Chýbajúca značka pri VM Ľ. Štúra

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
IVAN 15. mája 2018

Chýbajúca značka P 1 (Daj prednosť v jazde!) v križovatke pri Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra.

* Výtlky na ceste na Starých gruntoch sú už nahlásené v rámci podnetov https://www.odkazprestarostu.sk/10008 a https://www.odkazprestarostu.sk/5272

21. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
01. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k problematike dopravného značenia predmetného cestného úseku Vám posielam vyjadrenie riaditeľa Internátu Ľudovíta Štúra UK v Bratislave Mgr. Róberta Gulu, v ktorom upozorňuje na platné dopravné predpisy. Táto vnútro-areálová komunikácia bude čoskoro podliehať režimu Kontrolovaného vstupu vozidiel.

1. Dotknutá lokalita je špecifikovaná ako účelová, vnútro-areálová komunikácia slúžiaca na prístup k administratívnym budovám za účelom parkovania.
2. Dotknutá cestná komunikácia nie je riešená dopravnými značkami a preto vo všeobecnosti platí postup podľa dopravnej vyhlášky, že pokiaľ prednosť v jazde nie je riešená dopravnými značkami platí prednosť sprava.
3. Spomínanú dopravnú vyhlášku detailne upravuje § 21 Vchádzanie na cestu
4. Pri vchádzaní na cestu z miesta mimo cesty, z poľnej cesty, z lesnej cesty, z cestičky pre cyklistov, z obytnej zóny alebo z pešej zóny vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlu idúcemu po ceste.
5. VM Mlyny neplánuje riešiť dotknutý úsek dopĺňaním dopravných značiek
6. Prevádzkovo – Technický úsek finalizuje procesy svojho zámeru riešiť túto vnútro-areálovú komunikáciu na báze KVV (Kontrolovaný Vstup Vozidiel), čím sa vyrieši nadmerné zaťaženie tejto komunikácie cudzími vozidlami.

S pozdravom,

PhDr. Mgr. Branislav Slyško
tlačový tajomník
Rektorát UK, Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Univerzita Komenského v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania