Nepokosená tráva na Janotovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Lenka 14. mája 2018

Nepokosena tráva v okolí Janotovej ulice. Tento rok sa to tuším s kosením trávy podcenilo (resp. sa kašle na to). Kosačky nepočuť široko ďaleko, ani ich nevidieť.

15. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kosenie prebieha postupne a systematicky po celom území Karlovej Vsi. Ďakujeme za trpezlivosť.

Mgr. Magdaléna Svoreňová
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
www.karlovaves.sk
15. máj 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

drzim palce spravnemu harmonogramu, ktory nikdy nefunguje tak aby nebola vysoka trava spozorovana obyvatelmi , podnet nepotrebuju odpoved systematického postupu podla harmonogramu.. bud to viete alebo neviete.. asi je niekto nespravne zaukolovany alebo zodpovednost po 16,00 a po piatku nikoho netrapi§!
16. máj 2018

Peter Kočvara

Buďme radi, že sa besne nekosí všetko stále na anglický trávnik. A to vravím ako alergik na peľ a zároveň psíčkar, hoci je množstvo kliešťov. Takto dokáže vyrásť množstvo zaujímavých rastlín. Zároveň je porast odolnejší proti vyschnutiu ako nízky trávnik, je to celé zelenšie a viac to ochladzuje okolné prostredie. A veľa rastlín aj pekne zakvitne ;-)
https://mytrnava.sme.sk/c/20825911/luky-v-meste-pomozu-prezit-hmyzu-aj-bojovat-proti-horucave.html?ref=tit
16. máj 2018

Peter Kočvara

Po pokosení v týchto horúčavách, čo boli, by to vyzeralo takto https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51816/pokoseny-travnik-na-ul-ferdisa-kostku
17. máj 2018

Lucia

Peter Kocvara keby to z ulice F. Kostku boli po koseni odpratali, a nenechali to tam lezat, a uschnut, tak by to takto nebolo vyzeralo. Az take horucavy tento rok este neboli aby ostal spaleny travnik.
17. máj 2018

Peter Kočvara

Neviem ako v Karlovke, ale v Novom Meste sú posledné 2 mesiace nadpriemerne horúce a zrážky doteraz úbohé... Miesta, ktoré sú pokosené vyzerajú žlto a sucho a tie, ktoré ešte len čakajú na pokosenie sú naproti tomu krásne zelené, dokonca sa na Račianskej objavilo množstvo krásnych pestrofarebne zakvitnutých "burín". Som rád, že náš starosta p. Kusý ale aj Karlovka pristúpili k programu menej intenzívneho kosenia. Stačí prvé kosenie niekedy teraz a potom ešte podľa potreby 1-2x, či?
Pekný eň Vám prajem! :-)
17. máj 2018

Lucia

Nadpriemerne horuco su trosku silne slova, bolo nadpriemerne teplo a sucho na april :) preto to vyrastlo a vykvitlo skor ako po ine roky a koscov to prekvapilo tak ako cestarov v zime sneh. Horucavy este len pridu.. trava oschne ked to pokosene nepozberu a nechaju to tam lezat, a aj ked sa pokosi prilis nizko.
17. máj 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

neskutocne plytvanie textu u pana.. ved ide o estetiku svahov.. ktore mozu byt travnate alebo inac zelene.. kedze sa treba starat o kosenie a samosprava si neplni svoju povinnost tak to musíme podnetovat... tu horucavu urcite neobmedzime nepokosenim divoko rastúcej travy na sídliskách ktore nie su inak riesene! slecne podakujeme za usilie pripominat samosprave plnit povinnosti!
17. máj 2018

Peter Kočvara

Ďakujem za názor. Ako vieme, estetika je vec subjektívna, viacerým sa páči horúci asfalt, viacerým "anglický" trávnik a mnohým rozkvitnutá (mestská) lúka s včielkami samotárkami či motýľmi. Pokosiť sa môže, až keď to začína odkvitať a schnúť, teda už pomaly.
A je neodškriepiteľný fakt, že je obrovský rozdiel v dosahovaných teplotách na nízko pokosenom poraste (v horúcich dňooch dosahuje teplotu ako betón!) a nepokoseným.
Menej je viac :-)
Pekný deň všetkým
17. máj 2018

Peter Kočvara

Ja viem, že ma máte za blázna, ale ja mám rád prírodu a kvalitné životné prostredie. My ľudia sme sa trošku dosť odklonili od prírody, sedíme v krabiciach na 4 kolesách, všade betón, asfalt, virtuálny svet. Zabúdame, čím sme. Stačí sa ísť pozrieť do vyspelých veľkomiest, kde si vážia želeň, chovajú mestké včely, pestujú mestské lúky. Vysaďme pred domom nejaké pekné kvetiny, bylinkové záhony, možno aj paradajky vypestujme. Namiesto zelenej púšte, trávnika...
18. máj 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

od rana kosia.. je ich ako brigada soc. prace...uzas ako treba popisat textu aby sa konalo ...o dva tyzden mozme opet piat!
08. máj 2019

Dávid

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, prečo ešte nie je pokosená tráva. Jedná sa o ten istý problém ako minulý rok. Tento rok som tu ešte nevidel nikoho, kto by tu kosil trávu. Nejedná sa len o našu ulicu, ale všimol som si to aj na iných uliciach Karlovej Vsi. Ako rodina, v ktorej sú aj alergici, by sme privítali, keby bola tráva čo najskôr pokosená, kedže niekde je skoro aj meter vysoká.
Ďakujem.
04. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za postrehy. Zohľadníme ich pri tohtoročnej kosbe.

S pozdravom

Ing. Marián Kerek
Referát životného prostredia
[email protected]

Miestny úrad Mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Námestie sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
14. november 2022

Odpoveď samosprávy

Prosím uzavrieť podnet.

S pozdravom

Ing. Marián Kerek
Referát životného prostredia
[email protected]

Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
Námestie sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania