Dobrovského ulica - TOTAL CHAOS

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Katarína 20. mája 2018

Chcela by som konečne požadať Staré mesto, aby začalo jej obyvateľov považovať za doležitých a komunikovať na nich zmeny, ktoré sa ich bezprostredne týkaju. Pochopím veľa, ale to ako informujete občanov, teda vlastne neinformujete, je už absolútna arogancia alebo neschopnosť. Aktuálne ste sa rozhodli rozbúrať ulicu Dobrovského, ale ako obyvateľ som o tom nemala žiadnu vedomosť. V prípade volieb viete informovať o každom poslancovi, ale v prípade zasadnej rekonštrukcie začnete konať bez akejkoľvek informovanosti. Navyše sa údajne majú jamy iba zasypať a ulica sa nebude prerábať? To je snáď iba nesprávna informacia. Prosím o okamžitú informáciu k celkovému procesu na Dobrovského ulici - Aký je plán a harmonogram prác? Čo všetko sa bude prerábať a čo majú obyvatelia očakavať. ĎAKUJEM

30. máj 2018

Andrej Blanarik

Dobrovskeho - rekonstrukcia alebo lepenie

Dobrovskeho ulica je dlhodobo len lepena ulica na ktorej je mnozstvo jam. Parkuje sa sikmo na chodniku a prichadza k castemu poskodeniu aut prave pre jamy po rozkopavkach. Aktualne sa v celom okoli opravuju chodniky a cesty. Na Dobrovskeho je aktualne rozkopavka pre opravu plynu. Vyuzite uzaveru a opravte cestu aj chodnim poriadne.
05. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Dobrovského ulica patrí do zoznamu ulíc, ktoré plánuje Staré Mesto v tomto roku opraviť. Rozkopávka plynárov súvisí s týmto zámerom. Požiadali sme všetkých sieťarov, aby si opravili svoje potrubia teraz, aby potom nedochádzalo k rozkopávkam opravenej ulice.

Milan Stanislav, referát komunikácie s verejnosťou
06. jún 2018

Katarína

Pekný den prajem,

prosím Vás možete nám dať informáciu, ktorá bude viac konkrétna? Kedže je ulica kompletne zdemolovaná, verím,že máte nejaký plán a práce sa dejú v určitom vopred plánovanom slede. Vzhľadom na fakt, že na ulici Dobrovského sa nepracuje už 2. týžden, skutočne začínam mať obavu, aby to takto nefungovalo týždne až mesiace. Preto Vás prosím o presný časový plán, nech sme informovaní. Ďakujem za seba i ostaných obyvateľov tejto časti.
14. august 2018

Zuzana Horváthová

Dobrý deň, aj ja by som sa chcela opýtať, či vyasfaltovanie chodníka je konečné riešenie opravy Dobrovského ulice? To sa bude na koľko krát opravovať naša ulica? Zase sú rozkopané chodníky kvôli znovuobnoveniu zastávky električiek Mariánska... Ďakujem.
18. september 2018

Katarína

Pekny den, mesto nema zaujem informovat obyvatelov, ale ma cas na vsetky ceremonie? Ja len verim, ze obcania sa zobudili a budu chciet zmenu, kedze konkretne nasa ulica napriklad je v katastrofalnom stave uz prilis dlho na to, aby sme opat verili len slubom! Stacilo tohto arogantneho a nekompetentneho pristupu k obyvatelom. Uvedomme is, ze oni su tu pre nas, nie naopak! ja po tom co tu predviedli od maja uz fakt nemam trpezlivot.
17. október 2018

Andrej

Dnes je 17.10.2018 a cesta ani chodnik je stale v horsom stave ako pred zaciatkom oprav v maji 2018. Nic sa tu nemeni, na nicom sa nepracuje.
Ostatne ulice sa dokoncili velmi plynule a vyzeraju dobre.
Aky je problem s touto konkretnou ulicou ?!
08. december 2018

Martin U

Celá Dobrovského ulica sa už opravuje.
09. december 2018

Katarína

Konecne sme spolu nieco dokazali. Stalo to vela telefonatov, ale hlavny je vysledok a posun.Staci sa viac zaujimat a drzat spolu. Krasny vikend.
09. december 2018

Andrej

A lampy budu stale v ceste a budeme sa triafat medzi ne?
10. december 2018

Zuzana Horváthová

Ako som dnes videla, tak lampy neposunuli a ani asi už neposunu smerom k chodníku!! Keby ich posunuli, vzniklo by urcite viacej parkovacích miest. Teraz ich bude ešte menej ako ich bolo!!!
08. marec 2019

Katarína

Pekny den, skusala som cakat ci sa nieco nepohne, ale uz velmi dlho nic. Chapem ze aj 1/3 opravenej ulice je nieco, ale prosim vie mi niekto povedat preco sa zrekonstrulovala 1/3 nasej ulica a skoncilo to? To vazne boli peniaze iba na cast rekonstrukcie? preboha, ved sme v 21. storoci, ulica Dobrovskeho je v katastrofalnom stave uz neskutocne dlho a pojem planovanie nikomu nic nehovori? A k lampam sa priklanam aj ja, velmi by to pomohlo vytvorit viac miest. DAkujeme za odpoved.
09. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
tento podnet opätovne zasielame samospráve s prosbou o odpoveď a o riešenie situácie.

Juraj Hurný
[email protected]
09. marec 2019

Andrej

Pridavam sa k podnetu. Ulica je opravena len ciastocne. Bez zaujmu o dotiahnitie stavu. Druha strana uplne nedokoncena. Chodnik okupovany autami. Lampy zaberaju zbytocne miesto. Pri stromoch nejasne parkovanie.
12. jún 2019

Andrej

Stále nedokončené. Na neopravenej časti dochádza ki konfliktom vodičov, poškodzovaniu áut, nervozite. A to všetko len preto, že niekto si nerobí svoju prácu. Nedokončený projekt. Alebo toto kompetentný považujú za rekonštruovanú ulicu?
Kde je problém tento krát?
13. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Zámer reagoval na líniovú rozkopávku SPP, ktorej pozdĺžna línia bola len na jednej strane komunikácie, preto sa (aj z hľadiska nízkeho zostatku financií) spracoval projekt na rekonštrukciu Dobrovského v polovičnom profile. SPP distribúcia sa finančne podieľala na asfaltovej pokládke vozovky.
Zámer mestskej časti do budúcnosti však je - keď budú k dispozícii finančné prostriedky - zrekonštruovať aj zostávajúci polovičný profil tejto komunikácie.

Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
17. júl 2019

Dana Gavenčiaková

Dobrý deň, na rekonštrukciu celej Dobrovského ulice boli vyčlenené peniaze zo štátneho rozpočtu na rok 2018, určite neboli vyčlenené len na 1/3 ulice. Kde skončili netuším.
SPP sa finančne nepodieľal na ničom, čo nebolo v zmluve (zaasfaltoval len ten kúsok cesty, čo rozkopal a bol povinný a dokonca ušetril na asfaltovaní chodníka, lebo tam mesto dávalo už dlažbu, aj keď asfalt im zaplatilo, podľa zmluvy).
Polovica, resp. 1/3 ulice sa robila len preto, lebo Bratislavská teplárenská, a.s. sa vyjadrila, že ide v r. 2018 robiť prepojenie teplovodu (majú s mestom podpísanú zmluvu o budúcej zmluve) od Lazaretskej cez Dobrovského na Kollárovo nám. a keď mesto zrekonštruuje ulicu, nesmie sa 5 rokov rozkopať. Avšak teplárenská nič nerobila a podľa ich včerajšieho vyjadrenia oni už nič na Dobrovského ani robiť nebudú.
Najviac sa mi "páči" posledná veta o zámere mestskej časti, vraj keď budú finančné prostriedky, prosím Vás a kam ste dali tie, ktoré boli už vyčlenené ? Lebo žijem tu 40 rokov a Dobrovského ulica je stále v rovnakom stave, nikdy neboli peniaze a teraz fakt ste na smiech s tou 1/3 opravenou ulicou, ktorá nemá dĺžku ani 90 m. Jednoducho veľká hanba Vám, lebo musíme tu strpieť parkovanie celého "sveta", peniaze z parkovania už roky tečú a ešte min. 7 rokov tiecť budú do súkromných rúk. Čo keby nám BPS tú ulicu za tie roky, čo sa na nej len nabaľuje zrekonštruovala ? Ale to nemyslím vážne, to je už je sci-fi. Podľa horeuvedenej odpovede kohosi z odd. komunikácie je jasné, že s ulicou už nič robiť nebudú, možno až tesne pred voľbami, aj to len ak bude táto starostka opäť kandidovať a obyvatelia sa budú stále a dookola sťažovať......
15. august 2019

Andrej

Ako som uz pisal, ulica nie je dokoncena. Rozkopavky boli aj na nedokoncenej casti. Tie zostali z mojho pohladu len privizorne upravene. Co je vsak velmi zle, ze parkovacie ciary su nejasne spravene okolo stromov. Mestska policia sa na mieste vyjadrila, ze znacenie, teda ciary su mätúce a môžu priviest k omylom pri parkovani. A tak sa aj deje. Auta parkuju kde sa zmestia a zabera cestu aj do polovicky cesty alebo sa tiesna 3 auta, kde by mali byt len 2. Ziadam kompetentnych, aby riadne a v ramci noriem a zdraveho rozumu vyznacili miesta, kde sa uz nema parkovat. Dufam, ze nikto nerata za korektne parkovacie miesto, kde v strede rastie mohutny strom. Podobne sa uz riesio nejasne miesto na Spitalskej, kde boli domalovane priecne pruhy. Dakujem vopred za skore vyriesenie.
15. august 2019

Andrej

ukazka parkovania

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania