne, nech má hmyz a motýle tiež možnosť žiť ;-)
Apropo motýle, tie som už v meste nevidel riadne dlho :-(
Možno aj pre to, že sa chemicky postrekuje proti burine...
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51813/chemicky-postrek-chodnikov. DPB sa mi podarilo už presvedčiť, aby nestriekali koľajiská električiek, tak už len kosia, ale magistrát, dokonca slávny pán primátor majú iný názor... :-(
17. máj 2018

Tamara Kostovská

a možno má Ružinovský podnik dohodu s veterinármi, taká dobre zahĺbená osinka v uchu nie je malý zákrok, ani lacný. Postrek? také býva?
17. máj 2018

Peter Kočvara

A možno je za tým tiež Mr. Soros :-)
Áno, bohužiaľ sa často aplikuje totálny herbicíd, podľa úradov údajne neškodný, hoci je množstvo štúdií, dokonca WHO kategorizovalo ten najpoužívanejší ako potenciálny karcinogén... :-(
Ja myslím, že sa to dá aj ručne stručne, ako doteraz. Ako vravím, DPB sa mi podarilo presvedčiť, dokonca na koľajoch rastú krásne zakvitnuté rastliny. Tiež ZSE ešte pred 2 rokmi striekala svoje transformačné stanice herbicídom, už to ale len kosia. Ďakujem im :-) Ale neďakujem magistrátu a menovite p. súčasnému primátorovi, oni majú iný prístup... :-(
Prajem Vám krásny deň!
17. máj 2018

Peter Kočvara

PS Keď už sú osiny, tak je čas na 1. kosenie :-)
27. júl 2018

Ružinov - Prievoz

Dobry deň,
Medzi časom už skončilo 2.kosenie čiže navrhujem podnet uzavrieť.
03. október 2018

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,
Dnes prebehla na ulici staré.zahrady 3.kosba čiže admin by už konečne na základe aktualizácie mohol podnet označiť ako vyriešený.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania